Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Selvudvikling er at tage ansvar

3. November 2015 - Selvudvikling * Personlig udvikling
Af: Odile Poulsen forfatter, foredragsholder og psykoterapeut MPF/i.k.
Selvudvikling er at tage ansvar Odile Poulsen forfatter, foredragsholder og psykoterapeut MPF/i.k.

Som sekstenårig sad jeg atter en eftermiddag på mit kostskoleværelse dybt optaget af livet - noget jeg oplevede som bundløst og umuligt at være i.

Ud ad til var jeg en nærmest vægtløs, smilende ung pige og ingen kunne forestille sig, at jeg havde problemer af nogen art. Men det havde jeg. I massiv grad. Derfor var jeg nu anbragt frivilligt uden for hjemmet.

Da jeg sidder dér på mit værelse, får jeg med ét, en meget klar indsigt. Jeg forstår øjeblikkeligt med hele mit intellekt, og min sjæl, dét billede som står helt lysende og klart for mit indre blik! Hvorfra det kommer aner jeg intet om, men jeg indser i ét nu, at al den kraft fra hvor jeg skaber mit forpinte ønske om at forlade livet, at dén kraft er så ekstrem stærk og nærmest uovervindelig, at den vil udslette alt. Men! Hvis den kraft vendes fra at være en nedadgående og fatal kraft, til at være en opadgående og givende kraft, vil mine muligheder være fuldstændige lige så uovervindelige bare ud i liv, skabelse og lethed i stedet for! Et syn af en gigantisk spiral, der først gik nedad mod tilintetgørelse, for så at vende sig om og stige eksplosivt opad i en kaskade af lys og liv.

Spark året godt i gang med HIGH VIBE NYTÅRSSHOW på Bremen Teater lørdag den 16 januar 2016! KLIK her for at læse mere

Det var et forrygende syn! Hvordan skulle jeg dog kunne begribe det, som sekstenårig, på et praktisk og handlende plan? Det ku´ jeg heller ikke!

Hvad jeg forstod på et bevidst plan var, at jeg potentielt ville kunne nå så meget lys og udvikling, som jeg aldrig før havde oplevet, hvis jeg valgte at vende energien, kraften. Vende den til et liv, som jeg slet ikke anede noget om, fordi jeg aldrig havde været i nærheden af at mærke det, se det, høre om det, for da slet ikke at leve det! Jeg vidste altså intet om hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Alligevel vidste jeg bare: Det er sådan det er!

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Et smukt mirakel

Det var min første bevidsthed om vor iboende evne til at gå op eller ned. Leve eller dø. Ikke bare at overleve, men om at leve, som leve med nærværende bevidsthed om muligheder og skabelse. Udvikling og ansvarlighed. Vilje og tillid til livet. Til indsigt og kærlighed. Lys og energi. Og selvudvikling! For det er det der sker, når vi tør udvikle os selv.

Og det var dét, jeg forstod dengang for et par-og-tredive år siden; at skulle jeg være i det her liv - hvilket jeg for det første var nødt til at beslutte mig for om jeg ville? - så var jeg nødt til at tage ansvar for mit eget selv og mit eget selvs udvikling! Jeg måtte acceptere, at kun jeg selv kunne bære det der skulle til, for at jeg kunne holde ud at leve.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVUDVIKLING - Din sande natur

- Vil jeg det Men det gør så ondt! Og det er så svært, at bære alt det her selv! jamrede jeg og klynkede under dødvægten af min opvækst.

Efter have taget det meget opløftende, men samtidig også meget konfronterende syn ind, kunne jeg stadig slet ikke finde ud af mit liv. Det gjorde forbasket ondt og det var fuldstændigt horribelt og uretfærdigt. Men det var mit liv, og selvom jeg ikke var ansvarlig for al den vold og de seksuelle overgreb jeg havde oplevet - og selvom jeg langt fra forstod at jeg ikke var det! – så vidste jeg, at jeg måtte strække mig på tæerne for at forsøge at se, hvor alt det lys og liv jeg havde set, var at finde.

