Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Bare mor er glad

3. November 2017 - Familie
Af: Lisbeth Olesen
Bare mor er glad. Artikel af Lisbeth Olesen

"Manden har mere brug for kvinden, end kvinden har for manden" udtalte mandeforsker og psykolog Svend Aage Madsen her i sommer i Berlingske (3.7.2017) og erklærede "Vi er i mandens sidste dage".

Intet kunne være mere fejlagtigt end at tro, at kvinder ikke har brug for mænd. Kvinder har behov for maskulint modspil fra mænd både personligt, professionelt og privat. Kvinder har behov for dynamikken, polariteten og samspillet med mændene igennem hele livet på alle livsområder.

Hvorfor?

Fordi det giver kvinderne de bedste forudsætninger for at være og forblive kvinder og stå ved eller ligefrem dyrke de karaktertræk, der netop karakteriseres som feminine. Kendetegn som mænd værdsætter og som både familien, samfundet og verden har så meget brug for nu og i fremtiden.

Som eksempler på menneskelige karaktertræk, der fremhæves som fortrinsvis feminine er i følge en undersøgelse (Brand Asset):

 • netværksorienteret

 • intuitiv

 • hjælpsom

 • kreativ

 • fleksibel

 • støttende

 • lyttende

 • loyal

 • samvittighedsfuld

 • empatisk

 • forstående

 • tålmodig

 • omsorgsfuld

 • kærlig

Ikke at glemme at kvinder er stærke.

Samspil og modspil mellem kønnene

En stærk kvinde har behov for et tilsvarende, maskulint stærkt modspil fra eller samspil med en mand, der vel at mærke er i stand til at transformere sin medfødte, maskuline aggressivitet om til noget konstruktivt - udover at arbejde meget eller løbe maraton - og dermed være handlekraftig, udholdende, fokuseret, vedholdende, energisk, dristig, modig og fuld af spontanitet på andre livsområder end job og sport. Hvis manden ikke er mand i eget liv, er der en risiko for, at kvinden selv udvikler disse primært maskuline karaktertræk og bliver selvtilstrækkelig. Hun tager simpelthen over og klarer det hele selv.

Teamtræning i den første organisation

Det går selvsagt udover samarbejdet om dagligdagen i hjemmet. Og det går ikke mindst udover tiltrækningen og kærligheden i parforholdet, og det påvirker børnenes trivsel og deres mulighed for at have gode rollemodeller. Børn lærer meget om respekt, tillid, samarbejde og loyalitet i familien, og det er nyttig læring, som de skal bruge til at tage med sig videre i tilværelsen både i egne kærlighedsrelationer og i arbejdslivet.

'Den sorte bog'

Manden kan i værste fald komme til at tro, at alt er okay, når kvinden tager sig af det meste. Hun virker umiddelbart glad, når hun får det, som hun vil have det. Og når mor er glad, er alle glade i familien. Han slapper af, hygger sig, nyder at tingene tilsyneladende fungerer rundt omkring ham og kan med tiden gå hen og blive lidt for afslappet eller direkte doven i parforholdet. Hun knokler videre, bliver træt, får behov for omsorg, begynder at kede sig sammen med ham, bliver i værste fald passiv aggressiv og noterer fejl og mangler i 'den sorte bog', der tages frem, når de skændes og gør manden forvirret og magtesløs. Han troede jo, at alt var i sin skønneste orden.

For træt til sex

Eller hun går i offerrollen og synes, at det er synd for hende, at hun skal tage stilling til alt muligt hele tiden. Resultatet er, at mor er ikke glad mere, men træt og alt for udmattet til at dyrke sex. Hun begynder at provokere ham til at komme lidt mere frem i skoene, eller ender med at snerre og vrisse af ham, fordi han ikke udviser handlekraft nok til at være hende en ligeværdig partner. Forsøger han at sætte foden ned, er hun ham retorisk overlegen i sin argumentation og kan uden anstrengelse remse alle de gange op, hvor han ikke sagde eller gjorde noget. Han trækker sig eller 'går i hulen' og ender med at tie.

Manden vil jo bare gerne have en glad og tilfreds kone og bliver den passive og afventende. Hun mister respekten for ham, og han realiserer sig selv på andre livsområder, typisk job og sport, og lader kvinden køre løbet derhjemme. Kvinden ender med at tænke, at hun ligeså godt kan tage ansvar for det hele og træffe alle de vigtige beslutninger vedr. hjemmet og familien selv, da manden alligevel bare siger ja, følger efter og tilpasser sig.

Gradvist udvikler kvinden sig længere og længere væk fra sig selv som kvinde og mandens ligeværdige partner i livet og hen imod at være familiens omdrejningspunkt og hjemmets regent, selvom hun også har en karriere at passe. Sport er der ofte ikke så meget tid og energi til. Og både mand og børn kommer til at stå i en akavet situation, hvor det handler om at gøre mor glad.

Intet er mere stemningsskadende i en familie end en mor, der ikke trives. Det betyder alt for familiens daglige trivsel, at de voksne lever sammen i kærlighed, og at de elsker og respekterer hinanden. Nøgleordene er samhørighed, ligeværd og jævnbyrdighed i dagligdagen, både når det handler om opgaver, pligter og tidsanvendelse. Alle har jo 24 timer i døgnet at gøre godt med.

Den mest sexede score-replik

Mænd er bestemt villige til at gå langt for kvinder og for husfredens skyld. Så hvad har kvinder behov for fra mænd for at være glade og tilfredse? Ja, udover kærlighed - Størst af alt er kærligheden - så er det at elske, blive elsket og føle sig elsket vigtigt. Mandens begær, søde ord og fantastisk sex er selvfølgelig vidunderligt. Måske er den mest sexede udtalelse en mand kan komme med: "Den klarer jeg!", og det gælder lige meget den dryppende vandhane i køkkenet eller om der skal købes en gave til farmors fødselsdag.

Det ligeværdige parforhold handler først og fremmest om kærlighed, og den har gode vilkår, når begge parter samarbejder, udviser hinanden tillid til, at det kan du godt finde ud af. De fleste moderne mennesker kan finde ud af det meste. Det er, når den ene part bidrager meget lidt, eller den anden i for høj grad overtager ansvaret og styringen, at de må tage stilling til, om de stadig har lyst til at fortsætte samlivet. Jævnbyrdighed er vigtig.

Kommunikation er nøglen til intimitet

Parret kommer heller ikke uden om at tale om følelser. Samtaler om "os", hvordan vi har det, hvordan det går, og hvad vi godt kunne tænke os at udrette og opleve sammen, gør kvinder glade. Det skaber både mentalt, følelsesmæssigt og kropsligt nærvær og er den direkte adgang til sanselig sex. Mænd og kvinder har lige mange følelser, men kvinderne er blot gennem tiden blevet mere trænede i at tale om følelser og bruge følelser konstruktivt. Det er ikke, fordi mænd ikke vil tale om følelser, de har bare ikke altid lige så let ved det og kan blive usikre og føle sig misforståede eller fejlfortolkede, når de forsøger. Så der er noget, som mændene kan lære. Det handler om evnen til at tale sig psykisk nær et andet menneske og den kommunikative kompetence vil fremtidssikre mænds eksistensberettigelse i parforholdet og familien.

Kommunikation er nøglen til intimitet mellem to mennesker og direkte adgangsbillet til nærhed, glæde og muligheden for at leve lykkeligt sammen til deres dages ende. 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (1)

 1. Henrik Jensen
  Henrik Jensen på 05.03.2019
  Fantastisk god artikel. Rammer lige i plet 5 stjerner

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+