Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Sensitiv Selvsabotage

2. October 2015 - Frygt, ego & selvsabotage * Særligt sensitive
Af: Sanne Otilia
Sensitiv Selvsabotage artikel af Sanne Otilia

Når du som sensitiv med de store krav til dig selv, kræver mere end dit indre kan håndtere.

At være sensitiv er der intet i vejen med. Vi er hverken mere eller mindre menneske, eller mere eller mindre forkerte end andre. Og alligevel er vi nok er mere menneske end andre, fordi vi på sin vis, lever, sanser og føler mere end så mange andre.

For med vores store hjerte og oversensitive nervesystem, opfanger vi ting, stemninger, følelser og selv det alt det uudtalte, mere tydeligt end ikke sensitive gør.

Vi er også mere letpåvirkelige når det kommer til høje lyde, barske omgivelser, andres humør, krav, pres, stimulation fra pc’er, mobiler, samt stress, end de der ikke sensitive er.

Så der hvor selvsabotage kommer ind, er at vi er lige en tand bedre til at sabotere os selv, end ikke sensitive er. For vi har oftest en ubevidst indre ”fejl”-programmering som fortæller os, at vi er nødt til at være på en bestemt måde, før vi er gode nok, eller værd at elske..

Og netop dette gør at vi presser os selv til det ekstreme, i håbet om at blive elsket og anerkendt for den vi er.

Hvorfor give 100% af sig selv når man kan give 120% af sig selv,

-lyder denne sætning også som dig? Dette er en typisk særligt sensitiv fejlprogrammering, og det er sjældent andres pres på os eller deres krav, der ender med at knække os. Det er det kæmpemæssige pres vi udsætter os selv for.

Fjenden bor inde i os selv fordi den grundlæggende indre balance mangler
Vores medfødte sensitive karaktertræk, og det med at være så sårbar som vi er, har vi det med at se som en fjende der får os til at tænke for meget, sanse for meget, snakke for meget, trække os for meget eller åbne os for meget.

Den grundlæggende indre balance mangler hos mange sensitive, fordi vi står energimæssigt alt for åbne i auraen, idet vi har det med at lukke for mange indtryk ind i vores energisystem, som i forvejen er ekstra fint og højtvibrerende.

Så i stedet for at søge ind og værne om os selv, har vi søgt ud og væk fra os selv. Tidligt i livet har vi lært at være pleasere, selvopofrende og leve mere for andre, end for os selv.

Dette gør sig naturligvis ikke gældende for alle sensitive, for hvor nogen sensitive som jeg selv, har søgt ud og væk fra sig selv, har andre søgt ind i dem selv, så at sige.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Dine navne kan holde dig tilbage

Introvert krævende og ekstrovert krævende

Der er sensitive som har vendt alt indad og er blevet for egoistiske og krævende, samt sidder fast i egne dramaer og selvmedlidenhed. Jeg kalder dette at være introvert krævende, hvor man netop trækker andre mennesker ind i sine personlige dramaer, i håbet om at blive set og anerkendt. Man fylder og kræver rigtig meget af sine omgivelser, fordi man er bange for om man er god nok, uden alle ens dramaer.

Det at tiltrække negativ opmærksomhed, er det eneste man kender til.

Så er der den anden kategori som er helt modsat, jeg kalder det at være ekstrovert krævende. At vi som sensitive søger ud og væk fra os selv. Vi vil forstå alt, stiller mange spørgsmål og søger den ene udfordring efter den anden. Vi lever og ånder for at gøre alle glade, og lever mere for andre end for os selv. Samtidig vil vi have svar på tiltale, vi vil have forandring nu og så snart vi har besteget det ene bjerg, leder vi efter det næste bjerg vi kan bestige.

De ekstrovert krævende stimuleres af udfordringer, og vi kan være en kæmpe belastning for vores omgivelser, som ofte ikke kan følge med.

Så uanset om man er introvert krævende og trækker andre ind i ens dramaer, eller pådutter sig selv andre som ekstrovert krævende, så er det fordi den grundlæggende indre balance mangler.

Svaret skal findes i barndommen

Når man som et sensitivt barn har været meget overladt til sig selv, kan man være enten følelsesmæssigt eller mentalt understimuleret. Man kan dog sagtens være begge dele på en gang, som jeg selv har været.

Den grundlæggende balance mangler. Balancen mellem det feminine og maskuline, det udadvendte og indadvendte, samt hvad angår balancen mellem at give og modtage.

Begge mønstre er selvdestruktive mønstre. Det jeg kalder selvsabotage eller selvsaboterende adfærd.

Begge mønstre er en måde at suge energi på, og naturligvis er det ikke den rette måde at leve på, for det er ekstremt krævende for omgivelserne, når vi sidder fast i disse mønstre. Samtidig holder vi ubevidst os selv tilbage udviklingsmæssigt, og desværre også vores børn, hvis vi har børn.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Min vej ud af selvsabotage

Løsningen er at huske ”alt er et valg ”

Vi bliver stillet over for valg hele tiden i form af forskellige distraktioner, og som sensitiv har vi let ved at blive distraheret, fordi det kan knibe med at holde det indre fokus.

