Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Børn i sengen – og andre udfordringer

3. March 2017 - Sexologi  * Familie * Gravid & baby * Børn
Af: Steen Blendstrup
Børn i sengen – og andre udfordringer. Artikel af Steen Blendstrup

Ofte fylder det teenagere med væmmelse at tænke på, at deres forældre dyrker sex. Det spændende nye, de skal begive sig ud i, kan da ikke forekomme mellem mor og far (og da slet ikke med rynker og gråt hår). De skulle bare vide, hvor svært det var, da de var små.

Det er jo sådan set det, der er formålet med sex: at få børn, at føre generne videre. Og inden kondom og P-pille var børn det uundgåelige resultat af sex. Føler vi som forældre i dag, at det er en udfordring at få klemt lidt alenetid til sex ind mellem putning af ungerne og søvnige børn, der vil sove i fars og mors seng, så er det da småting sammenlignet med, hvad mennesker har levet med gennem tiderne. Dengang behøvede børn måske ikke så megen seksualundervisning: de kunne se eller i det mindste høre deres forældre dyrke sex.

Mon ikke de fleste også har et minde om ham, de havde med i overkøjen, og hende, de fnisestille knaldede med i soveposen? Eller af at have ligget i underkøjen/i samme telt og prøvet at holde masken? Og ro på: med mindre du elsker meget støjende, så sover børn faktisk igennem det meste. Og givetvis igennem mere end dine venner på studieturen eller spejderlejren.

Så som tommelfingerregel: Hav masser af sex med din mand/kone/kæreste – før I får børn, mens I har børn, og efter at de er flyttet hjemmefra.

Graviditet

Nu har sexen ført til graviditet, og barnet vokser i maven. Der er meget at være lykkelig for, mange vil føle styrket samhørighed, og, med mindre der opstår et specifikt lægeligt problem, er der intet i vejen for at dyrke mere sex under graviditeten. Om noget bringer det forældrene endnu tættere, og det forbedrer den ramme, barnet fødes ind i.

Det sker, at manden mister sexlysten - måske ikke så meget af frygt for at skade barnet som, fordi han ikke kan forene moderrollen med seksuel lyst. Det er stof til terapi.

Selvfølgelig er der nogle fysiske udfordringer. Både hormonelt – ligesom morgenkvalmen – og i forhold til den voksende mave. Rent teknisk kan en stor mave være en udfordring, men det kan også være sjovt og inspirerende at finde frem til stillinger og steder, hvor det kan lade sig gøre: om det nu er frækt, at hun må ligge på bordet for, at han kan komme til, eller det er sødt og romantisk, at han kysser den store mave og kysser … og kysser … og …

Åh jo – brysterne kan afgive mælk midt i det hele. I blander i forvejen kropsvæsker – hvad er problemet?

Ammehjerne og ubetinget kærlighed

Og så er det lille barn der pludselig. Det er noget med opmærksomhed og energi til mælkeproduktion (ammehjerne), forstyrret søvn (træthed) og ømme bryster, der slet ikke skriger på en elskers kærlige behandling. Det er også sin sag at organisere dagen – selv under barsel – så de dagligdags ting er ordnet og ikke stresser.

Det er også på mange måder en tid, hvor barnets ubetingede kærlighed fuldstændig fylder moderen og gør faderen lidt overflødig – som elsker. Men det er ingen grund til at sætte sig hen i et hjørne og være fornærmet. Om noget er dette tidspunktet, hvor manden kan gøre sig sexet ved at tage sin plads i huset – med barnet og med det praktiske. Men også ved at fastholde, at kvinden – ud over at være mor – stadig er kvinde; både attraktiv og sexet og elsket i joggingtøjet med mælkepletter og babygylp, og når hun får et øjeblik til at gøre sig lækker.

Tænk sexet

Vores vigtigste erogene zone sidder mellem ørerne! Hvis vi tænker sexet, er vi sexede. Det skal vi selv huske på, men vi kan også minde hinanden om det. I den første tid efter en fødsel giver det god mening at træne forlænget forspil; smil, kærtegn, komplimenter – som ikke nødvendigvis fører til sex, for pludselig vågner babyen. Men så ligger det i luften, at middagsluren kan bruges til noget voksentid.

Og husk at kysse. Babyen får masser af kys og kærlighed. Men kys kan også være liderlige. Kys kræver ikke, at barnet sover, at man tager tøjet af, at man er alene. Ikke tantekys, men et godt snav. Et kys i nakken. Kys, der emmer af sex. Lad være med at tænke på, hvornår forventningen om sex bliver indløst. Kysset sætter gang i hormonerne – det skal nok ske.

