Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Er din akupunktør uddannet i akupunktur?

12. August 2016 - Akupunktur
Af: Helle Wengel
Er din akupunktør uddannet i akupunktur? artikel af Helle Wengel, Formand Skole- og Uddannelsesudvalget, Praktiserende Akupunktører

Manglende viden skaber forvirring og fejlvejleder brugerne. Der er behov for oplysning på området, så borgerne har en reel baggrundsviden til at vælge den rette akupunktør.

Akupunkturens filosofiske lære baseres på at skabe balance mellem de to modsatte principper YIN & YANG og at sikre, at livsenergien QI cirkulerer frit og i de rigtige retninger i kroppen.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur betyder behandling med nåle.

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM) og er en afbalancerende behandling.

Akupunkturens historie stammer fra Kina og går mere end 4000 år tilbage. I Vesten blev akupunktur først anerkendt i 1979, idet Verdenssundhedsorganisationen, WHO erklærede akupunktur velegnet til behandling af en række specifikke lidelser.

Akupunkturens filosofiske lære baseres på at skabe balance mellem de to modsatte principper YIN & YANG og at sikre, at livsenergien QI cirkulerer frit og i de rigtige retninger i kroppen.

Teknikken i akupunktur er at stimulere kroppen ved indføring af tynde nåle i nøje udvalgte punkter. Punkterne har igennem et kompliceret system forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Nålene påvirker kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv – eller komme til at fungere bedre.

LÆS OGSÅ Stress og akupunktur

Der er ingen bivirkninger ved akupunkturbehandling.

Nogle mennesker kan dog føle sig lidt trætte efter behandlingen, mens andre oplever, at de får mere energi.

Der kan være risiko for udvikling af blå mærker i forbindelse med akupunkturbehandling.

Akupunktur behandler hele mennesket – og ikke blot symptomerne

En veluddannet akupunktør udfører akupunktur, som den er udviklet for tusinder af år siden i Østen, og som stadig praktiseres som sådan i mange lande.

Klienten får en bedre livskvalitet og et mere varigt resultat, når akupunktøren identificerer og behandler årsagen til generne i stedet for blot at lindre symptomer.

Akupunktøren sætter ofte nåle i områder på kroppen, der ligger langt væk fra dér hvor symptomet optræder.

Et godt eksempel er migræne.

I det etablerede behandlingssystem bliver alle mennesker med migræne behandlet med en eller anden form for standard migrænemedicin, der får anfaldet til at forsvinde.

Akupunktøren udfører ikke standardbehandlinger. I stedet identificeres årsagen til migrænen og der tilrettelægges en individuel behandling for det pågældende menneske.

LÆS OGSÅ Under den blodrøde måne

Det betyder, at flere mennesker, der alle lider af migræne, vil modtage akupunkturbehandlinger, hvor nålene placeres forskellige steder på kroppen afhængigt af den tilgrundliggende ubalance.

Akupunktøren sætter ofte nåle i områder på kroppen, der ligger langt væk fra dér hvor symptomet optræder.

Skeptikere

Selvom akupunktur efterhånden er en rimelig kendt og udbredt behandlingsform, er der stadig en del mennesker, der er skeptiske og stiller spørgsmålstegn ved, om akupunktur overhovedet virker.

Denne holdning bunder som oftest i manglende viden om og forståelse for hele den østerlandske måde at anskue sundhed og sygdom på samt en manglende anerkendelse af det helt unikke diagnose og behandlingssystem, som er udviklet over flere 1000 år.

De fleste mennesker henvender sig til en akupunktør, når de ikke kan blive hjulpet i det etablerede sundhedsvæsen, eller fordi de ikke ønsker at indtage medicin.

Stigende søgning på akupunkturbehandling

Til trods for ovennævnte kritiske røster, viser undersøgelser fra Statens Institut for Folkesundhed, at søgningen på akupunkturbehandling stiger år for år.

Andre undersøgelser viser, at sygeplejersker og medicinstuderende er storforbrugere af alternativ behandling.

De fleste mennesker henvender sig til en akupunktør, når de ikke kan blive hjulpet i det etablerede sundhedsvæsen, eller fordi de ikke ønsker at indtage medicin.

Det er tankevækkende, at danskerne i stigende grad vælger at opsøge en akupunktør og selv betaler for behandlingerne, hvis akupunktur ikke virker, som nogle skeptikere påstår.

Vær kritisk når du vælger akupunktør

De færreste er klar over, at der er stor forskel på uddannelsesniveauet hos de behandlere, der tilbyder akupunkturbehandling.

Akupunktør er ikke en beskyttet titel. Det betyder, at hvem som helst kan tage et weekendkursus og efterfølgende udbyde akupunkturbehandling.

Akupunktur er blevet populært blandt læger, fysioterapeuter og andre sundhedsautoriserede personer som en nem, hurtig og effektiv behandlingsform.

Det er desværre også disse fagpersoner, der har den laveste uddannelse inden for akupunktur.

