Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Energi arbejde både psykisk og fysisk

1. December 2017 - QiGong * Energier
Af: Roze Milene
Energi arbejde både psykisk og fysisk. Artikel af Roze Milene

Jeg er og vil altid være livsvejleder af hjertet. Det betyder, at min vejledning ikke kun foregår i hovedet, men jeg har altid hjertet og empatien med i mit arbejde. Så hvad enten det er livsvejledning eller Qigong undervisning – så bruger jeg altid mit hjerte og min intelligens i en skøn forening.

Sidst skrev jeg om min spirituelle rejse, og den fortsætter i en uendelighed og jeg elsker det. Men jeg vil gerne indrømme, at jeg havde en periode, hvor jeg lod mig påvirke af andre mennesker til at nedtone min spirituelle side, fordi det ikke var seriøst. Whau – jeg har nok fået en anden erkendelse. Men jeg fjernede de spirituelle ord fra min hjemmeside, for at blive mere ”professionel”, og jeg glemte at lytte til mig til selv i min iver på at tilfredsstille alle andre. Selvkærlighedsfælden – jeg røg i med begge ben. Men rimelig hurtigt kom jeg tilbage til mig selv, og nej – jeg skal ikke nedtone noget som helst. Jeg står frem, som den jeg er. Jeg elsker de spirituelle indsigter. Det er en gave, som jeg har fået og er taknemmelig for.

Vi skal lære hele tiden, og jeg tror, at det er vigtigt at være tro mod sig selv. Tænk med hjertet er et af mine mottoer, og det virker. Stå frem som den skønne sjæl du er, og bliv glad indeni, så kommer der flow og energi helt af sig selv.

Vi vil alle gerne have mere flow og mere energi ind i vores liv. Vi vil gerne have det hele og helst på den halve tid. Når vi haster tingene igennem, kommer der ikke et troværdigt flow. Vi skal ned i kroppen og mærke efter, om vi har hjertet med. Hamsterhjulet får overtaget, og vi pisker afsted fra morgen til aften. Hvordan skal vi stoppe os selv?

En ting er sikkert! Hvis du ikke stopper dig selv – så skal universet nok give dig en advarsel eller to, hvis du ikke hører efter. Så hvad handler det om? I min verden handler det om at lytte til sig selv – lytte til ens hjerte og ens krop, uanset hvor svært eller irriterende det kan være.

Jeg er god til at finde det positive i alting, og jeg har altid skrevet og talt meget om, hvor vigtigt det er at mærke sig selv og være selvkærlig. Jeg troede også, at jeg var rigtig god til at mærke mig selv, men når det kommer til de fysiske symptomer, så har jeg stadig noget at lære – og det er jo skønt, at vi skal lære hele livet – selvom det kan være lidt hårdt. En af mine svagheder er, at jeg vil så gerne hjælpe alle og har en tendens til at glemme mig selv ind imellem. Den følelse er vi vist mange, som deler. Jeg tror, at selvkærlighed er en læreproces for hele livet, men også skurken i mange sygdomsforløb som f.eks. stress.

Normalt handler mine opslag mest om følelser, men dette omhandler også sygdom. Selv om man er positiv, så kan man godt blive udfordret. Jeg havde gennem et lille års tid haft problemer med min nakke og skulder. Jeg havde problemer med at dreje hovedet til siderne ved bilkørsel og kunne ikke lægge nakken bagover og kikke på stjerner. Jeg kunne heller ikke lægge min godnat-bog på plads, fordi jeg ikke kunne dreje armen, så jeg måtte vende hele kroppen, og det samme når natlampen skulle slukkes. På arbejdet havde jeg ondt i nakke og arm pga. meget computerarbejde og dårlig arbejdsstilling, og Panodiler blev min ven. Jeg ignorerede totalt alle disse symptomer, indtil det gjorde så forfærdelig ondt, at jeg ikke havde noget valg. Det endte med, at jeg ikke kunne dreje hovedet, jeg kunne ikke bruge min højre arm pga. smerter og følelsesforstyrrelser og havde meget stærke smerter i skulder og nakke. Sygemelding i flere måneder. Undersøgelser, behandling og masser af smertestillende medicin, og det gik langsomt fremad. Slidgigt og diskusprolapser, hvoraf de to var klemte og en var der gået hul på.

Jeg kan stadig undre mig og ærgre mig over, at det kunne gå så galt, men samtidig er jeg taknemmelig for, at jeg fik en nådig advarsel, for det kunne have været meget værre. Jeg er af den overbevisning, at sygdom i mange tilfælde er en ”prikken” til os – om at der er noget, vi skal have kikket på. Det var en svær proces, hvor jeg måtte bearbejde en masse følelser omkring at blive syg, hvor jeg følte, at det var pinligt, svagt og jeg kunne slet ikke forlige mig med offerrollen.

Alligevel, hvor utroligt det end lyder, så er jeg faktisk taknemmelig over, at jeg fik diskusprolapser, fordi jeg fik øjnene op for Qigong, som er en slags kinesisk yoga. Dels gik det hurtigere med helbredelse, og jeg har uddannet mig til Qigong instruktør. Det er en fantastisk smuk motionsform. I Qigong er der elementer af afspænding og meditation, og øvelserne udføres i et stille tempo med en kæmpe effekt for krop og sind.

Ønsker du mere energi og flow i dit liv, så mærk efter, hvad du har lyst til. Vi skal væk fra tankegangen om, at vi altid skal knokle og slide og slæbe. Vi skal lære at være selvkærlige og tage de rigtige valg i livet. Hvis du er i tvivl om dine valg, så bør du søge hjælp og få et kærligt spark. Der er så mange skønne mennesker, som kan vejlede og guide andre, så kom i gang – livet venter på dig. Nogle gange er det så lidt, der skal til – måske en anden tankegang, ændre nogle mønstre eller andet. Kontakt en vejleder eller andet, som har en energi, som du tiltrækkes af.

Samtidig vil jeg varmt anbefale Qigong (udtales tji-gong), som er en tusind år gammel kinesisk motionsform i stil med yoga. Qigong er også en del af traditionel kinesisk medicin, som handler om at skabe balance og harmoni i krop og sind – så alle organer og celler fungerer optimalt.

Qi betyder energi eller livskraft. Gong betyder at kultivere eller bevæge.

Qigong er ligesom Tai Chi både fysisk og meditativ. Både Qigong og Tai Chi har stillinger og langsomme bevægelser, som virker meget enkle, men når de udføres med fokus på koncentration og vejrtrækning, bliver de utrolig virksomme på krop og sind. Målet er bl.a. at øge smidighed, balance og harmoni i krop og sind – og ikke mindst skabe Qi (= energi) i kroppen. Qigong er helbredsøvelser, hvor Tai Chi tillige er tilført spark og bruges som kampsport.

Der er en læring i alt, og vi skal lære hele livet. Er det ikke fantastisk?

Der er ingen tid at spilde, for livet skal leves lige her og nu. Som Jane Aamund engang udtalte: ”Jeg vil ikke nøjes”. Vil du nøjes?

Vi kan tage rigtig mange udviklingsrejser i vores hoved, men jeg tror, effekten bliver mere virksom, hvis vi også får kroppen med. Giv kærlighed til dig selv og mærk efter, hvad du har brug for. Du har fortjent det bedste, og jeg ønsker den bedste rejse for dig.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 3.7 af 5. 6 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+