Så jeg stillede mig på tæer. Og jeg stod der meget, meget længe. Ind i mellem brækkede mine tæer under vægten, men så stillede jeg mig op igen. For jeg måtte bære mig selv. Det havde jeg forstået. Opgivenheden i at forblive på flad fod med krogede tæer efter brudene, var langt værre end at stille mig op på endnu ikke bæredygtige tæer.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVUDVIKLING - Når hovedet glemmer og kroppen husker

Min selvudvikling var sat i gang for fuld skrue. Arm i arm som et forelsket veninde-par med min overlevelsesevne. Jeg bar og jeg bar på vejen mod nye udsigter, vendte hver en sten jeg stødte på. De var mange, men jeg havde fået en klog psykolog med, som lærte mig navnene på stenene og hjalp mig med at forstå hvordan de påvirkede min færden. Psykologen blev mit trygge rum, hvor jeg kunne kaste mig rundt i hendes rummelige overblik og sige alt det, som aldrig før havde været muligt blot at tænke.

Det er et faktum, at jeg ofte var tæt på at miste mit liv, også efter jeg som seksten-årig tog ansvar for at leve. Der kom stadig forhindringer på vejen, en del af det som fysiske skader fra min opvækst.

✽LÆS OGSÅ MOOLA FOKUS - Bo Semlov skriver om Reconnective Healing®

Derfor var det nødvendigt, at jeg igen og igen tør være fuldstændig ærlig overfor mig selv og mine omgivelser, lige meget hvor farligt. Ingen tabuer overlever i min stræben efter at forblive i livet med ønsket om en høj livskvalitet. Ingen konflikter bliver fejet væk til fordel for en facade om kernefamilie og succes. Der stikkes ingen blår i øjnene for at sløre udsynet til virkeligheden. Tilbage står det autentiske (familie)liv, med alt det som hører til; at turde stå på egne ben. Villig til hver gang de bliver fejet væk, igen at undersøge hvilke kræfter og ressourcer der hviler i det menneskelige sind. Hvor meget kan et menneske udvikle sig?

- Hvor meget kan du udvikle og udvide dig, Odile? Hvor meget bevidsthed kan du rumme? Det evige spørgsmål jeg til stadighed stiller mig selv.

Ikke kun måtte min lille familie og jeg konfronteres med en livstruende hjernetumor og hjerneoperation i mine midt-tredivere (et mén af min opvækst). Igen da jeg er i mine midt-fyrre konfronteres vi med endnu en dyb frygt; min ryg bukker endeligt under (endnu et mén af min opvækst). Netop som jeg befandt mig midt i en forrygende karriere, hvor jeg havde opnået min barnedrøm om at hjælpe andre mennesker til bedre liv, lander jeg fra den ene dag til den anden i en hospitalsseng. Tre rygoperationer og tolv måneder senere, sidder jeg stadig i kørestol. Og alle eksperter har opgivet mig. Alle.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Vores børn er vores største læremestre, når det kommer til selvudvikling

- Det er dit ansvar Odile, skal du op eller ned? Igen er det spørgsmålet der består, når alt andet er pillet fra. Jeg æder indædt alle nederlagene og øver mig i at jeg være fuldt afhængig af hjælp til alt. Min mand og mine veninder må bade mig og pleje mig, som var jeg en meget gammel kvinde. Mine børn må se deres mor forsvinde ind i sygdom. Smerterne jager mig døgnet rundt og jeg får så meget medicin, at en minimal forøgelse af morfinen under den tredje operation, sender mig tilbage i grænselandet mellem livet og døden.

- Op eller ned, Odile?

Jeg vælger op. Jeg vælger at fortsætte der, hvor alle har opgivet mig. Derfor må jeg rejse mig af kørestolen. Og det så er med brækket ryg.

Så jeg isolerede mig fra al behandling, alle eksperter, venner og alt. Og går i gang med målrettet at meditere mig ud af smerter og ud af handicap.

