Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Single? lykke vs. overbevisninger

30. March 2016 - Feminin power * Coaching
Af: Marie-Louise Bregendahl

Nye undersøgelser viser, at der er flere og flere, der vælger at leve alene. En del vælger det bestemt af lyst. Og så er der den del, der efterhånden er blevet skuffet så mange gange, at bare tanken om at starte forfra endnu engang gør ondt.

Min erfaring fra mit udviklingsarbejde med singler er, at de uhensigtsmæssige mønstre og overbevisninger er blevet så mange, at det virker uoverskueligt at begynde at trævle dem op, og så bliver det nemmere – men ikke mindre smertefuldt – at lade sig nøjes med. Men det er bestemt muligt at rydde op i disse mønstre og overbevisninger, så længe man bare taget et skridt af gangen.

Det første skridt

Hvor kommer dine tanker om Relationer og parforhold fra?

Hvis du tror det er nogle, du selv har fundet på, så tro om igen!

Sagen er nemlig den, at stort set alle de tanker du gør dig om, hvordan en perfekt kæreste og det perfekte parforhold skal – som i SKAL – se ud, er nogle du har adopteret fra mennesker – virkelige og fiktion - omkring dig, som regel engang i fortiden.

Måske har du som lille set disney film, og du forventer derfor som kvinde, at prinsen på den hvide hest dukker op any minute now. Eller at du som mand regner med, at prinsessen vågner syngende op hver morgen, med perfekt makeup og et par fugle der kommer flyvende ind med hendes kjole.

Eller det kan være, du har set dine forældres gode forhold, hvor de aldrig skændtes! Og derfor tænker at det er sådan, det skal være. Eller det modsatte, og derfor tror at det er sådan, det skal være.

Læs også Kinesiologi - Livgivende samtaler med kroppen

Det kan også være, at du altid har hørt en af dine bedsteforældre sige, at mænd/kvinder dem kan man ikke stole på, og at du derfor aldrig rigtig tør overgive dig til at have tillid og åbne op i et parforhold.

Eller min egen personlige favorit: Pretty Woman. Manden der viser sin kærlighed gennem gaver og fancy hotelværelser. Sådan skal en rigtig kæreste være – for sure!

Så stort set alle de overbevisninger vi har – som kører på repeat – kommer fra fortiden. Her går vi og tror, at vi er moderne nytænkende mennesker, og så kommer de fleste af vores tanker om os selv og parforhold, fra da vi var børn og på vej til at blive voksne. Udfordringen er så, at de overbevisninger måske var brugbare for at overleve dengang, men at de nu er blevet så outdatede, at de kun spænder ben for os.

Lad mig give et eksempel: Jeg er skilsmisse barn. Jeg husker, hvordan jeg tit sad i mit værelses vindue og ventede på, at min far skulle komme og hente mig på weekend. Men ofte aflyste han i sidste øjeblik, så jeg sad tilbage med en følelse af, at jeg nok ikke var værd at bruge tid sammen med. Så jeg gav altså mig selv skylden og besluttede, at det var mig, der var noget galt med. Som et barn gør for at overleve en smertefuld følelse. (Det skal siges, at jeg som voksen har spurgt min far om, hvor meget sandhed der var i den følelse, og det viste sig jo selvfølgelig, at der ingen var, og at der lå nogle helt andre ting til grund.)

Men det er faktisk ligegyldigt, om det er sandt eller ej, for jeg havde jo allerede brugt flere år af mit barneliv på at have den oplevelse igen og igen, og derfor var den blevet godt og grundigt cementeret i mig. Og som jeg blev ældre, blev den lige så stille overført til de mænd, jeg mødte i mit liv. Jeg tiltrak hver og én af dem, med min egen følelse af ikke rigtig at være værd at være sammen med, og derfor endte det også altid med, at de gik, og jeg kunne så endnu engang konstatere, at det var sandheden. Jeg VAR virkelig ikke noget værd.

