Vil du med på Moola?

Velkommen til MOOLA - Information & inspiration
til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

moola.dk Artikler

Udlev din sande natur

10. august 2017 - Skyggearbejde * Feminin power
Skrevet af Marie-Louise Bregendahl
Udlev din sande natur. Artikel af Marie-Louise Bregendahl

Jeg plejede at tro, at mennesker styrer deres egen skæbne – at vi har kontrol over vores fremtid.. At vælge vores partner og vores karrierer, og selv træffe de beslutninger, som former vores liv. Men der findes en kraft, der er stærkere end den frie vilje.

Vores underbevidsthed!

Under uniformer, masker, bag lukkede døre, styres vi alle af det samme begær.

Og dette begær kan være råt, mørkt og dybt skamfuldt.

Jo mere jeg betragter nogen, jo mere tydeligt bliver det, at vi aldrig er, hvem vi påstår, vi er. Og vi ved det ofte ikke engang selv.

Faktisk findes der altid en hemmelighed og en længsel skjult under overfladen.

Og denne hemmelighed og længsel – som ligger begravet i vores underbevidsthed - er vores sande væsen og natur.

Underbevidstheden - din værste fjende og din bedste ven.

Når vores bevidste og ubevidste tanker ikke er i overensstemmelse, så saboterer vi os selv og får aldrig det, vi ønsker os. Noget sted i livet.

Hvorfor har vores underbevidsthed så stor magt over os?

Det er estimatet, at ca. 3 % af vores handlinger kommer fra vores bevidste del af hjernen – de resterende 97 % af vores handlinger er automatiske (alt det vi ikke tænker over: mønstre, træk vejret, reaktioner).

Derfor er vores underbevidsthed – by far – vores største kilde til, hvad vi opnår i vores liv. Derfor kunne man også nemt argumentere for, at også heri ligger de ting, vi gør i livet, ud fra dybe (måske fortrængte) ønsker – og som vi ikke altid selv forstår/ved hvorfor vi gør.

Forskere kan også fortælle dig, at din underbevidsthed er en million gang stærkere end din bevidste del af hjernen.

Pointen her er ikke, at dit ego eller din vilje er svag eller ikke kan bruges til noget – de er stærke - pointen er at forstå, at vi har en iboende kraft, som er lige så og endda stærkere end ’fri vilje’.

Derfor er det så vigtig at få din underbevidsthed med på dine ønsker, hvis du gerne vil i mål med dem – ellers ender du i frustration, og følelsen af aldrig at få det, du længes efter.

De fleste af os tror / forsøger at nå vores mål og ønsker gennem blod, sved og tårer (aka. hårdt arbejde og forcering); hvilket ikke virker, hvis det ikke er i overensstemmelse med din underbevidsthed.

Som minimum får du noget halvhjertet ud af det – i værste instans får du intet andet end frustration og smerte.

Så den logiske tanke ville nu være, at hvis din underbevidsthed er ”chefen”, så er du rimelig fucked… en kraft, der er én million gang stærkere end din bevidste hjerne, vil jo vinde hver gang!

Men faktisk er det sådan, at det er meningen, du skal vinde! Du skal være chefen. Det er meningen, at du skal styre din ”ansatte” ubevidsthed.

Det er lige som en computer, den virker kun, hvis du tænder den, giver den filer og programmer – men den skal også updates med jævne mellemrum.

Men når du ikke opdaterer dig selv, kører du i samme gamle riller, du har kørt i i årevis – imens du fortæller dig selv, at dette er sandheden, om hvem du er – når i virkeligheden din sande natur, vil i teorien være noget helt andet, end det du fortæller dig selv og andre hver dag.

Tør du kigge ind i skyggen?

Begrebet `skygge´ blev først introduceret af psykiater Carl Gustav Jung, som sagde "skyggen er den person du helst ikke vil være". Altså alt det vi fornægter og skammer os over, at vi også er. Men vi har alle `skygger´, det er ganske menneskeligt. Det kræver dog en vis portion mod at turde se sig selv i øjnene, når man begynder at kigge på disse knap så charmerende sider af ens personlighed.

`Skygger´ er fornægtede aspekter af os selv, som vi forsøger at gemme, skære fra eller undertrykke. Dette vil altid mislykkes, da din sjæl forsøger at blive hel helt automatisk, og du derfor aldrig vil kunne frigøre dig af aspekter af dig selv.

Når et aspekt eller en kvalitet er blevet fornægtet længe nok, så har du ikke længere et bevidst valg omkring, hvornår dette aspekt kommer til udtryk i din personlighed. Den vil i stedet vise sig på uhensigtsmæssige måder, når du mindst venter det, helt uden for din kontrol.

Når vi alligevel forsøger at tøjle disse sider af os selv, vi ikke bryder os om, i et forsøg på kun at vise verden vores `pæne´ side, så kommer vi alvorligt ud af balance.

