Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Slip det tøj der ikke tjener dig længere

4. December 2014 - Fashion Feng Shui
Af: Natascha Coco
At slippe din fortid, dit gamle jeg, dine filtre, dit ego, larmen - alt det som ikke fungerer i dit liv længere -  gælder også din garderobe….

At slippe din fortid, dit gamle jeg, dine filtre, dit ego, larmen - alt det som ikke fungerer i dit liv længere - gælder også din garderobe…. 2014 er året hvor du stadig kan nå at slippe alt det gamle og være parat til den 1. januar 2015 med en ny, frisk energi.

Jeg har selv brugt 2014 på at sælge meget tøj fra min fortid. De sidste par år har jeg stået i modetøj butikker som sælger. Selvom jeg synes, at jeg har været god til at slippe meget af tøjet fra min garderobe, så kan jeg stadig slippe 80%. Ja du læste rigtigt!

Mit problem er, at jeg også er kjole skrædder og tøj designer. Alt det tøj, som jeg har syet, har jeg lagt så meget kærlighed i og brugt tid på at sy. Selvom jeg har haft mit tøj med til loppemarkeder har jeg haft svært ved at slippe mit eget design, og det blev selvfølgelig ikke solgt. Men det tøj, som jeg derimod for længst havde sagt farvel til i mit indre, solgte jeg som varmt brød. 

At slippe dit tøj er en proces, der foregår imellem ørene….

Du tager beslutningen. Tager et billede af tøjet, hvis du har svært ved at slippe det. Lægger det i en pose eller i en kasse. Sætter det væk fra dit synsfelt. Jeg plejer eksempelvis at sætte mit tøj i skuret. Lad der gå max. 2 uger….. Savner du tøjet? Savner du dine sko? Tør du alligevel ikke? For tænk nu hvis du en dag skulle få brug for tøjet? Men giv bare slip…… Jeg lover dig, at det giver dig en lettelse. Hvis du som jeg har lidt på sidebenene, lover jeg dig, at du taber dig samtidig med, at du slipper. Du slipper ikke kun dit tøj, men du slipper også dine overflødige kilo.

De forskellige Fashion Feng Shui® typer/ essenser har en forskellig tilgang til at slippe deres gamle tøj i garderoben.

JORD element

”Fredsmægleren”/du har det absolut sværest ved at slippe alt det gamle.

Du har sikkert gemt sin bryllupskjole - eller dit bryllupstøj. Måske er du single - men har allerede købt brudekjolen? Eller du gemmer børnetøjet fra dine egne børn til dine børnebørn - men har ikke børnebørnene endnu?

Hvis du selv syr dit tøj, kan du næsten ikke slippe dit stoflager….også selvom nogle af stofferne er møre.

”Fredsmægleren” lever i fortiden, og hendes bedste minder smider hun ikke bare på gaden.

Hvis du vil løfte energien, kan du sætte Country musik på anlægget eller finde en musik kanal, der kun spiller Oldies, but goodies! Eller lytte til Giro413!

Følgende tøj beholder du i din garderobe med følgende detaljer:

Jordfarver, khaki og gule farver. Firkantede mønstre og alt med tern - inkl. Burberry.

Rå silke, tweed, uld, tung strik og filt - inkl. nunofilt.

”Praktisk, kvadratisk, gut” som jeg plejer at sige. En praktisk stil som er genial her i Dk. Business garderoben. Basis tøjet til din garderobe. Symmetrisk stil. Påsyede lommer. Safari stil. Firkantet skosnude og firkantet halsudskæring.

En typisk ”fredsmægler” er Mette Blomsterberg, dansk konditor og restauratør.

METAL element

”Perfektionisten”/du er den bedste til at slippe ved at rydde op og smide ud - har sværest ved at slippe sin indre kontrol-freak. Den forgår ikke så let….

”Perfektionisten”/du må gerne gøre det til en hyggedag fremfor at knokle som altid. Du har helt sikkert ikke ret meget at slippe, for det har du allerede sluppet meget fra din garderobe.

Tag din ynglings parfume på! Lav det om til en nydelse - en dag hvor du giver dig selv så meget selvforkælelse. Hvordan kan du skabe mere skønhed i din garderobe? Lyt gerne til klassisk musik!

