Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Vil du gerne lave det samme som mig?

5. May 2017 - Coaching * Livscoaching * Personlig udvikling
Af: Lisbeth Olesen
Vil du gerne lave det samme som mig? Artikel af Lisbeth Olesen

"Jeg ville da bare være totalt smadret efter en arbejdsdag, hvis jeg havde dit job - og jeg ville sikkert ende med at råbe ad mine kunder, at nu skulle de altså bare tage sig lidt sammen" siger hun med et skævt smil. Vi er ved afslutningen på en coachingsession og har talt om hendes udfordringer med at finde den rette hylde i arbejdslivet. Hun er i tvivl, og det at være uafklaret gør, at hun har svært ved at få truffet de vigtige beslutninger, der kan bringe hende videre.

Med et tilsvarende skævt smil svarer jeg, at så er det da godt, at det er mig, der sidder i den stol, som jeg gør, og hun sidder i stolen overfor mig. Jeg kan godt rumme hendes tvivl uden selv at blive helt fortvivlet, og jeg nyder at bidrage til at skabe afklaring - både i hovedet og i hjertet.

Så spørgsmålet "Vil du gerne lave det samme som mig?" handler ikke konkret om, hvorvidt du også vil arbejde som selvstændig erhvervscoach og psykoterapeut for talentfulde kvinder og hjælpe dygtige, kloge og ambitiøse kvinder til at finde ud af, hvad de vil med deres arbejdsliv og alle de dele af et helt liv, som vi mennesker kan vælge at bruge tid på.

Hvordan vil du gerne leve dit liv?

Prøv at overveje, hvad der er vigtigt for dig at bruge tiden på, for at du kan opleve livskvalitet gennem hele livet, når livet som helhed består af en række forskellige liv:

  • et socialt liv, hvor vi bruger tid på at hygge med venner og udvikle netværk/professionelle relationer
  • et fritidsliv, hvor vi dyrker vores interesser/hobbies - og måske udfører vi også frivilligt arbejde
  • et familieliv/privatliv, hvor vi opholder os hjemme og passer børnene, plejer de nære relationer, herunder relationen til os selv
  • et rejseliv, hvor vi opholder os udenfor hjemmet, får nye oplevelser og inspiration
  • et sexliv, hvor vi dyrker lidenskab og nydelse
  • et sportsliv, hvor vi træner og dyrker vores krop
  • et arbejdsliv, hvor vi (optimalt) bringer vores uddannelse, viden, erfaring og kompetencer i spil på en måde, der er meningsfuld og som giver os oplevelsen af at gøre en vigtig forskel i verden.

Vi har stadig kun 24 timer til rådighed i døgnet, hvoraf vi helst skal hvile, restituere og sove i op til 1/3 af tiden.

Hvor meget ønsker du, at dit arbejdsliv fylder - både rent tidsmæssigt og ikke mindst i dine tanker?

Eller som en talentfuld kvinde udtalte det:

"Jeg vil ikke bruge så lang tid derhjemme på mit arbejde i mit hoved"

Måske har du også mærket en længsel eller et stadigt mere påtrængende behov for at kunne sige med oprigtighed i stemmen, at du føler dyb glæde og stor mening forbundet med at bruge en væsentlig del af dit liv på dit arbejde - og ikke mindst mærke i kroppen, at det er sandt.

Jeg er født og opvokset i Midtjylland, så ligefrem at sige, at jeg elsker mit arbejde er store ord. Men glæden ved at arbejde med udvikling af mennesker i organisationer er min drivkraft, og ikke mindst føler jeg en stor næstekærlighed til mine kunder og ønsker dem alt det bedste - ikke kun i arbejdslivet, men i livet som helhed.

Det, som kan give mig energi på en regnfuld dag, er en udtalelse som:

"Jeg er ikke bare blevet en bedre leder for mine medarbejdere. Jeg føler mig også som en bedre mor eller kone/kæreste. Jeg kan meget bedre lide mig selv nu, og det smitter af på omgivelserne, at jeg er blevet mere rolig indeni."

Er det okay at være privilegeret?

Jeg er dybt både optaget og betaget af mit arbejde, når jeg arbejder. Som selvstændig konsulent, der lever af min forretning på 10. år, kan arbejdslivet godt komme til at virke lidt grænseløst og smelte sammen med andre livsområder.