Vi mennesker er jo kendetegnet ved at være modsætningsfyldte, og hvis vi fortsætter med at være blinde for vores hele og sande jeg – medfører det megen smerte og lidelse og øger chancerne for, at vi saboterer vores eget liv drastisk.

Skygge overbevisninger.

Vi er sådan indrettet, at vi tiltrækker det/dem, der er i harmoni med vores forestillinger om sandheden om os selv, og skubber det væk, som ikke er det – og vi er meget dygtige til det.

Vores skygge overbevisning er vores stærkeste overbevisning, da det lever i det skjulte, inde i mørket hos skyggen.

Vores skygge comitment er det, der driver os til at skabe de resultater og den virkelighed, vi ikke bevidst ønsker i vores liv.

Skyggeoverbevisningerne er også de dybeste og mest skamfulde af alle overbevisninger. Der er i det hele taget meget skam forbundet med de sider af os selv, vi har undertrykt – altså vores måske sande natur.

Det er nemlig ofte nogle sider af dig selv, du som barn fik at vide ikke var ok at være, noget der var forkert ved dig, noget du måtte lave om- Ergo du er forkert. Og skam er faktisk et nøgleord i forbindelse med skygger. De bor nemlig allerlængst inde i mørket, i det rum som vi sjældent viser andre. Det rum, vi oftest sørger for at skjule eller dække over.

Men fordi vi er så committede til at få disse sandheder om os selv opfyldt, gør vi også –ubevidst selvfølgelig – alt muligt for at ende i situationer, hvor vi får muligheden for at reagere uhensigtsmæssigt, så vi kan bevise overfor os selv, at det er sandt, at jeg ikke er god nok, er uintelligent, ikke fortjener at være lykkelig, ikke fortjener at blive mor osv.

Skyggeoverbevisningerne er typisk blevet skabt på et ret tidligt tidspunkt i vores liv, på grund af hændelser, situationer eller omstændigheder, som vi har tolket negativt.

Måske ved du allerede præcis, hvad det er for oplevelser, der har formet dit sande jeg. Måske er du ikke helt bevidst om disse hændelser endnu, men du mærker begrænsningerne. Det usynlige loft. Følelsen af ikke at være fri. Stemmen der hvisker, at du ikke er god nok eller ikke er værdig nok til at have et ligeværdigt parforhold.

Men nedenunder dine skyggeoverbevisninger møder du den del af dig, som stadig har håb og drømme.Den del af dig, der stadig er fri og tillidsfuld, som barnet var, inden det fik at vide, det var forkert.

Det barn indeni dig som tør skille sig ud og være for meget, være stille og indadvendt, stille krav og være egoistisk, blive vred og sætte grænser. Uden at føle sig forkert, dum eller uønsket. I bund og grund at leve alle sider af din natur ud.

Den dybeste længsel i os er at blive elsket som den, vi er. De færreste af os har fået den slags kærlighed - hverken som barn eller voksen. Og derfor har vi også så svært ved at acceptere og elske andre, som de er.

Fordi vi har svært ved at acceptere og elske os selv, som vi er.

Først skridt mod mere balance, er at starte med os selv.
Vi skal ikke løbe fra vores fortid og den smerte, vi slæber rundt på, som store sten i rygsækken. Vi skal tværtimod synliggøre vores skyggeoverbevisninger og turde kigge indad og se den lille pige/dreng, hvis sande natur, vi har vendt ryggen, i øjnene igen.

På den anden side af skyggen, findes friheden til at udleve din sande natur og længsler – uden skam vel at mærke.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Har du styr på basis? Artikel af Louise Schønnemann
 
Skyggearbejde
11. august 2017

Alt for mange mennesker begår den fejl, at de kaster sig over dyrekøbte selvudviklingsprogrammer og forløb, der skal hjælpe dem...

I takt med urtiden. Artikel af Maria Lisette
 
Shamanisme
11. august 2017

Årstidernes gang viser dig vejen til et liv i større harmoni med dine længsler og drømme. Lær hvordan du ved at følge årshjulet...

Har du tillid til din sande natur? Artikel af Marie Cristina
 
Feminin power * Indre arbejde
11. august 2017

Jeg har det sidste års tid været meget optaget af, hvornår jeg er tæt på mig selv, den jeg oprigtigt er. Hvis jeg skal sige det...

Naturens orden … as time goes by. Artikel af Steen Blendstrup
 
Sexologi
11. august 2017

Mand og kvinde tiltrækkes af hinanden. Det er hele pointen: artens overlevelse afhænger af det. Men seksuel tiltrækning kan ikke...

Stofskiftet - din naturlige energiskaber. Artikel af Chloe Bjoerk
 
Stofskifte * sundhed
11. august 2017

Dit stofskifte er et komplet system i din krop, som er med til at styre vigtige processer. Sådan overordnet set, så indeholder...

Kontakt os her

Moola
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300
Google+

Nyhedsbrev

Gode tilbud og arrangementer

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+