Sagen med den slags overbevisninger er, at de kan være ret udfordrende at sætte en kæp i hjulet på. Og som alt andet, du virkelig ønsker at genskabe i dit liv, kræver det en vis vedholdenhed og tillid.

Husk at alting vil folde sig ud, mod vores højeste udvikling, hvis vi ikke sætter os imod eller står i vejen. Det er en universel lov.

Læs også Familienavne & arvelighed

Og det starter med at være nysgerrig, og at du er villig til at kigge på, hvad fakta er. Du har altid et valg. Du kan modsætte dig livet, eller du kan vælge det som det er lige nu, lige her:

Afdæk din egen kærligheds historie.

  • Hvor kommer dine overbevisninger om kærlighed og parforhold fra og hvornår opstod de? Vær helt ærlig og forsøg at undlade at slå dig selv i hovedet hvis du opdager noget ”dumt”. Når du slår dig selv i hovedet, kan du ikke udvikle dig!

  • Hvad har disse overbevisninger bragt dig? Prøv om du kan se hvilke ting/oplevelser, der går igen i de parforhold, du har været i gennem tiden. Hvilken type kæreste du altid ender med.

  • Hvilke følelser og tanker synes du altid, du står tilbage med efter et brud? Tænk på hvad du fortæller dig selv om bruddet – får du det til at betyde noget, der styrker dig eller noget, der gør dig svagere.

Nu har du fået et mere eller mindre omfattende kort over hvilke mønstre og overbevisninger, du har omkring kærlighed. Og at blive bevidst om at du overhovedet har et mønster, er første skridt hen imod nye muligheder i dit liv. Måske sidder du og tænker av, og det er faktisk meget godt. If you can feel it you can heal it. Det er vigtigt at få al skuffelse, smerte og bekymring ud, for hvis du virkelig kan se konsekvensen af at blive i et uhensigtsmæssigt mønster, så er det også meget nemmere for dig at bryde det.

Og for at være motiveret til at handle anderledes, må du også kunne mærke den smerte, du gerne vil væk fra.

Bryd dine mønstre.

  • Spørg dig selv hvad det på sigt vil koste dig, at du ikke gør noget anderledes i dit kærlighedsliv nu!? Altså hvad det kommer til at betyde for dine drømme om fremtiden, hvis du ikke sætter en kæp i hjulet på dine mønstre nu!

  • Hvilke fortællinger om dig selv feks. ”Jeg er ikke noget værd”, fastholder du dig selv i hvis du fortsætter som hidtil? Her må det godt gøre lidt nas.

  • Spørg nu dig selv, om det virkelig er sandt at du feks ”ikke er noget værd”? (svaret her skulle gerne være NEJ). Og find derefter så mange referencer, du overhovedet kan, på at det modsatte er sandt. Brug så lang tid du orker, jo flere jo bedre.

Nu har du lavet en sprække i dine overbevisninger. Du er begyndt at fortælle din hjerne, at der er noget andet, du hellere vil være, noget nyt du vil udforske.

Læs også Relationer sucks

Nu har du chancen for at sige JA til det, livet byder dig. Hvilket altid indebærer at give slip på modstand og åbne dig op for de muligheder, der kommer til dig.

Din nye væren.

  • Til sidst spørg dig selv, hvem du er, når det ikke længere er sandt, du feks ikke er noget værd? Hvis du kunne være præcis den du længes efter at være, hvilke nye muligheder ville du så få i dit liv ?

Den eneste måde at slippe af med frygten for at gøre noget nyt, er ved at gå ud og gøre det. Vi mennesker vil altid føle frygt, når vi bevæger os ud i nye områder i livet. Det er ikke, som man måske skulle tro, en dårlig ting. Faktisk, jo mere frygt du føler, jo tættere er du på noget, der er sandt for dig. Så brug din frygt som et kompas i stedet for en undskyldning for at lade dig stoppe.

Læs også Rod i relationerne?

Kunne andre i dit netværk få glæde af Single? lykke vs. overbevisninger'? - Så del den meget gerne med et klik på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+