Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Feminin og maskulin energi/vision og handling – balancegang!

7. November 2014 - Feminin power * Personlig udvikling * Sexologi  * Skønhed * Intuition
Af: Freja Ayia Ordell
Feminin og maskulin energi/vision og handling – balancegang! FREJA AIYA ORDELL

Når vi taler om maskulin og feminin energi, kan det være på mange niveauer. Vi kan zoome ud og forestille os, hvordan den feminine energi er den skabende helhed, alt hvad der er, kreativiteten og kærligheden, og hvordan den maskuline energi er strukturen i denne helhed, jordforbindelsen, separationen, det som er handling og derfor skaber denne historie, som vi kalder livet, det som former os til mennesker.

Men lige nu vil jeg zoome ind. Helt her nede på jorden, hvor begreber som ’tid’ og ’hverdag’ er realiteter, manifesterer den maskuline og den feminine energi sig især i vores handlinger eller passivitet.
Mange af os i det spirituelle fællesskab har en tendens til at have overvejende vægt i den feminine energi, simpelthen fordi verden som den er i dag måske tilter for meget til den maskuline side ifølge os. Ud over det, tror jeg heller ikke, jeg er den eneste, som føler, at en yderst turbulent tid netop er ved at have passeret, at paradigmeskiftet måske tager en lille tiltrængt pause.
Denne turbulente tid har rørt godt og grundigt op i bevidstheden og efterladt mange af os flyvende. Nu er det på tide at finde jordforbindelsen igen!

Store drømme

Manglende jordforbindelse manifesterer sig ofte i passivitet.
Du kender det sikkert: du får nogle gode idéer – måske ligefrem store visioner – og så sidder du ellers der og nyder tanken om at føre disse idéer og visioner ud i livet… og det bliver ved tanken.
Jeg skriver til dig, som lige som jeg, har det med at glemme at invitere den maskuline energi ind og især i denne tid har brug for det.
Ville det ikke bare være fantastisk, hvis det var nemmere at gøre vores drømme til virkelighed? Hvis det var nemmere at finde balancen mellem vision og handling/feminin og maskulin energi?

Roden til problemet

En tommelfingerregel for mig er, at problemer skal tages ved roden. Vi skal helt ned og grave og virkelig blive bevidste om, hvad i vores bevidsthed, der gør, at vi har svært ved at bryde ud af ubrugelige mønstre.
At se sig selv i øjnene er blevet mit mantra, da det er gået op for mig, hvor meget vi gør os selv en bjørnetjeneste, når vi ”skåner” os selv for sandheden.
Jeg har altid kæmpet med selvdisciplinen, og ladet drømmende vokse uden at gøre noget ved dem – indtil nu!

Endelig springer jeg ud i det, endelig er jeg ærlig overfor mig selv – selvom det er på bekostning af en stor stabilitet i mit liv (min uddannelse) – og derfor er jeg endelig ved at finde en god balance mellem det maskuline og feminine og få sat handling bag idéerne. Resultatet er bl.a. at jeg nu får delt mine erfaringer med dig, ildsjæl, der mangler et skub – Hurra!

Du er din vilje – din passion!

Noget af det vigtigste, jeg har indset er, at alt altid er i forandring, og at det derfor næsten er umuligt at definere os selv som andet end foranderlig eksistens. Men når det så er sagt, er der noget, der forårsager vores forandring: Vores vilje.
Vores vilje og passion er det, som vil bringe os fantastiske steder hen. Lad os dyrke vores vilje som den vigtigste del af os selv! Lad os blive bevidste om, hvad vi virkelig gerne vil! Og med det mener jeg, lad os være hudløst ærlige overfor os selv!

Spring!

Denne ærlighed kan resultere i, at du finder ud af, at det du er i gang med nu måske slet ikke er det, du egentlig vil. Ofte er det også først, når vi finder ud af, hvad vi ikke vil, at vi får øjnene op for, hvad vi gerne vil.
Hvem ved, måske finder du ud af, lige som jeg gjorde, at den uddannelse eller det job, du befinder dig i lige nu slet ikke noget for dig? Det kan være svært at bedømme, fordi samfundets forventninger til os er så indgroede i os, at vi ikke ser dem, for hvad de er; blotte forventninger, som jo i bund og grund ikke har noget med os at gøre.
Eller måske er der ikke noget specifikt, der står i vejen for dig, og så har du måske bare brug for en tilfældig ændring for at gøre plads til, at en ny levevis kan indfinde sig.

Giv slip…

På kontrollen og giv plads til ”fejl”! En del af vores passivitet undskyldes ofte med, at det ikke kan blive godt nok. Vi er simpelthen for perfektionistiske! Den bedste måde at komme i gang på, er ved at springe ud i det uden at dømme udkommet. Lav et udkast ud fra dine visioner. Udkastet former sig i sidste ende til det endelige resultat – men alt starter med et udkast, med et forsøg.

Balancen

Så har jeg erfaret, at jeg rent faktisk har en stærk modstand mod den maskuline energi. Jeg elsker, når ting er abstrakte, flydende og uden grænser. Når kærlighed og kreativitet flyder frit, og muligheder står åbne. Problemet er blot, at det resultere i denne ubærlig passivitet i forhold til mine kreative projekter.
Så hvordan får jeg bugt med denne modstand?
Ved at indse, at maskulin energi ikke er af det onde! At der kun findes perspektiver, forskellige opfattelser af, hvad der er godt og dårligt, og at maskulin energi ikke behøver være destruktivt eller begrænsende men tvært imod sætter handling bag idéerne og får vores indre gudinde til at blomstre i lidenskab!

Lad os skabe!

Vi er eksistens, vi er en del af det hele, der fortsætter uendeligt: Vi er skaberværket – men vi er også skaberen! Og selvom det i de fleste tilfælde er på et ubevidst plan, må vi ikke glemme, at øvelse gør mester!
Ifølge mig handler det især om balancen. Jeg har en fantastisk fantasi og vilde kreative idéer, men alt for ofte er det forblevet i mit hoved og har ikke fundet vej ud i min virkelighed. Nu får jeg endelig sat struktur på mine visioner og springer ud i at realisere dem.
Vi kan, hvad vi vil – men også kun det, vi virkelig gerne vil!

Så hvad vil du?

 

 

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+