Til moderen der, i søvnunderskud og med fokus på baby, vrisser, at ’han heller ikke tænker på andet end sex’, er det værd at minde om, at ’Gud ske lov for det’! I havde dejlig sex, inden I fik barn. Du vil sandsynligvis gerne have dejlig sex livet igennem. Så er det da vidunderligt, at han holder motoren varm og begærer dig som kvinde, kæreste … og mor til jeres barn. Der er langt mere grund til bekymring, hvis han ikke gør det!

Sex er et fælles ansvar – ikke noget den ene ’giver’ til den anden. Som altid er grundlaget god kommunikation: jeg har lyst, jeg har ikke lyst (lige nu), jeg er glad for, at du har lyst til mig. Der er også et liv efter barslen – hvis det skal være et familieliv, indebærer det sex.

God sex er offline

De fleste vælger at få mere end et barn, og indtil de er godt i gang med skolen og bliver selvhjulpne med det meste, drejer meget af tilværelsen sig om at få den ligning til at gå op.

Børn er ikke ekstra accessories til det perfekte liv. Børn tager tid, og forældrene må prioritere deres tid. Karrieren skal have sit, børnene deres, husholdningen, vennerne … og sex og intimitet må ikke glemmes i den planlægning. Er det ufedt at skemalægge sex? Da ikke mere ufedt end at slukke for sexlivet! Faktum er, at døgnet har 24 timer, og vi har tid til det, vi vælger at have tid til. Hvad er pointen i at holde sig fit med løbeture i skoven, hvis man ikke har tid til at udnytte ens fitness i elskoven?

Et slogan lyder, ’hvis du har tid til at være på facebook, har du tid til at meditere’. Det gælder selvfølgelig også sexlivet i familien: ’hvis du har tid til at lægge feriebilleder op af den lykkelige familie, så har du også tid til at sikre familiens sammenhængskraft og prioritere intimitet og sex med ægtefællen’.

Så sæt mobilen på lydløs og hold en kæresteaften. Send børnene på bedsteforældre-weekend. Lad være med at have dårlig samvittighed over at hente børnene sent fra institution, knald godt igennem og tag så en pizza med hjem. Det tjener alle.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (2)

 1. Steen Blendstrup
  Steen Blendstrup på 13.03.2017
  Maren Uthaug i Politiken synes også at huske noget om parforholdet og små børn ...

  http://politiken.dk/striber/tingjeggjorde/
 2. Steen Blendstrup
  Steen Blendstrup på 05.03.2017
  HVAD MED ROMANTIKKEN?

  På Facebook har jeg fået en del kommentarer - mest fra kvinder - i retning af spørgsmålet 'hvad med romantikken'?

  Til det vil jeg sige, at romantikken absolt er vigtig. Romantikken kan bare sagtens dyrkes SAMMEN med børnene. Vi kan holde i hånden, mens vi skubber barnevognen - eller mens vi ser børnene optræde i børnehaven. På en skovtur, hvor den mindste sover i barnevognen og den store plukker blomster eller samler biller, kan vi sagtens ligge arm i arm og skue ud over engen. Og netop nyde at vi har skabt de to smukke stykker liv. Det er da romantik.

  Og det er da romantisk at tage blomster/chokolade/vin/bøger ... eller bare overskud og afløsning med hjem til partneren, der har taget barnets første sygedag med opkast, feber, pylren, bekymring og hvad ved jeg. Måske er det mest romantiske, man overhovedet kan sige 'nu overtager jeg'!

  Jo, når bedsteforældrene tager den lille (eller de små), så kan man da godt gå ud og spise en romantisk middag sammen og se en film eller en populær musical. Men man kommer med garanti til at sidde og snakke om børnene, og hvis man får lidt at drikke og tilbringer et par timer i en mørk sal, så er der stor risiko for, at det eneste, man har lyst til, når man endelig rammer sengen, er at sove.

  Så når vi skal prioritere arbejde, fitness, rengøring, børn, måske nogle venner, romantik og sex, så er det nok værd at se hvert element for sig. Romantikken kan vi - forhåbentlig - stikke ind i hverdagen mange steder. God sex, som vi kan leve længe på, kræver for de fleste både alenetid og mentalt/fysisk overskud. Lidt ligesom når vi skal levere et stykke kreativt arbejde på jobbet.

  Så jo tak, masser af romantik. Men erotikken kræver særlig opmærksomhed.

  (Så fik jeg svaret på det)

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+