Nogle kalder mig privilegeret. Andre beundrer min måde at skrue tingene sammen på. Nogle synes bare, at jeg er super heldig.

Det vildeste, jeg har fået af kommentarer på at være selvstændig, var fra en kvinde, der spontant udbrød:

"Jeg vil leve dit liv"

Og jeg tænkte bare, at nej, det vil du ikke! For jeg er også bare et menneske, og mit liv går præcist lige så meget op og ned, som andre menneskers liv gør. Forskellen er måske blot, at jeg har et yderst højt bevidsthedsniveau i forhold til, hvad jeg har gang i, og derfor får jeg ofte handlet på en ret hensigtsmæssig måde i situationen.

Det er noget, som alle kan lære og blive gode til - med det resultat, at de kan leve et godt og passioneret liv på deres egne præmisser. Det handler om nærvær. Det er et stort privilegium. Prøv blot at tænke på en læge, der har 15 minutter til hver konsultation, no matter, hvad personen kommer med, og hvordan personens følelsesmæssige tilstand er. I min verden er det helt urimelige arbejdsbetingelser og dermed noget, som jeg aldrig ville byde mig selv.

Jeg har truffet det bevidste og kloge valg, at jeg selv vælger mine kunder. Det betyder, at jeg kun har kunder, i 1:1 samtaleforløb, som jeg oprigtigt glæder mig til at mødes med.

Altså ikke noget med at sælge coaching til alle, der vil købe og med alle typer af problemstillinger. Det er en af de faldgruber, som jeg ser, at nye selvstændige coaches kan have en tilbøjelighed til at falde i. Ønsket og behovet for at få kunder i butikken gør, at de lover guld og grønne skove - fordi de bare så gerne vil i gang - og så glemmer de at tage stilling til, om der reelt set er basis for at samarbejde, om der er kemi, og om der er grundlag for, at de kan gøre en forskel for et andet menneske.

Jeg har verdens bedste kunder

Så for at sikre en god balance og ikke mindst opleve, at jeg bruger mig selv på den mest optimale måde til glæde og gavn for mine kunder, bruger jeg op til en time på at holde et gratis og uforpligtende kemi-møde med hver eneste ny kunde, der overvejer at købe et 1:1 udviklingsforløb. Al udvikling starter med god og gensidig tillid og tryghed.

Det er et bevidst valg, jeg har truffet i forhold til, hvordan jeg driver min forretning - og ja, det gør mig på sin vis privilegeret. Jeg har verdens bedste kunder, og mine kunder er enige.

At leve af sin passion

Folk, der betragter mig udefra, spurgte i starten, om jeg kunne leve af min forretning. Nu spørger de oftere om, hvor mange timer jeg egentlig arbejder om ugen.

Livet som selvstændig er grænseløst, og jeg lever mit liv efter disse to grundsætninger:

1) Jeg har altid tid nok

2) Jeg har altid penge nok

Mit arbejde er jo også min hobby, da jeg interesserer mig meget for menneskelig og personlig udvikling.

Er det egentlig arbejde at gå til et foredrag og lige tjekke de andre oplægsholdere ud, inden jeg selv skal holde et tilsvarende foredrag i samme regi 4 uger senere - eller er det fritid? eller er det i kategorien frivilligt arbejde, når jeg holder foredraget uden beregning?

Som selvstændig ser jeg det personligt som lidt lige meget.

Jeg har - som alle andre mennesker - 24 timer til rådighed i døgnet.

Opstil bevis for din arbejdsglæde

Det er vigtigt for mig at vågne om morgenen og glæde mig til at skulle i gang med dagens arbejde. Jeg både bruger energi på at arbejde, OG jeg får energi af mit arbejde. Ofte hører jeg kvinder udtale, at de fyrer alt krudtet af på arbejde, og så er udfordringen, at de ikke har tid til at oplade batteriet derhjemme, da de andre ting også kræver energi.

Det er vigtigt at sørge for en god balance i sit energi-regnskab.

Som introvert menneske bliver jeg opladet af 1:1 samtaler, også selvom det er dybe, ofte meget følelsesladede og komplekse samtaler som beskrevet indledningsvist i denne artikel.

Jeg holder også af at arbejde hjemme i min egen bolig og sørger normalt for at have mindst én dag om ugen, hvor jeg ikke skal ind i mit samtalelokale i København K eller ud til møder på virksomheder.

