Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvilken hormontype er du?

3. March 2016 - Krop i balance * Hormoner
Af: Chloe Bjoerk
Hvilken hormontype er du? Artikel af Chloe Bjoerk fra Curra me

At kende til sin hormontype kan virkelig være afgørende for din hormonbalance! Dine hormoner er b.la. med til at styre varmeproduktionen i din krop, din sult, din energiproduktion og dit kamp-flugtsystem mv. Derudover er dine hormoner også med til at styre dit mind-set, din evne til at leve i nuet, tage beslutninger, din vitalitet og nervesystem.

I vores Health Mentor verden findes der 3 hormontyper, typer der er blevet udviklet ud fra den gamle alternative tyske medicin. Vi gør utrolig meget ud af at undervise vores elever på Health Mentor Uddannelsen i disse typer, da det er unik viden at have i sammenspil med andre mennesker.

LÆS OGSÅ Når mor er syg

Når vi ligger i mors mave bliver vores 3 kimblade dannet igennem de første 3 uger af vores levetid. Kimbladene: entoderm (tarmsystem og organer), mesoderm (muskler, knogler, blodkar og blod) og ektoderm (hud og nerver). Det er sådan, at vi af en eller anden grund udvikler 1-2 kimblade mere end de andre, og dette er et af svarene på, hvorfor vi mennekser ikke er ens. Det kimblad (hormontype) du er mest, har altså både med din personlighed og udseende at gøre!

Find ud af her hvilken hormontype du er mest! Klik på billedet 'hvilken hormon type er du?' og tag testen

A? Er du mest ernæringsnaturel?

Balance: Genkender du dig selv her, så er du virkelig et menneske, der holder af hygge, samvær og nydelse. Du er enormt god til at tage en ting ad gangen og hader stress. Smukke omgivelser, lækker mad og hygge betyder virkelig meget for dig! De mennesker, du har omkring dig, beundrer dig for din madlavning, din tilstedeværelse i nuet og din ‘ladenback-feeling’:) Du elsker sex, og der skal virkelig meget til at stresse dig. Du har det generelt godt og elsker at tale om hvad som helst.

LÆS OGSÅ Interview med Steinar Ditlefsen

Ubalance: Du har igennem dit liv kæmpet med din vægt, og gør det måske stadig? Du har mormorarme, for meget fedt på sidebenene, lår og mave. Du har let ved at give op og orker ikke at prøve. Du føler dig ofte mislykket og vælger derfor at blive liggende på sofaen. Du bliver ofte overvældet og kan ikke finde hoved eller hale i dine projekter. Du er god til at finde en undskyldning for ikke at gøre de ting, der gør dig godt. Du har tendens til at dyrke apatien og er god til at manipulere til din fordel! Mange vil kalde dig langsom, du har en langsom tankegang og bevægelse, og din temperatur svinger også +/- 1 grad.

B? Er du mest den bevægelige type?

Balance: Ser du dig selv mest her? Så er noget af det vigtigste i dit liv, mål, handling og fremgang. Du elsker bevægelse i livet og kan ikke leve uden, du ville simpelthen kede dig! Du er den fødte leder, du er struktureret, perfektionistisk, god til at sætte krav og lave planer, samt skabe løsninger. Dine tætteste beundre dig for dit mod, power og ‘fire in the ass’.

LÆS OGSÅ Til fryd og til frugtbarhed

Ubalance: Du har sygelige høje krav overfor dig selv (og andre), du er perfektionistisk og faktisk er intet godt nok. Du kan altid plusse din præstation, lige meget hvad du foretager dig. Du mærker ikke din krop og dens behov. Der er kun et i dit mind-set, og det er målet, og når målet er nået, er du allerede videre mod næste mål. Din to-do liste er lang, og du tænker tit over den om natten, du har svært ved at sove. Sex er bestemt ikke på bordet. Du er meget afstumpet og god til at dømme og have fordomme overfor andre. Følelser er ikke noget du gider tale for meget om.

