Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Sårbarhed i praksis – at turde være menneske. Hele tiden.

9. May 2016 - Flow
Af: Anja Vintov
Sårbarhed i praksis  – at turde være menneske. Hele tiden . Artikel af Anja Vintov

Jeg kan huske min fars blik, da jeg skyndte mig at sige, at jeg havde knaldet hovedet ind i et skab. Der var ingen tydelige skrammer, bare en lille misfarvning over det ene øje. Han så det med det samme. Spurgte ikke yderligere ind til det.

Jeg var lykkelig for, at der ikke blev stillet flere spørgsmål den aften. Det var for skamfuldt at stå ved. For skamfuldt at jeg svigtede mig selv.

Jeg kan huske første gang, jeg skulle fortælle mine veninder, at mit liv på ingen måder var det, jeg havde givet udtryk for. Jeg kan huske deres måbende ansigter, da jeg endelig åbnede op og fortalte, om hvordan mit paradis var blevet til et helvede. Om svigt og trusler, om slåskampene mellem to voksne mennesker, om frygten for at gå og om følelsen af at være gået i stå indeni.

Jeg kan huske den dag jeg besluttede, at sårbarheden var den eneste vej frem. Jeg var 28 år. Jeg tænkte, at jeg havde et helt liv til at lære det og hvis jeg øvede mig hver dag, måtte det lykkes før eller siden. Ikke at gemme det grimme væk. Ikke at lade som ingenting, når alting føles forkert.

Hele livet har vi mulighed for introspektion. At lære os selv at kende. Finde ud af hvorfor vi gør, som vi gør. Hvad der styrer os og hvor meget eller hvor lidt, vi selv styrer. Hele livet har vi også muligheden at vende blikket væk fra os selv. Så hvad vælger vi?.

Resultaterne taler altid deres tydelige sprog. Har vi hvad vi inderst inde længes efter? – eller løber vi efter det? Eller fra det? – eller værst af alt, giver vi andre skylden for det, vi længes efter, men ikke har?

Det egentlige problem opstår, når vi flygter fra en smerte, vi selv er med til at skabe. Når vi flygter fra os selv og det vi ikke magter at stå ved.

Frygt får os til at flygte, kæmpe eller gøre ingenting.

Flygte fra at stå ved, flygte fra at åbne op. Flygte fra at mærke skammen, skylden, smerten. Mennesket er skabt fra naturens side til at flygte fra smerte.

Det egentlige problem opstår, når vi flygter fra en smerte, vi selv er med til at skabe. Når vi flygter fra os selv og det vi ikke magter at stå ved.

I kærligheden til os selv og til andre mennesker, har vi muligheden for at tage favntag med hverdagsfrygten.

Frygten for at miste, frygten for at blive afvist, frygten for at blive såret eller at såre, frygten for konflikter, frygten for at være svag og sårbar, frygten for at mærke følelsesmæssig smerte, frygten for at være ærlig, frygten for at blive forladt, frygten for smerten.

Den person vi elsker mest i verden kan løfte os til uanede højder eller få vores verden til at styrte i grus. Den person kan være et andet menneske – men det kan også være os selv.

Vi kan ubevidst og utilsigtet komme til at undvige kontakten, tilknytningen, til os selv og til hinanden, fordi frygten styrer vores adfærd. Ofte uden at vi bemærker det.

Kærlighed kan rumme kimen til uendelig meget frygt og smerte, hvis ikke vi tager modet, integriteten, i hånden og kigger på vores egen adfærd. Vores evne til at åbne op og være i kontakt med vores følelser og kropsfornemmelser.

Et stort skridt i retning af en dybere kontakt til mig selv og til min omverden skete, da jeg var villig til at rejse gennem frygten – ind til hverdagsmodet. Integriteten. Sårbarheden.

Dit mod afhænger ikke af hvad andre gør – men hvad du tør.

Når vi kender frygten, der holder os tilbage, kan vi få adgang til kærligheden, der sætter os fri.