LÆS OGSÅ Slip af med din cellulitis - naturligt

En autoriseret sundhedsperson er nemlig ikke det samme som en nødvendigvis veluddannet i akupunktur. De fleste sundhedspersoner benytter sig i stor udstrækning af Medicinsk akupunktur – også kaldet triggerpunktsakupunktur (manipulation af punkter, der får spændte muskler til at slappe af).

Medicinsk akupunktur er kun en brøkdel af akupunkturens mange facetter og kan i visse tilfælde have sin berettigelse.

Medicinsk akupunktur kan betragtes som en slags symptombehandling.

En akupunktør med en flerårig akupunkturuddannelse kan også anvende medicinsk akupunktur, men den store forskel ligger i, at den veluddannede akupunktør betragter mennesket som en helhed og identificerer og behandler årsagen til symptomet/ubalancen.

På denne måde opnås et mere varigt resultat af akupunkturbehandlingen.

Når du som bruger opsøger en akupunktør, bør du være kritisk og spørge ind til behandlerens uddannelse i Akupunktur.

Sørg for at behandleren som minimum er registreret akupunktør (RAB eller SA).

SA er sundhedspersoner, der udover deres sundhedsuddannelse har taget en flerårig akupunkturuddannelse.

Et sundere samfund

En vellykket akupunkturbehandling medfører lavere sygefravær, færre udgifter for arbejdspladserne samt nedsat medicinforbrug

- alle faktorer, der medvirker til en sundere samfundsøkonomi.

Der er altså alle mulige gode grunde til, at akupunkturbehandling bør udføres af en veluddannet, registreret akupunktør.

Medlemmer af sygeforsikringen danmark kan få tilskud til akupunkturbehandling uanset hvilken aktiv gruppe, de er tilknyttet.

Tilskud til akupunkturbehandling

De fleste sundhedsforsikringer yder helt eller delvist tilskud til akupunkturbehandlinger.

Medlemmer af sygeforsikringen danmark kan få tilskud til akupunkturbehandling uanset hvilken aktiv gruppe, de er tilknyttet.

Forudsætningen for at modtage tilskud til akupunkturbehandlinger er, at akupunktøren skal være registreret akupunktør (RAB/SA)

LÆS OGSÅ Er gluten synderen bag dit lave stofskifte?

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en bekendtgørelse om en

brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere.

Sundhedsstyrelsen stiller krav om minimum 250 timers akupunktur og 10 timers klinisk praksis for at blive registreret behandler.

Praktiserende Akupunktører

Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører (PA), som er den største akupunkturforening i Danmark, mener, at Sundhedsstyrelsens krav til uddannelse er alt for lave.

Man skal huske på, at vi arbejder med syge mennesker, og de har krav på en tryg og velkvalificeret behandling.

Der findes 365 akupunkturpunkter på kroppen, og dem lærer man ikke bare lige på 10 timers klinisk praksis. Herudover er det afgørende, at man er fortrolig med anatomien og hvordan, man placerer nålene i punkterne.

Derfor har Praktiserende Akupunktører i mange år stillet højere krav til uddannelse (300 timers akupunktur og 125 timers klinisk praksis).

Over en årrække frem til 2020, øger Praktiserende Akupunktører uddannelseskravet yderligere til 533 timers akupunktur og 400 timers klinisk praksis, altså tæt på Bachelorniveau.

Dette sker i samarbejde med akupunkturforeninger udover landets grænser.

PA arbejder kontinuerligt for at akupunktør bliver en beskyttet titel. Et altafgørende skridt til at opnå dette er blandt andet et højt uddannelsesniveau.

Praktiserende Akupunktørers overordnede vision er, at Akupunktur anerkendes og accepteres som en behandlingsmulighed, så den enkelte borger i Danmark kan vælge akupunkturbehandling på samme vilkår som konventionelle behandlingstilbud.

Vision

Praktiserende Akupunktørers overordnede vision er, at Akupunktur anerkendes og accepteres som en behandlingsmulighed, så den enkelte borger i Danmark kan vælge akupunkturbehandling på samme vilkår som konventionelle behandlingstilbud.

LÆS OGSÅ Jeg syntes ikke mine talenter var seje – jeg ville have nogle andre!

Find din akupunktør

Alle medlemmer af Praktiserende Akupunktører er RAB/SA registrerede akupunktører.

Søg behandler på www.aku-net.dk

Akupunkturens uge

I uge 38 afholder alle akupunkturforeninger i Norden Nordic Acupuncture Awareness Week.

I denne uge vil der i alle de Nordiske lande være særligt fokus på akupunktur og de mange fordele ved akupunkturbehandling.

Praktiserende Akupunktører vil blandt andet bringe artikler om akupunktur og vi har opfordret vores medlemmer til at afholde lokale arrangementer som f.eks. åbent hus i klinikerne, uddele informationsmateriale, holde foredrag, kontakte lokalpolitikere og meget andet.

Hvis du gerne vil vide mere om akupunktur, så er uge 38 en oplagt mulighed til at blive klogere på denne behandlingsform.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+