Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Back to basics i parforholdet

2. March 2018 - Parterapi
Af: Pia Torp
Back to basics i parforholdet. Artikel af pia Torp

Det er ikke umuligt at genfinde kontakten i parforholdet, men det kræver, at begge er enige om at begynde på en ny rejse sammen; Back to basics.

Som udgangspunkt skal tavlen viskes ren, når par i dyb krise søger parterapi. Står de på skillevejen til et brud, virker alting uoverskueligt og der er meget stor distance.

Parret må tilbage til udgangspunktet, hvor det, der tidligere drev værket i form af nærvær, fælleskab og kærlighed, igen bliver drivkraften.

Parterapeuten støtter parret i at mærke og sætte ord på ting, adfærd, følelser og tanker, der virker, og som giver livsglæde. På den måde kan vi langsomt fordybe og genoplive kontakten.

Parret vil både forstå og opleve, at de kan ændre adfærd og indstilling. De skal frigøre plads til det vigtige. Derfor må de begge foretage nogle konkrete valg. Og her gælder det om at lytte til begges længsler og drømme.

Forandringen ligger i at få set på hinanden og på samlivet med ”nye briller”. Nervesystemet skal falde til ro, så parret kan sanse og opleve værdien af det nære. Mentaliserings- og emotions- fokuseret parterapi vil lære dem at bevæge sig fra reaktion til refleksion. Fra konfliktrum til udviklingsrum. Og det er i parterapeutens terminologi Back to basics.

Hverdagens trummerum skaber distance

Hverdagslivets logistik og trummerum får mange til at føle, at de drukner og glemmer sig selv i presset. Der skal præsteres alle steder. Parret er hvirvlet ind i store forventninger og krav til sig selv og deres partner. Denne uheldige udvikling er ubevidst og sker specielt, når der er børn og karrierer, der skal passes på samme tid. Det ender med, at ingen trives, og begge føler sig kidnappet af trummerum. Under overfladen savner de ro, fred og tid til sig selv og hinanden. Intet gror, når frustrationerne fylder, især ikke kærligheden.

At mærke og sanse det nære

Når vi kommer i kontakt med de helt små ting, føler vi, at livet giver mening og glæde.

Jeg har haft klienter, med kort tid tilbage at leve i, og set, hvor stor en betydning det nære har for dem. Det hænder, at jeg beder parret om at forestille sig, hvad der ville betyde mest, hvis de havde kort tid tilbage. Det gør, at parret kan sætte sig ud over vreden og distancen. De mærker empati og medfølelse. Vi ser på hvilke stressorer uden for parret, der medvirker til at skabe pres og distance. Alle parrets gøremål kortlægges i detaljer, så det bliver tydeligt, hvad de udsætter sig selv og deres familie for. Når alle udenoms aktiviteter er på plads, kan parret bedre drøfte det, der handler om de to alene. Ingen par klarer at leve ud fra overlevelsesstrategier alene. Back to basics – betyder at mærke det nære og vigtige og at få sorteret energidrænende aktiviteter fra, så der frigives plads til ny trivsel. Back to basics åbner for kærlighed og nærvær.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Er du et match til dit job? Artikel af Anne Brink Frederiksen
Coaching - 7. September 2018
Af: Anne Brink Frederiksen

Har du mistet motivationen og kan ikke længere huske, hvad det vil sige at gå glad på arbejde? Har det stået på så længe, at du...

Find dit medfødte talent i dine hænders linjer. Artikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 7. September 2018
Af: Sonja Ramsøe

Da jeg læste, at temaet for september måned er Talenter og formål, følte jeg mig kaldet til at skrive en artikel om det, som jeg...

Hvilket formål har det at dyrke dit indre talent? Artikel af Terapihuset Rhodes
BWRT - 7. September 2018
Af: Terapihuset Rhodes

Inderst inde ved du godt, at du kunne have taget mange andre veje i dit liv.

Et dyp i kærlighedens hav forvandlede mit liv. Artikel af Christine Matthiesen
Healing - 7. September 2018
Af: Christine Matthiesen

På et kursuscenter i midten af Aarhus fik jeg øje på et fotografi af en indisk kvinde. Hun stod med en blomst i hånden, og hendes...

Mind Your Mind, 27-18 oktober, Langelinie Pavillonen
Personlig udvikling - 7. September 2018
Af: Marie-Louise Bregendahl

Danskere bruger masser af energi, utallige timer og mange penge på at finde kærligheden, få det rigtige job, spise sundere...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+