I løbet af det næste halve år rejser jeg mig af smerter, morfin, kørestol og af ’Det er umuligt! Jeg begynder til at gå. Jeg lærer at gå igen. Det føltes fuldstændigt mirakuløst!

Men det er faktisk ikke et mirakel! Det er ’blot’ selvudvikling! Bevidst valg om at styre mine tanker og mine følelser. Udvide min bevidsthed til at rumme mere end jeg eller nogen eksperter vidste var muligt. Løfte barren for hvad der er muligt. Vi mennesker kan rent faktisk skabe på det vi kalder mirakuløst plan! Ved du hvorfor? Fordi vi kan vælge ikke at lade os begrænse af, hvad andre har fortalt os vi kan!

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Dit hjerte er lukket, ikke helt, men næsten

Min lange rejse lykkedes; jeg fandt mig selv inde bag al frygten, skaderne, selvsabotagen; jeg skabte mig selv i præcis dén version jeg brød mig om, for at leve. Faktisk kom jeg endda til at elske hvem jeg er, og selvom det har taget mange år, så er det det hele værd. Hvert et skridt jeg tog, hver en sten jeg vendte og hver en frygt jeg accepterede. Og det er jo slet ikke slut. Nu er der nye dimensioner, der kalder!

LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - En store misforståelse om selvkærlighed 

Selvudvikling blev altså en helt naturlig del af mit liv, allerede fra ung. Det er for mig som min lunge der konstant blæser luft ud og trækker luft ind. Det er essensen af liv; det er udvidelse af bevidsthed for at kunne forædle sin menneskelige udvikling. Når vi udvikler og selv og bliver mere bevidste, går mere i balance med hvem vi i sandhed er, påvirker vi ikke kun vor eget liv, men også vor familiers liv. Og dem vi møder i vor hverdag, fremmede som velkendte. Vi påvirker vor verden til et bedre sted.

4 tips til selvudvikling.
Stil altid spørgsmål! Til dig selv og til det du oplever omkring dig! Lige så snart du stiller spørgsmål, begynder du at reflektere. Gør det til en vane, en spændende leg, at undre dig. (F.eks.: Bryder jeg mig om det her? Hvad føler jeg? Hvad tænkte jeg i situationen? Hvad mon fik ham/hende til at gøre sige det? etc.)
Tag ansvar for hvem du er! Du kan ikke både være offer og mester i dit eget liv; du må vælge. Og stå inde for dit valg! (F.eks. kan du tjekke med dig selv: Venter jeg på nogen eller noget skal ændre sig, før jeg tør forlade min comfortzone? Lever jeg i overensstemmelse med mine ønsker? Hvis ansvar er det, at jeg bliver vred/ ked af det/glad/lykkelig/stresset..?)
Tag imod! Selvom det er dig selv, der skal bære dig, kan det være meget brugbart at have støtte undervejs. Det kan være en nær ven eller en professionel. Det som er vigtigt er, at du tager imod hjælp vidende at det er en del af din unikke udvikling hen mod at du lever i overensstemmelse med hvem du er.
Meditér dagligt! Giv dig selv plads til et kvarters daglig meditation. For at du kan skabe enrum med dig selv; dit sind, dine tanker. Både din krop og dit sind profiterer allerede efter en måneds daglig meditation. (F.eks. kan det være lettere med guidede meditationer – og du skal bruge den du finder behagelig på det givne tidspunkt i dit liv. Langt fra samme meditation vil være brugbar for samme person hele livet.)

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Kærlighed er ikke for tøsedrenge...

Kunne andre i dit netværk få glæde af at Odiles artikel? - Så del den meget gerne  på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 3.6 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (1)

  1. Karen Svendsen
    Karen Svendsen på 06.11.2015
    Wauw en artikel! Jeg bliver næsten helt våd i øjnene. Det er inspiration i sin reneste form, mere af hendes skriv, tak!

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+