Jeg ved også, at jeg bruger temmelig meget energi på at holde f.eks. workshops, seminarer eller foredrag for mange mennesker. Så beviset for, at jeg tager ansvar for min egen arbejdsglæde og mit indre energi-regnskab, er, at der er en god afveksling mellem opgaverne.

Det er også vigtigt med pauser i løbet af dagen og tid til at forberede mig.

Mit liv er mit liv

Jeg er som 48 årig nået til denne for mig vigtige erkendelse:

Mit arbejde er ikke mit liv.

Mit arbejde er mit arbejde.

Mit liv er mit liv.

Det er en særlig livsstil at være selvstændig. Jeg er meget opmærksom på, hvad jeg bruger min tid på. For tid er liv.

Sørg for at have tid til at leve dit liv

Jeg bliver trist til mode, når jeg hører, at der stadig eksisterer det, som nogle kalder 'offentlig pælesidning' på arbejdspladsen - altså det fænomen, at man forventes og måske endda bliver anerkendt eller aflønnet for at sidde ved sin kontorarbejdsplads eller måske opholde sig i de såkaldte open workspace environment i et bestemt tidsrum fortrinsvis i døgnets lyseste timer.

Det passer ikke ind i moderne menneskers måde at arbejde på, og det hører en anden tid til. Det er slet ikke godt for os mennesker, der lever af at bruge vores hjerne, sådan at få indskrænket vores frihed og kropslige udfoldelsesmuligheder. Jeg får oftest de mest kreative idéer eller indfald, når jeg slår græs, går en tur på stranden, stryger eller tager et karbad, for så kører min hjerne og mit hjerte i et andet gear. Og intuitionen bliver skarp.

For tiden tales der meget om, hvorvidt den enkelte selv må bestemme, hvor meget man arbejder.

Er du bevidst om, hvor meget og hvordan du gerne vil arbejde?

Og må du selv bestemme, hvor og hvornår du bruger din tid på arbejde?

Vi får aldrig tid nok, så udfordringen i at ville leve et passioneret liv er at bruge tiden på det allervigtigste. Nogle kalder det at leve i overensstemmelse med sine værdier.

Hvad er det allervigtigste for dig at bruge tiden på?

Som selvstændig er drivkraften ofte ønsket om at have et meningsfyldt arbejde og behovet for at gøre en forskel. Det kan man også sagtens opleve og gøre uden at være selvstændig.

Så jeg tror, at det grundlæggende handler mere om behovet for frihed og fleksibilitet. I hvert fald når kvinder vælger at blive selvstændige. Jeg hører sjældent, at motivationen udspringer af ønsket om at tjene kassen.

Det kræver mod, vilje og styrke at være selvstændig erhvervsdrivende i 2017. I Ugebrevet A4 (30.3.2016) fremgår det, at for hver gang der er én kvinde, der starter virksomhed, så er der næsten tre mænd, der starter virksomhed. Både mænd og kvinders favoritbranche er: Viden/konsulent - så hvis du går med en såkaldt "hjertearbejder" i maven og gerne vil bruge dig selv som redskab til at gøre en forskel i andre menneskers liv, kan jeg kun sige: Gør det!

Der er brug for mennesker som dig

Start med at være meget præcis omkring, hvilken forskel du har tænkt dig at gøre og henvend dig dernæst til de kunder, der har behov for det, du tilbyder.

Ikke nok at være pivdygtig til sit arbejde

Da jeg startede som selvstændig for 10 år siden, var det først og fremmest med ønsket om at skabe bedre balance i mit eget liv. Jeg havde intet begreb om, hvad det vil sige at drive en forretning eller sågar udvikle et koncept. Det har jeg nu lært i mellemtiden. Og det ville jeg ønske, at jeg havde lært fra en start af, f.eks. ved at have gået på noget iværksætterkursus eller fået professionel sparring noget tidligere i processen.

Skab et koncept

Så hvad er nu svaret på spørgsmålet: "Vil du gerne lave det samme som mig?"

Drømmer du også om at arbejde dybt passioneret?

Har du psyken til at være selvstændig?

Så start med at finde ud af:

"Hvad vil jeg helt konkret tilbyde af løsning til en bestemt slags mennesker, der har et særligt problem eller behov"

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 3.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+