Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Er en aminosyremangel grunden til din tristhed?

3. November 2017 - Detox & udrensning
Af: Chloe Bjoerk
Er en aminosyremangel grunden til din tristhed? Artikel af Chloe Bjoerk

Kender du til aminosyrer? Hvis ikke, så har du noget vigtigt at lære her. Aminosyrer er din krops byggestene, altså elementer, der indgår i alle din krops processer - herunder opbyggelse af knogler og muskler, regulering af mindset, hormonudskillelse og energiproduktion.

Der findes både essentielle og ikke-essentielle aminosyrer. De essentielle kan du spise dig til, og de andre fremstiller din krop selv ud fra bl.a. kvælstof.

Du får ofte dine aminosyrer via proteiner fra din kost, som f.eks. fra grøntsager, kød, æg og bønner. Proteiner er grundlæggende lange kæder af aminosyrer, der er opbygget i forskellige kombinationer af aminogrupper og syregrupper.

Det daglige behov for protein er ca. 0,6 g pr. kg legemsvægt for en voksen. Protein spaltes af enzymer i fordøjelseskanalen og i tarmceller til aminosyrer, hvoraf de fleste afgives til portåresystemet, som fører blodet til leveren.

Hvis der går længe imellem måltiderne, vil kroppen evt. starte en omsætning af aminosyrer til glukose, for at lave energi.

Når aminosyrerne bliver omdannet eller opbrugt, så danner de et farligt stof for kroppen, ammoniak. Ammoniakken skal til leveren for at blive udskilt via urinsyrecyklusen, som sender det videre til nyrerne, og derved bliver det udledt via urinen.

Aminosyrer leverer stort set alt kvælstof til organismens synteser.

Aminosyrer findes i L- og D-former, hvilket henviser til om molekylestrukturen drejer til venstre (laevo) eller til højre (dexter). Du skal kun bruge L-aminosyrerne, da det er de eneste, der er sundhedsfremmende. Lige som med vitaminerne findes der også den syntetiske form, der hedder DL, og dem skal du holde dig fra!

Det er altafgørende for din krops velbefindende, at tarmen virker optimalt! Derfor kan det være svært for patienter med fordøjelsesproblemer, fejlernæring, forgiftning, overbelastning, stress, sygdom eller dårlige gener at omdanne proteiner til frie aminosyrer.

Ligesom med vitaminerne, kan du heller ikke se på aminosyrerne som en enkelt del, du skal altid kombinere dem med vitaminer og mineraler. Pyridoxin (B6) er den oplagte, da det er ”aminosyrevitaminet”, men du vil se at også Niacin (B3), Folat (B9), Magnesium og C-vitamin er lige så vigtige i optagelsen af aminosyrerne.

Aminosyrer og dit mentale jeg

Tryptofan er en essentiel aminosyrer, du kan spise dig til. Det var den første aminosyre, som man opdagede havde en direkte indflydelse på dannelsen af serotonin (kroppens lykkehormon). Derfor er tryptofan afgørende vigtig for dig, der har tendens til tristhed, depression, ængstelse og søvnbesvær. Som med de andre aminosyrer kræver det Niacin (B3), Pyridoxin (B6), Folat (B9) og Magnesium for at kunne omdanne Tryptofan til serotonin.

Serotonin påvirker humør og social adfærd, appetit og fordøjelse, søvn, hukommelse og seksuel lyst og funktion.

Serotonin bærer signaler langs og mellem nerver og er en neurotransmitte. Størstedelen af kroppens serotonin, mellem 80-90%, kan findes i tarmen. Det kan også findes i blodplader og centralnervesystemet.

5-HTP - 5-hydroxytryptophan er et andet forstadie til serotonin. 5-HTP er et mellemprodukt, der ligger mellem tryptofan og serotonin. 5-HTP har betydning for kroppens egenproduktion af endorfiner, serotonin og melatonin.

5-HTP har lettere ved at passere blod/hjerne-barrieren end tryptofan og så er det faktisk kun 3 % af tryptofan, der omdannes til serotonin, og det er 70 % af 5-HTP, der omdannes til serotonin.

Derfor er det smarteste, du kan gøre, at få en god vitaminpille dagligt, som indeholder de optimale værdier og mængder, som din krop har brug for.

 

 

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+