Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Glædelig julegodter

Lisbeths julegodter

Åh jeg elsker søde sager og især julegodter... Og nu vi er I gang med at slippe ting og sager der ikke tjener os mere – ja så har jeg tænkt mig at slippe slik og sukker. Eller måske bare de fabriksfremstillet kunstige julegodter.

Af Lisbeth MOOLA
4. December 2014 | Familie * Kost * Blog

Jeg har taget tilløb og startede faktisk første november, da vi gik I gang med at forberede dette MOOLA magasin. Så jeg har haft lidt tid til at øve mig og er faldet i en gang eller to, men holder stadig fast.
I den forbindelse har jeg lavet lidt lækkert knas og godter, som virkelig gør det for mig.  Det er ikke sødt og farverigt som slik, til gengæld er det lækre råvare og egenomsorg for alle pengene.

Måske kan det blive dine næste yndlings opskrifter?

Jule mandler - Kanel/kakao mandler med et tvist af sødt

  • 200 gram mandler (eller anden slags nødder)
  • 1,5 dl. Vand
  • ½-1 tsk sukrin eller stevia (hvis du vil have mere sød smag tilføjer du mere)
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kakao

Vandet koges op med sukrin/stevia, kanel og kakao. Mandlerne tilsætte og koges med til al vand er væk, røres rundt imens så alt det gode sætter sig på mandlerne. Tørres I ovnen ved 125 grader I ca 30
min. Mandlerne skal være helt tørre, da de efter min mening bliver bedst når de ikke er fugtige inden i.

Kakao/lakrids mandler med et tvist af salt

  • 200 gram mandler (eller anden slags nødder)
  • 1,5 dl. vand
  • ½-1 tsk salt (hvis du vil have mere saltet smag tilføjer du mere)
  • 1 spsk lakridspulver
  • 1 spsk kakao

Vandet koges op med salt, lakridspulver og kakao. Mandlerne tilsætte og koges med til al vand er væk, røres rundt imens så alt det gode sætter sig på mandlerne. Tørres I ovnen ved 125 grader I ca 30 min. Mandlerne skal være helt tørre, da de efter min mening bliver bedst når de ikke er fugtige inden i.

Chokolade-brud

  • 100 gram 85% chokolade (er du ikke til så kraftig en smag så vælg 70%)
  • 1 spsk kokosolie (brug den med smag hvis du er til lidt kokos smag)
  • ½ tsk vanilje pulver
  • lile sjat fløde under ½ dl (kan undlades)

det hele smeltes I en gryde ved lav varme og røres godt rundt. En form fx et fad 30 x 20 cm beklædes
med bagepapir i formen fordeles de mandler du har tilbage (ca 50-100 gram, skåret groft ud) og chokolade blandingen hældes over. Stilles på køl en god times tid. Skæres ud I aflange stykker og lægges på et fad. Nydes kolde, da de bliver fedtede af varmen.

Variantioner, Tilsæt evt

  • 1 tsk lakridspulver til chokolade blandingen
  • ½ dl stærk kaffe til chokolade blandingen
  • 1 spsk pebermynte te til chokolade blandingen
  • 1 spsk revet appelsinskal og ¼ dl. Appelsinsaft til chokolade blandingen
  • 1 spsk tranebær ned sammen med de groft hakkede mandler
  • 1 spsk kokosmel eller stor kokos flager ned sammen med de grofthakkede mandler

Spidskålsalat med mandler

Har du stadig mandler tilbage? Så brug dem i din spidskål salat.

  • ½ spidskål fint strimlet
  • hakkede mandler (den rest du har, det giver et fantastisk tvist med kakao/lakrids mandlerne)

dressing:

  • ½ dl oliven olie
  • 1 spsk god eddike
  • salt og peber
  • saften af en ½ citron og revet citron skal - så meget du har lyst
  • 1 cm revet ingefær

spidskålen skæres ud og lægges I en skål. Dressingen blandes og hældes ud over – må gerne stå og trække 10 min. Mandlerne drysses ud over lige inden servering

 

 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 
Vil du skrive den sms som fanger ham? Blog af Marie-Louise Bregendahl
Kærlighed - 2. August 2019
Af: Marie-Louise Bregendahl

Hvordan skriver jeg den "rigtige" sms som får ham til at ville have mig ?

Findes prinsen på den hvide hest overhovedet? blog af Marie-Louise Bregendahl
Kærlighed - 30. April 2019
Af: Marie-Louise Bregendahl

Den oversete grund til at du er ulykkelig i dit kærlighedsliv – eventyr.

Hvorfor vil han ikke ha´mig? - MOOLA bloggen med Marie-Louise Bregndal
Kærlighed - 5. April 2019
Af: Marie-Louise Bregendahl

BLOG: "Jeg er hende der modner dem - men aldrig høster frugten" Det var der en skøn kvinde, jeg talte med for nyligt, der...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+