C? Er du mest følelsesnaturel?

Balance: Ser du dig mest her? Så er du en føle-mus. Uden at du ved det, skanner du lokaler og mærker vibrationen. Går et menneske forbi dig og er ked af det, registrerer du det med det samme. Familie, venner og kærlighed er enormt vigtigt for dig, samt ro og fred. Du er super god til at udtrykke dine følelser, og har et stort behov for det. Du kan mærke din krop tydeligt og registrerer, så snart du er ved at overskride en grænse og du handler med det samme på den. Du har balance i dit ude- og hjemmeliv og erkender,, at ro og opladning er vigtigt for dig. Dine bekendte og tætteste beundrer dig for din kærlighed og den ro, du har med dig selv.

LÆS OGSÅ Yoga skaber balance i hormonerne

Ubalance: Du har mental overaktivitet. Dine tanker er hos andre, og du prøver at analysere hvad andre tænker og mener omkring dig. Alt hvad du foretager dig, analyserer du - plus og minus - og du ender med at overanalysere og får følelsen af mindreværd. Du er over- sensitiv/følsom, du kan ofte ikke finde ud af, om det er andres følelser du bærer på eller dine egne, du ved ikke altid hvad du græder for. Du kan ikke tåle for mange lyde, for meget lys og slet ikke for mange mennesker - derfor holder du dig ofte hjemme. Du kender bestemt til angst og går derfor ikke ud om aftenen, og du vllger altid at handle det samme sted, fordi du kender det, og det er trygt.

Find balance igen!

A - De hormoner jeg taler om her, er dem skjoldbruskkirtlen er med til at udskille. Skjoldbruskkirtlen er med til at styre vores metabolisme, varme- og energiproduktion.

For at skabe balance i din skjoldbrustkirtel er det vigtigt, at du begynder at gennemskue dig selv. Hver gang du ikke handler på dine behov og ønsker, så dyrker du ubalancen; derfor træk på dine binyrer og handl! Rejs dig fra sofaen, gå den tur, lav den juice - du får det så meget bedre!

LÆS OGSÅ Roses bønnekage

B - De hormoner, der hører til her, er dem vores binyrer er med til at udskille. Binyrerne er med til at styre blodtrykket, kamp-flugtsystemet i kroppen, væskebalance, og omdannelsen af kulhydrater (energi), derudover din cyklus, dit immunforsvar, vægtregulering og din sexlyst.

For at skabe balance i dine binyrer er det afgørende, at du tager en pause og får kontakt med din krop! Er du sulten? Skal du tisse? Har du brug for frisk luft? Vid, at jo mere du tilfredsstiller dine kropsbehov, jo hurtigere kan du også færdiggøre dit projekt. Træk på din skjoldbruskkirtel og få fokus på nuet!

LÆS OGSÅ FEDT NOK!

C - De hormoner, der hører til her, er dem vores kønsorganer udskiller. Vores kønsorganer er med til at styre vores cyklus, energiproduktion (fedt), vores evne til at formere os, stimulering af hårvækst, stemmelejets udvikling og vores vitalitet mv.

For at skabe balance i dine kønshormoner skal du gøre alt for at stoppe dine negative tanker. Dette kan være i form af et karbad, en spa tur, Nervoheel (købes i helsekosten) som beroliger nervesystemet og får fokusen tilbage til dig og din krop, L-Glutamine som også beroliger dit nervesystem og hjælper din tarm (du har flere nerveceller i tarmene end i hovedet), 5 HTP er også godt, da 5 HTP naturlig booster din udskillelse af serotonin (naturlig lykkehormon).

LÆS OGSÅ Pas på dig selv!

Kunne andre i dit netværk have glæde af *Hvilken hormontype er du*? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (2)

  1. Katrine Udengaard
    Katrine Udengaard på 03.07.2021
    Kan man være 2 typer? Jeg er både B og C
  2. Susanne Hedal
    Susanne Hedal på 19.01.2017
    Tak for den, det var spot on.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+