Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Derfor skal du nyde, før du kan yde!

14. August 2015 - Tilbage til hverdagen * Feminin power * Intuition * Personlig udvikling
Af: Pia Brøndum

”Man skal yde, før man kan nyde”, siger det gamle danske ordsprog… .

Sommerferien synger nu på sidste vers for alle de danske skolebørn, og dermed for de fleste familier rundt omkring i landet. En tradition der er ment som en velfortjent pause fra vores ellers travle hverdag. Men hvad er meningen egentlig med at koble af og give sig selv lov til at tage en lille pause? Er det kun nu vi har lovlig grund til at nyde, fordi vi yder resten af året?

Vores menneskelige energi er en kompleks størrelse. At yde handler om at bruge energi, og at nyde betyder at lade batteriet op igen. Men hvor er logikken i, at vi skal bruge energien, før vi har ladet batteriet op?

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Tag din yoga ud i naturen

Hemmeligheden bag hvordan vores menneskelige ”batteri” virker mest optimalt, finder vi i naturens logik. Vi mennesker er et af naturens mange vidundere, og uanset hvor gerne vi selv vil kontrollere vores energi, kan vi ikke modarbejde moder jords intelligente balance. Den vinder hver gang!

Alt i naturen er styret af en cyklus. Nat og dag, vinter og sommer, liv og død. Det kan vi ikke argumentere imod eller lave om på. Det vi skal lære er at forstå, er at vi selv er styret af naturens cyklus, og i stedet for at kæmpe imod den, skal vi lære at arbejde med den. Dermed vil vi blive bedre i stand til at udnytte vores energicyklus og yde optimalt når tiden er til det!

Set fra et spirituelt perspektiv omtaler vi også de to energier, at yde og at nyde, som den maskuline og den feminine energi.

Den maskuline energi - hvor vi yder - er forbundet med vores venstre hjernehalvdel, og er den handlingsorienterede, rationelle, analytiske, logiske, givende og beslutsomme.

Den feminine energi – hvor vi nyder - er forbundet med vores højre hjernehalvdel og er den intuitive, følende, sansende, tillidsfulde, hengivne, modtagne og nydelsesfulde.

Vores feminine og maskuline energi er modpoler, men som yin og yang, skal de indgå i en fin balance, for at vi fungerer optimalt. Problemet for de fleste mennesker i den vestlige verden, er at vi lever i et samfund som netop er funderet på at vi skal yde, før vi kan nyde. Vi skal uddanne os og dygtiggøre os. Vi har lært at vi skal knokle for at få succes, og at vi er dovne, hvis vi trækker stikket ud og læner os tilbage, før vi har gjort os fortjent til det.

Set med spirituelle briller har vi dermed en hel befolkning, som primært bruger deres maskuline energi, fordi den feminine energi fejlagtigt er blevet tabubelagt og forbundet med dårlig samvittighed. Det resulterer i en følelse af altid at knokle, men aldrig helt at slå til. Ikke at være god nok og ikke fortjene succes. Måske kender du den følelse…

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Plej dig selv med din seksualitet

Naturens intelligente cyklus er illustreret herunder. Lad os bruge en kornmark, som et simpelt eksempel på hvordan denne cyklus fungerer:

Først bliver kornet sået som små frø i jorden. Det er en aktiv handling – en maskulin energi.

Herefter skal de små frø vandes og plejes. Det kræver tålmodig og omsorg – en feminin energi.

Nu kan kornet høstes og vi får belønningen af vores anstrengelser – en maskulin energi.

Det bliver vinter. Vi lever af vores høst og marken ligger brak – en feminin energi.

Denne cyklus har vores landmænd lært at respektere og udnytte optimalt, da det er den eneste måde at få den bedste høst og dermed succes med deres afgrøder. Uanset hvor gerne de vil speede processen op, og de måske kan tænke at vinterens periode, hvor marken ligger brak er spild af tid, så ved de af erfaring, at moder jords intelligente cyklus ikke er til diskussion.

Sandheden er at hvert eneste menneske på jorden også er skabt af naturen og følger den samme cyklus. Hos os er den bare ikke synlig på samme måde, da vi her taler om energi, og derfor bliver det meget sværere rationelt at forstå, hvornår cyklussens energi skifter fra en periode til den næste. Vores eneste måde at lære det på, er ved at observere, mærke og respektere vores dybeste behov.

Lad mig give et eksempel på en menneskelig proces, som følger denne cyklus optimalt:

Så et frø: En ung mand – lad os kalde ham Lars, ønsker at blive iværksætter og starte sin egen forretning. Lars bruger energi på at finde en samarbejdspartner og samle kapital til at virkeliggøre sin ide. Han bruger energi på at så sine frø i sit netværk og vurdere om der er et marked for hans produkt. Han arbejder hårdt og sover knap nok om natten, fordi han er så ivrig og rider på en bølge af kreativ og produktiv energi.

