Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Når kreativitet healer

2. October 2015 - Ego & selvsabotage
Af: MOOLA - Maria Dahl
Når kreativitet healer - interview med Lise Kravin

interview med Lise Kravin. Lise Kravin er vores faste illustrator i MOOLA magasinet. Hver måned har du kunne nyde en af Lises illustrationer, og nu syntes vi det på tide du får lov at hilse på kvinden bag de skønne tegninger.

Sensommer solen bager fra en skyfri himmel, da vi kører op for at besøge Lise. Da vi ankommer møder Lise os som altid, fuld af smil og godt humør. Der dufter dejligt af kage og krydret te inde i huset, som tydeligt bærer præg af, at her bor en sjæl med kreative evner ud over det sædvanlige.

Vi tager alle tre plads rundt om havebordet, og nyder den varme efterårssol og den lækre kage, der smager mindst lige så godt som den dufter.

LÆS OGSÅ Single? lykke vs. overbevisninger

Helt fra barnsben af har Lise haft nogle utrolige kreative evner, og hun var da også rigtig dygtig til at tegne som barn. Lises kreative karrierer startede for 20 år siden da hun uddannede sig som tøjdesigner på designskolen i København. Sideløbende med uddannelsen som tøjdesigner, uddannede hun sig til fitnessinstruktør, for at kunne tjene lidt lommepenge ved siden af studiet.

Der var fuld fart på i Lises liv inden for designverdenen, der gradvist udviklede sig til at foregå mere og mere i den digitale verden, og med masser at fitness på programmet i fritiden. Men for nogle år tilbage blev Lise alvorligt syg, og det vendte op og ned på den verden hun kendte. Pludselig gik det op for hende at hun havde levet i mange år, ikke bare i én, men to brancher der er meget skadelige for helbredet pga. den høje stressfaktor i begge brancher.

Under sin sygdom fandt Lise igen lysten til at tegne, og hun fandt ud af at kreativiteten, som for Lise er at tegne, var et ubevidst terapeutisk redskab. ”Kreativitet har en healende effekt. Uanset om man tegner, synger, danser, maler eller på anden måde udtrykker sin kreativitet, så har det stor betydning for at man holder sig sjæleligt sund og rask. Børn kan slet ikke lade være, det er et dybt og grundlæggende behov i dem at udfolde sig kreativt, de tegner synger, og danser som om ingen kigger, men i takt med at vi bliver ældre, bliver der ofte set ned på det at holde sin kreativitet i live. Det er helt forkert, for det er vigtig for sind og sjæl at pleje sin kreativitet, nøjagtig som man går ture og spiser sund mad for at beholde en sund og rask krop”

LÆS OGSÅ  Kærlighed er ikke for tøsedrenge...

Inspirationen til Lises kunst kommer fra dagligdagsindtryk og hverdagens påvirkninger. Det kan eksempelvis være billedet af den lille syriske dreng i vandkanten, som sætter nogle følelser i gang, som derefter kalder på at blive til en smuk illustration. Ikke nødvendigvis en illustration af den lille dreng, men en illustration som giver udtryk for de følelser oplevelsen har sat i gang.

”Jeg bruger ofte min kunst som ventil for de påvirkninger jeg møder, også selv om det ikke altid er det der udløste en følelse i mig, som modtageren af min kunst kan se på min illustration. Det er en af de ting der er så fantastisk ved kunst, at den kan tolkes så forskelligt, da ikke to mennesker er ens”

Ud over at tegne sine smukke illustrationer, som Lise gør i dag, så drømmer hun om at få mulighed for at formidle det kreative via kurser, hvor hun kan dele ud af alt sin viden på dette felt. ”Jeg drømmer om at sammensætte et kreativt kursus, der også har fokus på at man slipper de øvre begrænsninger og præstationsangsten, da det er vigtigt for virkelig at gå ind i den kreative proces”

Her i solen på Lises terrasse, taler vi rigtig meget om det at springe ud som selvstændig. Vi vokser op i en verden hvor vi hele tiden bliver bedømt, med konstante prøver og vurderinger i skolen og senere på en arbejdsplads, hvor vi hele tiden har en chef til at bedømme kvaliteten af vores arbejde, når man så springer ud som selvstændig, har vi ingen til at vurdere vores arbejde – og det kræver en form for is i maven som vi sjældent taler om.

”Vi er oftest de værste dommere over for os selv. Når vi kigger på det de andre laver, så dømmer vi os selv i forhold til det arbejde vi selv udfører, og det er altså vigtigt at forsøge at sende ting ud i verden uden først at skulle sætte en dom på det.”

”Generationen efter mig på designskolen, var en generation, der blev opdraget til at arbejde uden for rammerne, og den generation har langt færre udfordringer med at sende ting ud i verden, uden at sætte en dom på det først. Det skal vi andre også blive bedre til”

LÆS OGSÅ Når frygten blokerer


For Lise har det at udfolde sig kreativt, været med til at åbne for det spirituelle. Springer man ud som selvstændig, og forinden er begyndt at lukke op for sin spiritualitet, så er der noget at resonere over i forhold til det at skabe sig en sund forretning.

”Mange er meget fascineret af loven om tiltrækning, men ofte glemmer vi vejen eller processen som skal leves, for at loven om tiltrækning virker. Man kan ikke bare stille sig op på en piedestal og sætte en uhyggelig høj pris for sine ydelser som selvstændig, hvis man ikke har gået vejen, og fået den indsigt der skal til for at eje det man sender ud. Hvis afsenderen ikke har været igennem processen, kan modtageren ikke forene sig med det der bliver sendt ud, og man vil ikke tiltrække det man ønsker, men det man sender ud. Det er altså ikke nok bare at ønske og drømme sig til succes, man bliver nød til at gå vejen og lære af processen.”

En anden udfordring som selvstændig som vi talte om, var tanken bag at eje sit produkt og ikke mindst sine priser. Hvis bare intentionen er ren, så er alt ting muligt… men vi glemmer at vi skal eje det helt ind i hjertet, og der kan altså ligge en del begrænsede overbevisninger mellem intentionen og ejerskabet, når man kaster sig ud som selvstændig.

”Det er vigtigt at arbejde med sine begrænsninger. Det er ikke en skandale at sige nej til noget man frygter fordi man har nogle begrænsende overbevisninger, men det er en skam hvis man ikke resonerer over hvad det er for en frygt, der ligger til grund for at man var nødsaget til at sige nej, så man langsomt kan arbejde med det, og komme videre.”

LÆS OGSÅ Elsk dit EGO - og sæt dig selv fri


Det kan være den vildeste personlige udviklingsrejse at starte op som selvstændig, og der kan være en masse frygt og selvsabotage forbundet med det. Når det er sagt, så er det heller ikke noget så fantastisk som at se personer folde sig ud, og begynde at stråle på den smukke rejse mod friheden som selvstændig.

Tak til Lise Kravin for en skøn dag, med masser af grin, dybe tanker, solskin og dejligt selskab.

LÆS OGSÅ Sensitiv selvsabotage


Kunne andre i dit netværk få glæde af at læse om når kreativiteten healer? - Så del den meget gerne  på de sociale medier

 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 6 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+