Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

At leve et liv i fuldstændig frihed

7. December 2018 -
Af: Christine Matthiesen
At leve et liv i fuldstændig frihed. Artikel af Christine Matthiesen

Amma er et levende eksempel

En gave til mere end 7.000 danskere

Amma, Mata Amritanandamayi, besøgte Danmark for første gang d. 23. – 24. oktober i år. Rigtig mange benyttede sig af muligheden for at møde Amma og modtage hendes omfavnelse, som er en velsignelse – faktisk kom der flere end 7.000 besøgende i Brøndby Hallen, hvor eventet foregik. Jeg var selv frivillig i forbindelse med forberedelserne og under selve eventet – og den kæmpestore oplevelse fylder stadig rigtig meget i mit hjerte. At være sammen med Amma i hallen gennem to døgn og kunne nyde den kærlighedsenergi, som fyldte hallen og gav healing og inspiration til os, der var tilstede- det var bare en helt usædvanlig oplevelse af at føle sig set, elsket og fri. Tilbagemeldingerne fra gæster og frivillige har også været overvældende positive. Vi er rigtig mange, som håber på at kunne byde Amma velkommen til Danmark igen – måske allerede til næste år. Alle, der fik en omfavnelse af Amma, mig selv inklusiv, modtog en form for energi-overførsel, et frø blev sået – og energien arbejder stadig i os.

Hvordan kan Amma være så givende, som hun er – og leve det liv hun gør? Amma siger selv, at hun aldrig har følt sig adskilt fra det guddommelige. Det forstår jeg således, at hun fra sin fødsel har været ét med det guddommelige – og at det er det, Amma ønsker at inspirere os til at arbejde henimod. Når Amma bliver spurgt, hvorfor hun ikke bliver træt og brænder sammen, når hun tager imod så mange mennesker, svarer hun, at hun ikke er som et batteri der skal lades op – men er direkte forbundet til kilden.

Jeg tror ikke, at følelsen af frihed er afhængig af de ydre rammer i vores liv, som fx hvor mange fridage vi har, om vores økonomi er i orden og om vi udnytter vores muligheder – disse ting har selvfølgelig også en betydning på et plan. Jeg opfatter frihed som en indre tilstand, som er tæt forbundet til lykke. Den tilstand kan vi opnå fuldt ud, når vi har realiseret Selvet, vores indre guddommelighed og lever helt fra hjertet.

Men hvad er det så, vi kan gøre for at bevæge os i den retning at realisere Selvet og leve fra hjertet? Jeg har kigget efter inspiration i bogen ”Fra Ammas hjerte”, hvor Amma svarer på spørgsmål, der er blevet stillet hende i forbindelse med, at hun giver omfavnelse.

Spørgsmål: I dag søger mennesker smutveje til alle goder.

Er der en genvej til Selvrealisation?

Amma: Det er det samme som at spørge: ”Er der en smutvej til mig selv?”

Selv-erkendelse er vejen til dit eget Selv. Så det er så nemt som at tænde for en lyskontakt. Men man skal vide, hvilken kontakt man skal tænde for og hvordan, fordi kontakten er skjult inden i én selv. Man kan ikke finde den udenfor én selv nogen steder. Og det er der, at man har brug for en Guddommelig Mester. Døren står altid åben, man skal bare gå igennem.

Spørgsmål: Det oplyste sind

Spørgsmål: Hvordan er sindet hos en, der har opnået erkendelse af Selvet?

Amma: Det er tomt.

Spørgsmål: Er det tomt?

Amma: Det er grænseløst.

Spørgsmål: Men selv-realiserede mennesker er også i samspil med verden. Hvordan er det muligt uden et sind?

Amma: Selvfølgelig ”bruger” de sindet for at handle i verden. Men der er en meget stor forskel mellem det almindelige menneskesind, opfyldt af forskellige tanker, som det er, og en Mahatmas sind. Mahatmaen bruger sindet, mens vores sind bruger os. De er ikke beregnende, men spontane. Spontanitet er hjertets natur. Et menneske, som er alt for identificeret med sindet, kan ikke være spontant.

Spørgsmål: Flertallet af menneskene i denne verden er identificeret med deres sind. Mener du i virkeligheden, at de alle af natur manipulerer?

Amma: Nej, der er masser af tidspunkter, hvor mennesker er ét med deres hjerte og deres positive følelser. Når mennesker er venlige, medfølende og hensynsfulde overfor andre, er de mere i deres hjerte end deres sind. Men er det muligt for dem at handle sådan altid? Nej, størstedelen af tiden er mennesker identificeret med deres sind. Det var det Amma mente.

Spørgsmål: Hvis evnen til at være i overensstemmelse med sine positive følelser i hjertet er latent i enhver, hvorfor sker det så ikke oftere?

Amma: Fordi sindet på vores nuværende udviklingstrin er stærkere. For at blive ved med at være tunet ind på hjertets positive følelser, må man styrke sin forbindelse med stilheden i sit spirituelle hjerte og svække ens forbindelse med det støjende sind og dets forstyrrelser.

Spørgsmål: Hvad gør et menneske i stand til at handle spontant og åbent?

Amma: Mindre indblanding fra egoet. 

Spørgsmål: Hvad sker der, når egoets indblanding bliver dæmpet?

