Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Stofskiftet - din naturlige energiskaber

11. August 2017 - Stofskifte * sundhed
Af: Chloe Bjoerk
Stofskiftet - din naturlige energiskaber. Artikel af Chloe Bjoerk

Dit stofskifte er et komplet system i din krop, som er med til at styre vigtige processer. Sådan overordnet set, så indeholder dine celler et stofskifte - et system, der er energiskabende.

Stofskiftet i bred forstand skal forstås som alle de kemiske reaktioner, der sker i kroppen – alle de hormoner, hjerne-, tarm- og fedtceller, som regulerer vores helbred, ældningsproces, forbrænding og kropsvægt.

Stofskiftet kan deles op:

  • Katabolisme - nedbrydning af molekyler for at opnå energi - energiforbrænding

  • Anabolisme - syntesen af ​​alle forbindelser, der kræves af cellerne - energiomsætning

Stofskiftet er derved et udtryk, der bruges til at beskrive alle kemiske reaktioner, der er involveret i opretholdelsen af en levende tilstand. Energidannelse er en af ​​de vigtige komponenter i stofskiftet.

Stofskiftets arbejde er afhængigt af næringsstoffer, som bliver nedbrudt for at producere energi. Fødevarer giver en række stoffer, der er afgørende for opbygning, vedligeholdelse og reparation af kropsvæv og for effektiviteten af ​​kroppen.

Kroppen har brug for essentielle næringsstoffer som kulstof, brint, ilt, nitrogen, fosfor, svovl og omkring 20 andre uorganiske elementer til at opretholde et sundt stofskifte. De vigtigste elementer leveres via kulhydrater, lipider og protein. Derudover er vitaminer, mineraler og vand også nødvendige.

Stofskiftets effektivitet er tæt knyttet til den ernæring, vi indtager og tilgængeligheden af forskellige næringsstoffer.  

Stofskifte hormoner

Når man taler om, at der er noget i vejen med stofskiftet, er det ofte stofskiftehormonerne, man refererer til.

Stofskiftehormonerne bliver udskilt af skjoldbruskkirtlen, som du finder i din hals. Her styres den forbrænding af energi, der foregår i kroppens celler, derudover bliver din temperatur, din evne til at leve i nuet, din puls og meget mere reguleret.

Ved ubalancer her er kendetegnene bl.a. træthed, kuldskærhed, ømhed, vægtøgning, ødemer, forstoppelse, hårtab, langsommere puls, svært ved at huske og overskue nye ting.

Oplever du træthed og vægtøgning, så kunne der sagtens være noget med din skjoldbruskkirtel!

Det er altid en god ide at få testet skjoldbruskkirtlen. Det er en simpel blodtest, din læge kan foretage. Har du fået testet din skjoldbruskkirtel, men ikke ved, hvad tallene betyder - så send testen til mig på info(at)currame.com, og jeg vil kigge på dem for dig, gratis.

Der er mange steder, du kan stille ind - det er vigtigt, at din krop får den rette næring og derudover ikke så meget energi på én gang - spis hellere flere og mindre måltider igennem dagen, end store og få. For at balancere dit stofskifte - ja, så skal du tilbage til basen. Det kræver, at du ryster posen, siger farvel til nogle af dine vaner, laver ændringer i din kost og får implementeret nogle sunde vaner, som indtag af gode kosttilskud - tilbage til det senere.

- For at din skjoldbruskkirtel virker optimalt, har den brug for de så kaldte byggematerialer. Hvis kroppen ikke har et lager af f.eks. selen, jod og zink, ja så kan skjoldbruskkirtlens funktion nedsættes.

- Er din lever på overarbejde, formår den ikke at nedbryde de brugte hormoner, du har i blodet, og derved virker feedback systemet ikke optimalt.

- Oplever du problemer med din tarm, har du sværere ved at optage de væsentlige næringsstoffer fra din mad, som din skjoldbruskkirtel skal bruge for at opretholde et sundt stofskifte og udskille hormoner.

Lad os tage en ting ad gangen!

De byggematerialer din skjoldbruskkirtel har aller mest brug for, finder du i grøntsager (planter), men desværre er det sådan, at du i dag kun spiser omkring 17 (måske spiser du mindre) slags planter, hvor kroppen har været vant til omkring 500 planter og urter. Spiser vi meget næringsfattigt mad, som hvide ris, raffinerede fødevarer, sukkerholdige fødevarer og korn, ja så får vi ikke samme bombe af vitaminer og mineraler, som hvis vi spiste grøntsager.

