Hjælp os med at udbrede kendskabet til alternativ behandlng ved at fortælle din succeshistorie om alternativ behandling eller publicere din artikel i MOOLA Magasinet

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Æblecider eddike

9. januar 2015 - Detox & udrensning * Helse * sundhed
Af: MOOLA

Når vi taler om udrensning og detox, kommer vi ikke uden om den økologiske ufiltrerede æblecider eddike, og dens mange fantastiske egenskaber.

Æbleeddike eller æblecidereddike er et gammelkendt middel mod en masse forskellige lidelser. Ikke mindst i USA har sundhedsprofeter som dr. D.C. Jarvis og Dr. Paul C. Bragg promoveret æblecideeddikens mange fremragende virkninger. Æbler er rige på kalium, mineraler og enzymer, som er vigtige for at vedligeholde sundheden og modvirke aldersforandringer.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Interview med Ninka-Bernadette Mauritson

Syre base balancen

Først og fremmest er æblecider eddike med til at balancere kroppens syre base balance, da den påvirker kroppen basisk. Grundet den levestil vi har i vesten, har største delen af os for meget syre i kroppen, hvilket bla giver grobund for kræft.

Så det er rigtig godt at tilføre kroppen flere basedannende fødevarer , for at opnå en bedre balance i syre base forholdet.

Candida

Skulle du lide af candida eller anden form for svamp, så kan æblecider eddike også her være med til at slå svampen ned. Candida svamp udskiller flere toxiner i kroppen, og danner yderligere syre, så æblecider eddike har flere brugbare egenskaber i forbindelse med candida.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Homøpatisk leverdetox

Hududslæt

Ved eksem, hududslet og akne har æblecider eddike også vist sig at være yderst effektivt. Du kan påføre det huden med en vatrondel morgen og aften.

Mavesyre

Æblecider eddike booster også din mavesyre produktion. Mange mennesker har faktisk for lidt mavesyre, hvilket sure opstød kan være et tegn på, modsat det medicinalindustrien vil have os til at tro.

Uden tilstrækkelig mavesyre kan du ikke optage og nedbryde din kost optimalt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Kefir - the love drink

Carsten Vagn-Hansen:

”Et råd fra en af mine lyttere er at bruge æblecidereddike mod sure opstød, som hun var blevet helt af med. Hun drikker hver morgen på fastende hjerte et glas vand med ca. 1 dessertskefuld æblecidereddike i. Dette bevirker, at hun aldrig mere har halsbrand, og at hendes mave fungerer meget bedre og med regelmæssige toiletbesøg. ”

Vægttab

Æblecider eddike sætter forbrændingen i vejret, og kan derfor være en god daglig booster, hvis du ønsker et vægttab.

Æblecidereddike alene giver ikke det store vægttab, men sammen med en fornuftig kost støtter den vægttabet og modvirker bivirkningerne af en kost, der indeholder færre kalorier, end man forbrænder.

Skæl

Æblecider eddike har også vist sig at være meget effektivt ved skæl. Så hvis du lider af irriteret hovedbund og skæl, så kan det være en god ide at forsøge sig med æblecider eddike, inden man kaster sig over de mere giftige og hormonforstyrrende shampooer fra lægen.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Boost dig selv med detox

Glansfuldt hår

Æblecidereddike lukker hårstrået og gør dermed håret glansfuldt og sundt at se på og modvirker samtidigt filter og statisk elektricitet. Du kan udnytte æbleeddikens fantastiske effekt ved at blande vand og æblecider eddike i en forstøver, spraye det i håret efter hårvask, lade det virke i 5 min, og skylle efter med vand.

Detox

Daglig indtagelse af æblecider eddike hjælper leverens udrensning,. Æblecider eddike ”skyller” leveren , forbedrer de naturlige blod filtreringsprocesser og sætter hastigheden på udrensningen op.

Kilde: livestrong.com

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Ro på nervesystemet

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse om Æblecider eddike? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (5)

 1. Elsebeth Lundorff
  Elsebeth Lundorff på 05.03.2016
  Jeg er begyndt at tage æblecidereddike dagligt, før et måltid og tager godt nok en spiseskefuld, rent, men går hurtigt i gang med at indtage måltidet og oplever at jeg bliver meget hurtigere mæt end tidligere og kan slet ikke spise den portion jeg egentlig havde tænkt mig. og jeg har ikke længere behov for at få noget sødt (syre ?) efter at have spist maden. Og har en god mæthedsfølelse længe efter.
  Venlig hilsen Elsebeth Lundorff
 2. MOOLA
  MOOLA på 02.12.2015
  Hej Alicia
  Ingen her på redaktionen er læger eller sundhedseksperter, så du skal altid rådføre dig med en fagkyndig. Når det så er sagt, så syntes jeg du skal søge lidt mere viden omkring reflux, da det kan skyldes for lidt mavesyre, og ikke for meget som mange tror. Jeg ser ingen hindring i at du kan tage æblecider eddike pga reflux, tvært imod kan det have en gavnlig effekt.
  Kærligst MOOLA
 3. alicia
  alicia på 29.11.2015
  hej jeg døjer med reflux kan jeg så tåle æblecideredike tager det for mit knæ med honning skulle være godt imod for lidt brusk i knæet slidgigt
 4. MOOLA
  MOOLA på 23.11.2015
  Kære Marlene
  Nej desværre ikke helt. Den har muligvis få af de samme egenskaber, men hemmeligheden ligger i den ufiltrerede eddike, der stadig indeholder de fermenterede sporer der indeholder alle de fantastiske egenskaber. Muligvis var hvid eddike ufiltreret da vi var børn? Det ved jeg faktisk ikke ..
  Kærligst MOOLA
 5. Marlene
  Marlene på 23.11.2015
  Jeg tænker, om alm hvid eddike ikke har samme effekt? Jeg mindes da i hvert fald min mor putte eddike i mit hår som barn. :-)

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

ER MOR 'DEN BEDSTE I VERDEN'? Artikel af Marie Moesgaard
Familie - 3. november 2017
Af: Marie Moesgaard

Min far gik til fødselsforberedelse. Ikke ligesom min mand gik til fødselsforberedelse sammen med mig, da vi ventede vores første...

DET ER IKKE DIN SKYLD! Artikel af Umahro Cadogan
Ernæring - 3. november 2017
Af: Umahro Cadogan

Uddraget er fra Umahros nye bog 'FRA SYG TIL RASK': Din guide til at blive rask igen eller få det bedre. Bogen udkommer d. 8....

Er en aminosyremangel grunden til din tristhed? Artikel af Chloe Bjoerk
Detox & udrensning - 3. november 2017
Af: Chloe Bjoerk

Kender du til aminosyrer? Hvis ikke, så har du noget vigtigt at lære her. Aminosyrer er din krops byggestene, altså elementer,...

Bare mor er glad. Artikel af Lisbeth Olesen
Familie - 3. november 2017
Af: Lisbeth Olesen

"Manden har mere brug for kvinden, end kvinden har for manden" udtalte mandeforsker og psykolog Svend Aage Madsen her i sommer i...

Den perfekte opdragelse? Artikel af Rose Maimonide
Familie - 3. november 2017
Af: Rose Maimonide

”Men hvad er egentlig opskriften på den gode opdragelse? Og kan den nogensinde blive perfekt?” Sådan lød det indledende...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+