Følgende tøj beholder du i din garderobe med følgende detaljer:

Alle hvide nuancer samt pastelfarver.. Metallic (guld, sølv, bronze og kobber). Overfladen har et metallic skinnende skær. Runde mønstre; mønstre med cirkler, prikker, polkadots. Rund halsudskæring. Rund skosnude. Ballerina gerne med sløjfe. Taljeret og perfekt pasform. Kvalitet. Gerne tøj lavet af cashmere. Masser af smykker. Gerne Coco Chanel perler.

En typisk ”perfektionist” er vores egen Kronprinsesse Mary.

VAND element

Derimod kan en ”Filosof” ikke fordrage, at andre skal bestemme over hende. Det er hendes regler, der gælder - ellers kommer der en stille protest. Hun er en stille rebel. Hun bestemmer selv i hvilket tempo, hun vil gøre det i.

”Filosoffen”/du handler ikke så hurtigt,, så her kan det være en god idé at høre meditativ musik for at gøre processen til en nydelse. Du starter, når du har lyst – uanset hvilken tid på døgnet…..

Du dagdrømmer om, hvad du lige har set fra genbrugsbutikken - og om det nu kan passe til dig.

Følgende tøj beholder du i din garderobe med følgende detaljer:

Mørke,dybe farver - som havet. Asymmetrisk design. “Flydende" udefinerbart design, tøj og sko. Frynser. Kunstnerisk design. Boheme stil. Flæser á la sigøjnerstil og med en flagrende maxi nederdel/ kjole. Bølgende halsudskæringer. Vandfaldkrave. Etnisk stil. Batikfarvede stoffer. “Dryp” bluser/ toppe/ jakker/ cardigans/ kjoler/ nederdele. Smykker og tøj tilsat glas og små spejle. Stofferne er enten transparente stoffer, såsom chiffon, eller helt modsa,t som velour.

En typisk ”filosof”er Sys Bjerre, dansk sangerinde.

TRÆ element

En ”Pioner” vil blive motiveret, hvis der kan laves en konkurrence ud af det. Hvem smider mest ud? Hvem er den første der er helt færdig? Hvem tør smide ALT ud? Det virker!

”Pioneren”/du går ikke synderligt meget op i mode. Faktisk er du slet ikke interesseret i mode, men hvis det kan gøres til en sport, vil du ligefrem ELSKE det.

Følgende tøj beholder du i din garderobe med følgende detaljer:

Plantebaserede stoffer som bomuld, hør og viskose. Blomstrede- og stribet mønstre (vandrette, lodrette og diagonale striber). Jungle-print (Print af store palmeblade). Print med træer og/eller af en skov. Også urskov. Accessories lavet af træ, bambus, hamp - eller noget der ligner. Træhæle. Træsko. Bukser. T-shirt. Tanktop. Lange cardigans. Lange frakker. Hættetrøjer. En sporty og casual (afslappet) stil.

En typisk ”pioner” er Jennifer Aniston, amerikansk skuespillerinde.

ILD element

Og jeg slutter af med festoriginalen som er ”Livsnyderen”. Med ”livsnyderen” foregår det helt anderledes. Her skal oprydningen være sjov og gøres til en fest.

Lyt til din musik liste på Spotify og leg Dj. Skru op for musikken og lav et modeshow. Prøv tøjet eller et helt outfit. Gå frem og tilbage. Stil dig foran spejlet. Dans, syng med og mor dig! Gør det til en leg!

Følgende tøj beholder du i din garderobe med følgende detaljer:

Behold dit røde, lilla og orange tøj. Smykker og accessories udformede som stjerner, lyn, zigzag og trekanter. Også som print og mønstre i tøjet. Altid med på det nyeste nye. Bling-Bling stil. Stiletter. Rå stil. V-halsudskæringer. Dybe, frække udskæringer. Vis gerne så meget hud som muligt. Print med tekster, mennesker og “farlige” dyr. Dyreprint. Pels - gerne “fake” i polyester. Tøj lavet af dyr; Læder, skind, skinnende silke, uld og gerne strudse fjer som pynt. I det hele taget en dramatisk stil!!

En typisk ”livsnyder” er Medina, dansk sangerinde.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 7 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+