En eftermiddag på en rasteplads i Jylland, lidt uden for Kolding, var jeg kørt ind til siden mellem to kundebesøg.

Jeg havde et hektisk job i IT Branchen og havde sagt ja til alt for meget ansvar i forhold til hvad mine 28 årige skuldre kunne bære og mit privatliv var total kaos.

5 minutter efter skulle jeg stå glad og smilende med endnu en kop lunken kolbekaffe i hånden og fremlægge en millionkontrakt, der helst skulle med hjem - underskrevet.

Jeg brød sammen. Faldt hulkende ind over rattet og den eneste tanke jeg havde i mit hoved var – det var ikke sådan her, det skulle være. Mit liv. Min krop talte sit tydelige utilfredse sprog og samme år fik jeg opereret mandlerne ud pga. gentagne halsinfektioner (alle årene med undertrykte følelser og selvbedrag havde sat sine tydelige spor).

Derefter fulgte et keglesnit pga. celleforandringer.

Jo…livet var skredet i svinget for mig. Med mig.

Jeg stoppede alt. Job, kærlighedsforhold og viskede tavlen ren undtagen for mine livslektier. De skulle lære mig at være i verden på en ny måde.

Jeg blev optaget af at finde ind til hvordan frygten havde blokeret for min livsnerve. Kærligheden til mig selv. Frygten havde nærmest lammet den.

Jeg ville lære at skabe det flow, jeg dybest set vidste, var en mulighed for mig. Indeni og udenpå.

Jeg besluttede mig for at relationen til mig selv skulle bygge på integritet. Det samme gjaldt alle andre relationer.

Den dag i dag har jeg forstået en ting med sikkerhed. Integriteten, modet, er det stærkeste kort vi har på hånden som mennesker. Mellem mennesker. Den får os til at turde, til at mærke og til at stå ved. Deri bor sårbarheden.

Hvis du allerede er i et parforhold og savner dybde eller hvis du har lyst til at starte din næste relation på et mere ærligt, åbent grundlag, kan du måske bruge disse spørgsmål til inspiration.

Du kan møde mennesker som ikke er klar til den form for ærlighed, men det behøver ikke at forhindre dig i selv at begynde at åbne op. Dele din egen inderside og sårbarhed og se hvad der sker.

Dit mod afhænger ikke af hvad andre gør – men hvad du tør.

Sårbarhed er den eneste bro til en ægte forbindelse mellem dig og dig - dig og et andet menneske.

Læs hver sætning og sæt en ring om enten sandt eller falsk.

Anja Vintovs skema om kærlighed

Husk at spørgsmålene ikke skal bruges til at skændes om. Det handler ikke om rigtigt eller forkert. Se det som et redskab til at tage temperaturen på jeres opfattelse af graden af tilknytning og tryghed i jeres forhold. En mulighed for at åbne op til ærligheden og sårbarheden. Dybden.

At dele hvordan I hver især oplever kontakten til hinanden, er første skridt på vej til en tryg kontakt, som vi alle har brug for.

Husk at din partners svar afspejler hvor tryg og forbundet han/hun føler sig lige nu – ikke om du er en dårlig kæreste eller en mangelfuld partner.

Det kan være svært ikke at tage tingene personligt og meget nært – men forsøg.

I kan starte med at tale om de spørgsmål/svar, som virkede mest positive og betydningsfulde. Start med ca. 10 minutter hver.

Hvis I føler jer klar til det begge to, kan I gå dybere med spørgsmålene og svarene.

Start med afsnittet omkring frygten.

I kan indlede hele øvelsen med at sige, hvad I hver især synes, er svært at tale om sammen.

Alle spørgsmålene – på nær måske lige dem om sex, naturligvis – kan omskrives og bruges i ven/veninderelationer eller businessrelationer.

Rigtig god fornøjelse.

Anja Vintov har skrevet bøger om begrebet hverdagsmod og studeret frygt, mod og flow i de sidste 15 år

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+