Amma: Så bliver man overvældet af en intens længsel dybt indefra. Selvom du har beredt jordbunden for at det kan ske, vil der ikke være nogen beregnende impuls eller initiativ til stede, når det faktisk sker. En sådan handling, eller hvad det måtte være, bliver uendeligt smuk og fyldestgørende. Andre vil også blive tiltrukket af, hvad man har gjort på det tidspunkt. I sådanne øjeblikke er man mere i sit hjerte, i det øjeblik er man nærmere sit sande væsen. I virkeligheden kommer sådanne øjeblikke fra det hinsides – hinsides sind og intellekt. Pludselig svinger man på uendelighedens bølgelængde, og så kan man tappe den universelle energi-kilde. Fuldkomne Mestre vil altid være i denne tilstand af spontanitet, og de skaber den situation for andre også.

Spørgsmål: Amma kan du give mig et råd i én sætning om at få fred i sindet?

Amma: Permanent eller forbigående?

Spørger: Permanent, selvfølgelig.

Amma: Find dit Selv (Atman).

Spørger: Det er for svært at forstå.

Amma: Okay, så elsk alle.

Spørgsmål: Er det to forskellige svar?

Amma: Nej, kun ordene er forskellige. At finde sit Selv og at elske alle lige meget er fundamentalt én og samme sag, det ene fører til det andet. (Amma, leende) Min søn, det er allerede mere end én sætning.

Spørger: Undskyld, Amma, jeg er dum. 

Amma: Det er okay, glem det. Men vil du fortsætte?

Spørger: Ja, Amma. Udvikler fred, kærlighed og sand lykke sig sideløbende med vor spirituelle praksis? Eller er de bare slutresultatet?

Amma: Begge dele. Men det er først, når vi genforenes med vort indre Selv, at cirklen sluttes og den totale fred indfinder sig.

Spørgsmål: Hvad mener du med ”cirklen”?

Amma: Den cirkel der består af vor indre og ydre eksistens, oplysningens tilstand.

Spørger: Men skrifterne siger, at cirklen allerede er fuldkommen. Hvis cirklen allerede er fuldkommen, hvorfor så den snak om at slutte den?

Amma: Selvfølgelig er det en fuldkommen cirkel. Men det er de fleste mennesker ikke klar over. For dem er der et hul, der skal fyldes. Og det er i forsøget på at fylde det hul, at ethvert menneske render rundt efter opfyldelse af forskellige behov, krav og begær.

Spørger: Amma, jeg har hørt, at når man har realiseret det højeste bevidsthedsniveau, så er der ikke noget der hedder ”indre” eller ”ydre” eksistens.

Amma: Rigtigt, men det er kun dem, der er fuldt etableret i den tilstand, der oplever det.

Spørgsmål: Vil det hjælpe at forstå den tilstand intellektuelt?

Amma: Hjælpe med hvad?

Spørger: Med at få et glimt af den tilstand?

Amma: Nej, en intellektuel forståelse er kun en tilfredsstillelse for intellektet. Og selv den tilfredsstillelse er kun midlertidig. Du vil måske tro, at du har forstået det, men snart indfinder tvivl og spørgsmål sig igen. Din forståelse er baseret udelukkende på begrænsede ord og forklaringer, de kan ikke give dig en oplevelse af det ubegrænsede.

Spørgsmål: Hvad er så den bedste måde?

Amma: At arbejde hårdt indtil overgivelsen sker.

Spørgsmål: Hvad mener du med at ”arbejde hårdt”?

Amma: Amma mener, at man tålmodigt skal gøre tapas. Kun hvis man udfører tapas, er man i stand til at være i nuet.

Spørgsmål: Er det tapas at sidde og meditere i mange timer?

Amma: Det er kun en del af det. Virkelig tapas vil sige at udføre enhver tanke eller handling på en sådan måde, at det hjælper os med at blive ét med Gud, eller Selvet. Det er tapas.

Spørgsmål: Hvad er det så - helt nøjagtigt?

Amma: Det er at ofre sit liv til at blive ét med Gud.

Spørger: Jeg er lidt forvirret.

Amma (med et smil): Ikke lidt – du er meget forvirret.

Spørger: Du har ret. Men hvorfor?

Amma: Fordi du tænker alt for meget over spiritualitet og tilstanden hinsides sindet. Hold op med at tænke og brug den energi til at gøre, hvad du kan. Det vil give dig oplevelsen – eller i det mindste et glimt – af den virkelighed.

Uddrag fra bogen ”Fra Ammas hjerte” skrevet af Swami Amritaswarupananda

Hvis du er blevet nysgerrig efter at læse mere om den vejledning, Amma giver, på din vej mod at komme tættere og tættere på dit Selv og derved opleve mere af den ægte frihed, kan du låne bogen på biblioteket eller købe den på Amma-Danmarks hjemmeside (kr. 75,- Alle indtægter går til det hjælpearbejde, Amma står i spidsen for).

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (1)

  1. Niels Kristian Nielsen
    Niels Kristian Nielsen på 09.12.2018
    Jeg var frivillig og nød at gøre uselvisk arbejde for AMMA. Nu er jeg i Amritapuri og nyder den høje energi. Håber AMMA gentager succesen i Brøndby Stadion Hallen

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+