Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Intuition, en vej til balance og indre (verdens)fred

6. November 2014 - Intuition * Personlig udvikling
Af: Carolina Linn, Ph.D.
Intuition, en vej til balance og indre (verdens)fred

Som barn var du sikkert super sensitiv, fik masser af guidance og havde en kontakt til dit indre, dit ydre og dit hele. Efterhånden som du er vokset op, og er blevet i stand til at læse samfundet, den kultur du er en del af og de spilleregler som gælder her, har du pakket evnen væk igen. Kender du det? Den fortælling kender jeg bestemt, og det tror jeg vi er mange der gør.

Vi lever i en verden som umiddelbart anerkender logik, rationalitet og intellektualisering. Den mentale del af verden er bestemt fantastisk og har sine styrker, men vi får aldrig vores intuitive visdom herfra. For imens vores intellektuelle jeg næres af viden, logik, det rationelle plan, det distingverede, ikke har nogen fortid og nutid og lever igennem argumenter, trives vores intuitive væsen af en væren, det er ikke bange for det ulogiske, mystiske, uforklarlige, er tilstede i nuét, er og er en allestedsnærværende del af os.

Vi er intuitive væsner

For intuition er netop det; den del af dig, der til hver en tid kan tappe ind i øjeblikkets visdom. Den del af dig der altid beriger, udvider, forbinder, løfter og lyser situationen op. Den del af dig der hænger sammen med det større hele og den del af dig der ikke er i tvivl om hvor du er på vej hen og hvorfor du er her.

Vi er født intuitive forbundne væsner og evnen forsvinder aldrig. Vi har alle en intuition og alle adgang til at anvende den, og, som med meget andet, bruger vi ikke evnen, går den i dvale - lidt ligesom en muskel kan blive lidt træt i det. Intuition/klarføling/klarsyn/clairvoyance kræver tillid og overgivelse til evnen og i sidste ende at vi handler på vores indre visdom. Alt sammen noget, som kan genopdages og styrkes igennem praksis. Vi kan nemlig ikke logisk og rationelt opnå en bedre intuition, ligesom vi ikke kan læse os til kærlighed.

Har intuition et køn?

Intuition har forskningsmæssigt både været en kvalitet kvinder er blevet tillagt en lettere adgang til, lige så vel som det modsatte er tilfældet. Hele humlen her, ligger i en diskussion omkring køn og kønnethed. Og her er langt fra enighed. Både filosoffer, psykologer, neurovidenskaberer og sociologer er med i diskussionerne om køn og kønnethed. Eller sagt på en anden måde; hvor meget kvinde og hvor meget mand er du født med? Graver vi bare en lille smule i diskussionerne, er der dog ret stor enighed om at intuition placerer sig tættere på væren end gøren og inden for den feminine sfære. Hvor meget af din maskulinitet og femininitet du så er født med, eller som er kulturelt formet, kan vi lade videnskaben diskutere videre, og imens gå ind på BBC´s univers hvor der er et bud på hvordan du kan undersøge dig selv for, hvor meget femininitet og maskulinitet du har i dit væsen. Ifølge hjerneforskerne i det univers, er vi oftest som vores køn, men ca. 25% mænd og 25% kvinder har rigtig godt fat i og adgang til det modsatte domæne.

Du finder testen her

Jamen hvad med mændene?

Samtidig peger nyere forskning indenfor virksomhedsudvikling, på at de virksomheder der kan finde ud af at integrere femininitet og intuition på topledelsesniveau, uanset om det er i form af kvinder eller mænd, øger deres omsætningsmulighed og vækst, ganske enkelt fordi de producerer og serverer produkter og servises, der tiltaler både en feminin og en maskulin købekraft. Og da 80% af alle købsbeslutninger i dag tages af den feminine del af os, er det ikke virksomheder der på maskulin vis optimere vækst i dag, der accelererer, men netop virksomheder der formår at have en fin balance mellem det maskuline og det feminine.
Moderne kvindefrigørelse gennem anderkendelse af intuition?

Den spirituelle og holistiske tænker Osho mente at en samfundsmæssig anerkendelse af intuition på lige linje med intellektet, er det der skal til, for at skabe kvindefrigørelse og en måde få balance i samfundet på. Og med blikket for intuitions betydning for bundlinjen har vi faktisk i dag en stærk forandringsgenerator, nemlig virksomhedskultur, der kan være med til, ikke blot at løfte femininitet men også intuitiv visdom hen til kulturelle og samfundsmæssige anerkendelse. Et sådant skift vil ikke kun kunne balancere den enkelte, men også skabe en balance mellem det maskuline og det feminine og det intellektuelle og intuitive i langt større cirkler.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+