Vande frøet: Ideen er blevet konkret og Lars har lavet en plan. Nu kræver det tålmodighed at opbygge startkapital, at netværket vokser og at et behov for hans produkt opstår og spredes. Lars er nødt til at bevare troen på sig selv og sin ide og være vedholdende, selvom han møder modstand og skepsis på sin vej.

Høsten: Lars’ ide er blevet en succes og ordrerne vælter nu ind. Nu begynder han at tjene penge og ridder igen på en bølge af energi. Han arbejder hårdt for at håndtere alle ordrene og han føler sig som en succes. Han tjener gode penge og klapper sig selv på skulderen, fordi han endelig kan høste frugten af sit hårde arbejde. Nu beslutter han sig for at ansætte folk som kan hjælpe ham, fordi han ikke kan blive ved med at løbe i dette tempo på egen hånd.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Forfulgt af fortiden?

At ligge brak: Så snart nogle ansatte overtager den daglige håndtering af ordrene, kan Lars begynde at give lidt slip og puste ud. Han bliver nu bevidst om, at han er træt og mangler at indhente en del søvn. Hans batterier er løbet tør. Lars sikrer sig at alt kører i firmaet, og tager to ugers ferie, hvor han rejser ned på en palmestrand i sydens sol. Det er svært for ham at slippe arbejdet og det tager nogle dage, før hans krop falder ned, og han begynder at sove igennem om natten. Han nyder at have råd til denne luksus og føler sig som en succes. I løbet af ferien har han god tid til at reflektere og oplever pludselig hvordan kreativiteten bobler op i ham på ny. Han får nye ideer til produktgrupper han også kan sælge i sin virksomhed, og han kan næsten ikke vente med at komme hjem og så de nye frø…

Lars lytter til sine behov og giver sig selv lov til at tage på en ferie, da han kan mærke, at han har brug for det. Selvom det er svært for ham at give slip, ved han intuitivt, at det er vigtigt at lytte til sin krop, og tage en pause når kroppen beder om det. På ferien oplever Lars efterhånden som han falder ned i tempo, at han igen begynder at kunne høre sit hjerte, at hans kreativitet bobler på ny. Her har vi den vigtigste pointe af dem alle! Mange mennesker føler at ”pausen” er spild af tid, fordi de ikke aktivt yder noget. Men det er netop her vores underbevidsthed får lov til at arbejde. Det er her vi kommer i kontakt med vores hjerte, og kan høre hvad det længes efter og kalder på. Det er her vi bliver kreative!

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Syng fra hjertet

Det typiske problem for mange mennesker er at de nedprioriterer ”pausen”, fordi de jo netop lige har høstet frugten og vil have mere! De tør ikke give slip nu, men har travlt med at så nye frø, så de kan høste flere frugter!

Problemet er at cyklussen ikke fungerer optimalt uden alle fire elementer. Uden pausen, hvor vi kan regenerere og oplade vores batterier, kører vi videre på nedslidte batterier og forsøger lidt desperat at så nye frø i en jord, som ikke er klar. Kreativiteten og de geniale ideer til nye frø udebliver, fordi det kræver at vi trækker os tilbage og lytter indad, før vi får kontakt til vores indre guddommelige skaberkraft. Med andre ord kræver det, at vi tillidsfuldt giver os selv lov til at trække stikket og ligge brak i perioder, hvis vi vil have den succes som vi længes efter.

Det bliver mere komplekst, når vi prøver at få et overblik over, hvor lang en cyklus så er. Som naturen har forskellige rytmer, der fint er flettet ind i en højere enhed (døgnets cyklus, årets cyklus, livets cyklus), har vi mennesker heller ikke blot én cyklus at følge, som bondemanden der eks. blot skal følge årstidens cyklus. Måske har dit arbejdsliv en cyklus, dit kærlighedsliv en cyklus, dit træningsliv en cyklus osv. De følges ikke nødvendigvis ad, og netop når du tager en pause fra arbejdslivet, kan det være du høster frugten i dit kærlighedsliv.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Rejsebreve fra Indien

Pausen behøver heller ikke nødvendigvis at være en ferie af 14 dages varighed. Det kan være en enkelt fridag fra arbejde. Det kan være en aften helt alene uden familien. Det kan være en pause fra træningen, hvor kroppen får lov til at restituere. Det vigtige er at mærke efter og efterleve de behov vi har, og lære at forstå at vi kun yder optimalt, når pausen bliver en obligatorisk del af processen.

Det er en kendsgerning at de mennesker, som er oprigtigt passioneret omkring det de laver, også har større succes. Oprigtig passion kommer fra hjertet, og det kræver indre ro at kunne høre vores hjertes sande hvisken… og netop derfor skal du nyde, før du kan yde – hvis du altså ønsker at yde optimalt.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - På randen af et gennembrud

Kunne andre i dit netværk have glæde af Pia Brøndums artikel? Så del gerne artiklen på de sociale medier.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+