Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Kroppens Følelser

13. January 2017 - Livsstil * Lifestyle Consulting  * Personlig udvikling
Af: Caecilie Livstyle
Kroppens Følelser. Artikel af Caecilie Livstyle

For seks år siden flyttede jeg sammen med min mand. Han var vild med crossfit, en slags fitness hvor man presser sig selv til det yderste for at komme i form. Han forklarede, at han dyrkede det for at finde ind til sin naturlige krop og vægt. Det inkluderede et spise skema fyldt op med grøntsager og fisk ugen igennem på nær en snyde dag, hvor han kunne spise, hvad han ville.

Min mand fortalte begejstret om sammenholdet og konkurrencen i træningscenteret, og han syntes, at jeg skulle være med. Men tanken om at presse mig selv til det yderste har aldrig virket for mig, så jeg skippede crossfittræningen, men tog til mig at spise sundt ugen igennem med en snydedag. Søndag blev vores fælles snydedag.  

Der gik kun to dage, før jeg begyndte at føle, at nogen berøvede mig min frihed og kontrol til at vælge som et voksent, uafhængigt menneske. Lige pludselig gjaldt det min livskvalitet. Jeg begyndte at skynde mig igennem ugens første seks dages afholdenhed for så om søndagen at kunne have det sjovt og spise, hvad jeg havde lyst til. Jeg tog mig selv i at lyve for min mand. Det viste sig, at han også i al hemmelighed var begyndt at synde med at spise slik eller kage i ugens løb, eller hvad det nu lige var, han måtte have! 

LÆS OGSÅ iFlirt – eller i-reglen

Hurtigt meldte skylden sig. Hvorfor kunne jeg ikke bare holde et løfte ? Havde jeg ingen  selvdisciplin? Ingen rygrad? Jeg havde både spist slik på hverdage og syndet mod mine egne principper. Hvordan kunne det gå til, at en i sig selv sund diæt kan indebære, at man får det dårligt med sig selv? At man bliver besat af  usunde spisevaner og kommer til at føle sig som en regnorm uden rygrad? Findes der ikke en bedre tilgang til både at spise sundt og have det godt med sig selv? Jeg var oprørt og ville til bunds i det hele. 

Jeg begyndte at skrive dagbog og gå ture de dage, hvor jeg havde stor trang til slik, kage eller junkfood istedet for at snyde og prøve at forstå, hvorfor jeg egentlig havde det sådan. Hvis jeg ikke kunne  fejre gode begivenheder med en is eller med en god film om aftenen, hvordan kunne jeg så have det sjovt? Jeg fik tid til at reflektere. Siden hvornår har jeg forbundet søde sager med at have det rart? Og burde det egentlig være sådan? Det at spise, fordi kroppen er sulten og har brug for mad for at fungere, hvad blev der af det?  

Jeg ringede til en veninde for at høre, om hun også havde det på samme måde. Det havde hun. Det satte en ny interesse i gang for forskellige kulturers madvaner. Vi er opdraget med forskellige madtraditioner og madvarer. I vores kultur opdrages vi, fra vi er helt små, til at forbinde hygge med at spise slik – frem med slik skålen, nu er det fødselsdag – vi spiser lagkage, for vi skal have det rart.   

Mens jeg gik og grundede over filosofien bag min kulturs måde at spise på, kunne jeg mærke en ny slags frihed. Jeg var begyndt at komme i bedre kontakt med min krop og min naturlige sult. Min trang til søndagens usunde mad var gradvist blevet mindre. Min mand oplevede det samme. Måske fordi vores kroppe var blevet vænnet til sund mad og vores følelsesliv udfordret til at blive tilfredsstillet på andre måder, da vi havde været tvunget til at finde på andre ting end at give efter for vores sukkertrang. Efterhånden forsvandt det kick, det havde givet at fejre os i usund mad, vin og slik, og gav plads for at kunne mærke kroppen på nye måder og dens følelser. Også min veninde havde ændret vaner. Min mands mål var at komme i bedre kontakt med sin krop og finde sin naturlige vægt. Lige pludselig skulle han ikke længere kæmpe for det. I dag spiser han, når han er sulten, og han ligger på sin idealvægt. Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville få det på samme måde. At jeg ville kunne finde min naturlige vægt uden at skulle tænke over, hvornår og hvad jeg spiser.

LÆS OGSÅ Boost din detox!

Vejen dertil var udfordrende, men åbnede os op til en ny livstil. Den nye frihed, vi har til at kunne slappe af omkring vores spisevaner og bruge vores energi på andre ting, har virkelig beriget vores hverdag. Når folk spørger, hvad jeg gør for at holde mig i form, er det første, jeg siger: Prøv at adskille dine madvaner fra dine følelser og se, hvor det bringer dig hen.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+