Oplever du, at dit tis lugter af asparges, efter du har spist det? At du har svært ved at sove, hvis du drikker en kop kaffe for sent på aftenen ? - ja, så kunne du meget vel have en lever, der er på overarbejde! Din lever er kroppens kemiske fabrik. Den styrer mange processer herunder udledningen af affaldsstoffer, filtreringen af blodet, opbevaring af vigtige næringsstoffer og nedbrydninger af hormoner, samt omdannelsen af T4 til T3 (skjoldbruskkirtelhormoner).

Din lever har brug hjælp!

Du skal støtte dens udrensning ved at gå uden om det kemisk fremstillede, som tøj af polyester, plastikbøtter, tyggegummi, Coca Cola - ja, you name it! Dernæst er grøntsager igen en støttende hjælper og kosttilskud som Milk Thistle og Curcumin har også en fantastiske støttende virkning. Jeg har selv lavet en homøopatisk detox-kur til leveren, som går ind og støtter kroppens egne udrensningsorganer, og derved hjælper kroppen med at eliminere mange af de skadelige toxiner og giver leveren en hjælpende hånd.

Din søde tarm!

Din tarm omtaler jeg ofte som starten på alt godt - dernæst også roden til alt ondt! Din tarm indeholder 75% af dit immunforsvar og flere nerveceller end din hjerne. Din tarm sikrer, at dit stofskifte får de produkter, det skal bruge for at skabe energi, og derfor er det også vigtigt, at den fungerer optimalt. Lider du af diarre eller forstoppelse, så er det tid til at sætte ind - støt din tarm og få fine pølser og et bedre fungerende stofskifte!

Probiotika er en vigtig støtte for tarmen, derudover fibre fra f.eks. grøntsager, curramerugbrød (stenalderbrød) eller nødder. Din tarm har også brug for smørelse fra vand og olie - drik meget gerne 2-3 liter vand dagligt og få gerne 3-4 gr. dagligt for både at støtte dit immunforsvar, tarm og skjoldbruskkirtel! Omega-3 hjælper din krop med at omdanne T4 til T3.

Obs. Indtagelse af transfedt olie (dellefedt)- som du finder i alt opvarmet mad, der ikke er stegt i økologisk smør eller kokosolie, blokerer dannelsen af stofskiftehormonerne, da virkningen i cellerne forhindrer omdannelsen af T4 til T3.

Tang og alger

Mineraler som selen, jod og zink er vigtige for et velfungerende stofskifte, og derfor er det også vigtigt, at du støtter din krop med dem! Selen og zink har en antioxidanteffekt, som beskytter skjoldbruskkirtlen. Jod er et væsentlig element i konverteringen af hormonerne T4 og T3. Det er nemlig sådan, at vores fødevarer i dag ikke indeholder optimale mængder af disse vigtige næringsstoffer.

Den måde, du kan få dem alle på en gang og i den rette form, er ved at spise tang og alger - er du ligesom mig og ikke bryder dig om det, så kan du indtage spirulina eller chlorella og få det der igennem.

Børster du tænder hver dag?

Øhh - Ja! Det tænke jeg nu godt!:) Jeg har blot en lille vigtig afsluttende note at give dig! Alle tandpastaer du finder i supermarkedet indeholder fluor, og jeg går ud fra, at det er der, du køber tandpasta. Fluor er et mineral - men ikke et mineral der er særlig godt for dit stofskifte og skjoldbruskkirtel. Det er nemlig sådan, at flour (og klor) blokerer for optagelsen og anvendelsen af jod, og så har vi en skjoldbruskkirtel, der mangler jod til at producere sine vigtige stofskiftehormoner.

Så jeg vil anbefale, at du får smidt den ud og går til din lokale helsekostbutik og køber en god tandpasta uden fluor.

Er du bange for huller i tænderne?

Siger din tandlæge også, at fluor har en beskyttende effekt for dine tænder? Ved du hvad - han har helt ret! Problemet er bare, at du ikke får huller i tænder, fordi du ikke bruger flour, men fordi du indtager for meget syreholdig mad, som f.eks. sodavand, slik, brød, raffinerede fødevarer og kød, som alle skader dine tænder, og derfor symptombehandler du med fluor, som skader din skjoldbruskkirtel.

Download her 1,5 times undervisning omkring din skjoldbruskkirtel og stofskifte ganske gratis her

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+