Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Kender du dine værdier?

1. December 2017 - Personlig udvikling
Af: Marianne Nørregaard
Kender du dine værdier? Artikel af Marianne Nørregaard

Rigtig mange af os kender ikke vores egne værdier, og handler derfor ofte i blinde gennem det meste af livet.

Når du handler i blinde, har du måske en partner, som på papiret er dit perfekte match, men du føler dig ikke lykkelig i forholdet, du har måske et job, som du ikke helt føler dig tilpas i, og i begge situationer kan du ikke rigtig sætte ord på, hvorfor det er sådan.

Du er måske omgivet af mennesker i dit liv, som ikke løfter dig, og som måske ligefrem dræner dig for energi.

I mit virke som bl.a. coach og tankefeltterapeut oplever jeg ofte, at mine klienter ikke kender deres værdier, og derfor bl.a. oplever utilfredshed, stress eller depression.

Når du bliver bevidst om dine værdier, og begynder at leve dem, vil du finde svarene på, hvorfor du måske har en følelse af mellemtilfredshed eller utilfredshed. Du vil blive i stand til at se, at du nok har taget rigtig mange valg i livet ud fra, hvad der forventes af dig, hvad ”normerne” er, og ud fra hvad du selv har af forventninger til dig selv og dit liv.

Lad os tage et eksempel

En af mine højst prioriterede værdier er at være autentisk, så jeg lever det jeg siger, jeg er den du ser, og jeg kalder en spade for en spade.

Før jeg kendte mine egne værdier, blev jeg ekstremt frustreret, når jeg mødte mennesker, der forsøgte at være noget andet, end de var, eller mennesker som fortalte helt eller halvt usande ting.

Frustrationen skyldes, at jeg ikke kunne forstå, at jeg reagerede, som jeg gjorde, og jeg brugte uendelige ressourcer i sådanne relationer, dels fordi jeg forsøgte at finde ud af, hvad de virkelig mente, men også fordi jeg blev så frustreret.

I dag, når jeg møder sådanne mennesker, trækker jeg mig i relationen, for jeg behøver ikke forstå, og de behøver heller ikke at få mig til at forstå, vi er bare to forskellige mennesker med hvert vort værdisæt.

Hvis jeg er presset eller lav på ressourcer, kan jeg også selv finde på at træde udenfor det at være autentisk, men det mærker jeg rimelig hurtigt, for her mærker jeg også ubehaget, og så er det hen foran spejlet og få en alvorssnak med mig selv og komme på rette kurs igen.

Der er altså al mulig grund til at begynde at kigge lidt på, hvad dine værdier er, hvad er det, som er vigtigt for lige præcis dig, når du mærker efter i hjertet, for der er så meget at hente ved at kende dine værdier.

Dine værdier kan eksempelvis være:

Frihed, autenticitet, harmoni, uafhængighed, fred, balance, stabilitet, sjov, mod, humor, tillid, respekt, ansvar, velstand, forandringer, spænding, tid, anerkendelse eller sundhed. Fortsæt selv.

Kun du ved, hvad der er vigtigt for dig. Du har en masse med fra livet om, hvad andre mener er vigtigt for dig, men det er ikke sikkert, at det stemmer helt overens med det, du føler, er vigtigt for dig.

Du får her en øvelse fra min bog ”Træn din hverdagsglæde”.

Sæt dig et sted i fred og ro, og skriv så de fem værdier ned, som vi lige nu kan kalde dine grundværdier, altså de værdier der lige nu føles vigtigst for dig for, at du føler dig godt tilpas og er glad.

Når du har de fem værdier, så overvej nu hvorfor disse værdier er vigtige for dig. Er kærlighed eksempelvis på din liste, så skriv, hvad kærlighed er for dig, og hvad skal der til, før du føler kærlighed?

Lev dine værdier

Hvis du ikke allerede lever dine værdier, så er min klare anbefaling, at du stille og roligt begynder at gøre det. Du vil få en bedre forståelse for dig selv og dermed tage bedre valg for dig selv i livet.

Med bedre valg følger mere hverdagsglæde.

I januar 2018 afholder jeg en workshop, hvor vi netop skal arbejde med vores værdier, og du er så hjertelig velkommen. Du vil meget snart kunne finde mere info i min profil herinde på Moola.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+