Dette kommer igen af, at vores indre cellevibrations-tal svinger ved en højere vibration (end ikke sensitive) som gør at vores perceptionsniveau (hvor meget vi opfanger), er kraftigere end hos den ikke sensitive person.

Dette er en stor fordel, når vi som sensitiv skal holde mange bolde i luften på en gang, og bevare det store overblik.

Men igen, problemet opstår når vi ikke ved hvornår vi skal holde pause.

Og så er vi igen tilbage til det, at den indre grundlæggende balance mangler.

Alt er et valg – kommer af at jeg også har dette motto ”Du vælger selv hvor fokus går, og du vælger selv hvordan du reagerer”.

For selv om vi som sensitive har en tendens til at tage ting mere nært end andre, så kan og bør vi lade være med, at forudsætte så meget som vi gør på andres vegne. Vi bør samtidig også give slip på de kæmpemæssige krav og forventninger vi har til os selv, som hverken vi eller andre formår at leve op til.

For hvem siger at personen vi står over for er sure, - når vi ikke har spurgt dem?

Hvem siger at måden andre er på, har noget med os at gøre?

Hvem siger at andre ikke er interesseret i dig, når de siger nej til kaffe? Kunne det ikke være fordi de mangler overskuddet? Det er netop der vi som sensitive bør have vores fokus, -på det med at forstå andres bagvedliggende motiver, så vi ikke tager ting personligt.

Det kan nemlig godt være, at vi som sensitiv er gode til at opfange andres følelser og alt det uudtalte, men bare fordi vi opfanger disse energier, behøver de intet at have at gøre med dette nu. For alt hvad vi hver især har været ude for gennem hele livet, - dette ligger både i vores celler og i vores aura.

Så den diskussion f.eks. Peter netop har haft med en anden, - denne energi bærer han videre med sig resten af dagen, og det er den vi som sensitive er super gode til at opfange, og derved ender med ubevidst at tage personligt.

Som jeg også har lært medlemmerne i min klub Sensitiv Selvsabotage:

Alt er et valg når det kommer til andre menneskers uhensigtsmæssige adfærd

  • Du kan vælge at forholde dig neutralt til hvad andre gør og siger, som indebærer ikke at tage stilling. Og ej heller blande dig, for når du blander dig, tager du også stilling.

  • Du kan vælge at reagere ved at blive trist, -fordi du vælger at tage andres adfærd personligt. Selv om andres adfærd siger mere om dem end om dig.

  • Du kan også vælge at lade det gå dig så meget på, at du vælger at bliver vred!

  • Og du kan vælge at blive glad for det du oplever, fordi du måske har valgt at være glad i dag og ønsker at forblive i denne dejlige glædesfyldte energi.

Igen, alt er et valg.

Og kan man vælge om man er vred?

Ja naturligvis! For selv om du har ondt i den ene tå, så siger du vel ikke ”hele min krop er i smerte”?

Eller hvis du er vred i dette nu, siger du så ”jamen jeg er en vred person”..

At du er vred lige nu, er ikke nødvendigvis hele den person du er, det er noget i dig og ikke den du er grundlæggende som person.

Igen, fokus er hvor fokus går. Og har du udelukkende fokus på dine uhensigtsmæssige mønstre, hvordan kan dine super fantastiske egenskaber så vækste?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Når kreativitet healer

Giv slip på forestillingen om hvordan du tror du skal være

Den smukke og unikke sensitive person du er i dit smukke hjerte kan ikke vækste, hvis du hele tiden går og leger noget du ikke er - eller prøver at være på en bestemt måde. Det svarer til at gå og klæde dig ud hele tiden, alt imens du ikke forstår at ingen genkender dig.

Så holder du ubevist den du er i hjertet nede. Alt imens du går og føler dig trist, opgivende og magtesløs.

Du skal turde vise hvem du er, på godt og ondt. Ingen mennesker er perfekte, for så var vi her ikke.

Som sensitiv står vi ekstra åbne og sårbare, fordi vi har den fejlprogrammering med os om, at vi tror vi skal gøre det godt. Vi tror vi skal have svar på alt, eller tage stilling til hvad andre gør og siger. Samtidig tror vi fejlagtigt også at vi skal være på en bestemt måde, før vi er værd at elske.

Men alle fortjener kærlighed, og netop den person som agerer aller mest uhensigtsmæssigt, trænger oftest til aller mest kærlighed.

Og dette gælder også din indre selvsabotør, - også denne længdes efter at blive elsket som den er.

Skulle jeg give dig et ekstra råd, så øv dig hver dag i at anerkende dine egne behov.

Forestil dig at du giver dit indre sensitive en kæmpemæssig krammer hver dag, alt imens du hilser på det og anerkender denne side i dig.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Når frygten blokerer

Kunne andre i dit netværk få glæde af Sanne Otilias artikel - Så del den meget gerne med et klik på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+