Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Æblecider eddike

9. January 2015 - Detox & udrensning * Helse * sundhed
Af: MOOLA

Kender du den økologiske ufiltrerede æblecider eddike, og dens mange fantastiske egenskaber.

Æbleeddike eller æblecidereddike er et gammelkendt middel mod en masse forskellige lidelser. Ikke mindst i USA har sundhedsprofeter som dr. D.C. Jarvis og Dr. Paul C. Bragg promoveret æblecideeddikens mange fremragende virkninger. Æbler er rige på kalium, mineraler og enzymer, som er vigtige for at vedligeholde sundheden og modvirke aldersforandringer.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Interview med Ninka-Bernadette Mauritson

Syre base balancen

Først og fremmest er æblecider eddike med til at balancere kroppens syre base balance, da den påvirker kroppen basisk. Grundet den levestil vi har i vesten, har største delen af os for meget syre i kroppen, hvilket bla giver grobund for kræft.

Så det er rigtig godt at tilføre kroppen flere basedannende fødevarer , for at opnå en bedre balance i syre base forholdet.

Candida

Skulle du lide af candida eller anden form for svamp, så kan æblecider eddike også her være med til at slå svampen ned. Candida svamp udskiller flere toxiner i kroppen, og danner yderligere syre, så æblecider eddike har flere brugbare egenskaber i forbindelse med candida.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Homøpatisk leverdetox

Hududslæt

Ved eksem, hududslet og akne har æblecider eddike også vist sig at være yderst effektivt. Du kan påføre det huden med en vatrondel morgen og aften.

Mavesyre

Æblecider eddike booster også din mavesyre produktion. Mange mennesker har faktisk for lidt mavesyre, hvilket sure opstød kan være et tegn på, modsat det medicinalindustrien vil have os til at tro.

Uden tilstrækkelig mavesyre kan du ikke optage og nedbryde din kost optimalt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Kefir - the love drink

Carsten Vagn-Hansen:

”Et råd fra en af mine lyttere er at bruge æblecidereddike mod sure opstød, som hun var blevet helt af med. Hun drikker hver morgen på fastende hjerte et glas vand med ca. 1 dessertskefuld æblecidereddike i. Dette bevirker, at hun aldrig mere har halsbrand, og at hendes mave fungerer meget bedre og med regelmæssige toiletbesøg. ”

Vægttab

Æblecider eddike sætter forbrændingen i vejret, og kan derfor være en god daglig booster, hvis du ønsker et vægttab.

Æblecidereddike alene giver ikke det store vægttab, men sammen med en fornuftig kost støtter den vægttabet og modvirker bivirkningerne af en kost, der indeholder færre kalorier, end man forbrænder.

Skæl

Æblecider eddike har også vist sig at være meget effektivt ved skæl. Så hvis du lider af irriteret hovedbund og skæl, så kan det være en god ide at forsøge sig med æblecider eddike, inden man kaster sig over de mere giftige og hormonforstyrrende shampooer fra lægen.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Boost dig selv med detox

Glansfuldt hår

Æblecidereddike lukker hårstrået og gør dermed håret glansfuldt og sundt at se på og modvirker samtidigt filter og statisk elektricitet. Du kan udnytte æbleeddikens fantastiske effekt ved at blande vand og æblecider eddike i en forstøver, spraye det i håret efter hårvask, lade det virke i 5 min, og skylle efter med vand.

Detox

Daglig indtagelse af æblecider eddike hjælper leverens udrensning,. Æblecider eddike ”skyller” leveren , forbedrer de naturlige blod filtreringsprocesser og sætter hastigheden på udrensningen op.

Kilde: livestrong.com

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Ro på nervesystemet

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse om Æblecider eddike? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (8)

 1. Tommy
  Tommy på 11.09.2020
  Jeg forstår ikke at æblecidereddike gør kroppen mere basisk når den indeholder 5% syre?
 2. Christina
  Christina på 15.05.2020
  Hej,
  Virker dette også mod (rigtig) dårlig ånde? Jeg har gode tænder samt tandkød, lige været hos længen... de sidste par måneder har jeg bare haft en ånde som er modbydelig. Børster tænder tre gange om dagen og bruger tandtråd, men det virker ikke :( Det er som om at den dårlige lugt kommer fra svælget/maven - måske jeg ikke har nok mavesyre?

  Håber en kan hjælpe mig, da jeg virkelig er ked af min situation.

  /Christina
 3. Inga søe
  Inga søe på 23.02.2018
  Hvad er forskellen på æblecidereddike og æbleeddike. Bruges de til samme formål. Mvh Inga
 4. Elsebeth Lundorff
  Elsebeth Lundorff på 05.03.2016
  Jeg er begyndt at tage æblecidereddike dagligt, før et måltid og tager godt nok en spiseskefuld, rent, men går hurtigt i gang med at indtage måltidet og oplever at jeg bliver meget hurtigere mæt end tidligere og kan slet ikke spise den portion jeg egentlig havde tænkt mig. og jeg har ikke længere behov for at få noget sødt (syre ?) efter at have spist maden. Og har en god mæthedsfølelse længe efter.
  Venlig hilsen Elsebeth Lundorff
 5. MOOLA
  MOOLA på 02.12.2015
  Hej Alicia
  Ingen her på redaktionen er læger eller sundhedseksperter, så du skal altid rådføre dig med en fagkyndig. Når det så er sagt, så syntes jeg du skal søge lidt mere viden omkring reflux, da det kan skyldes for lidt mavesyre, og ikke for meget som mange tror. Jeg ser ingen hindring i at du kan tage æblecider eddike pga reflux, tvært imod kan det have en gavnlig effekt.
  Kærligst MOOLA
 6. alicia
  alicia på 29.11.2015
  hej jeg døjer med reflux kan jeg så tåle æblecideredike tager det for mit knæ med honning skulle være godt imod for lidt brusk i knæet slidgigt
 7. MOOLA
  MOOLA på 23.11.2015
  Kære Marlene
  Nej desværre ikke helt. Den har muligvis få af de samme egenskaber, men hemmeligheden ligger i den ufiltrerede eddike, der stadig indeholder de fermenterede sporer der indeholder alle de fantastiske egenskaber. Muligvis var hvid eddike ufiltreret da vi var børn? Det ved jeg faktisk ikke ..
  Kærligst MOOLA
 8. Marlene
  Marlene på 23.11.2015
  Jeg tænker, om alm hvid eddike ikke har samme effekt? Jeg mindes da i hvert fald min mor putte eddike i mit hår som barn. :-)

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+