Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Har du styr på basis?

11. August 2017 - Skyggearbejde
Af: Louise Schønnemann
Har du styr på basis? Artikel af Louise Schønnemann

Alt for mange mennesker begår den fejl, at de kaster sig over dyrekøbte selvudviklingsprogrammer og forløb, der skal hjælpe dem med at slippe fortiden og give dem alverdens glæde fremover, uden at have styr på basis.

Har du styr på basis?

Alt for mange mennesker begår den fejl, at de kaster sig over dyrekøbte selvudviklingsprogrammer og forløb, der skal hjælpe dem med at slippe fortiden og give dem alverdens glæde fremover, uden at have styr på basis.

Uanset hvor meget du ønsker at udvikle dig og fastholde din høje bevidsthed, koble dig på høje energifrekvenser og være ’den bedste udgave af dig selv’, vil det aldrig lykkes, hvis du ikke har styr på basis.
Uden styr på basis mister du evnen til at fastholde konstruktive tanker, mister du evnen til at vælge dine handlinger og reagerer i stedet instinktivt. Du vil være styret af ’dit laveste jegs behov’ og fuldstændigt miste evnen til at se klart: Se din egen rolle i omstændigheder og tage ansvar for dem.

”Når du ikke har styr på basis, kan du simpelthen ikke nyde godt af og trække på al den visdom, du allerede har indhentet gennem dit selvudviklingsarbejde – og vælge konstruktiv adfærd til, der fastholder dig i høj energi.”

Du kan indledningsvis overveje, hvornår du er den værste udgave af dig selv:

Hvornår har du allersværest ved at stoppe dine instinktive reaktioner?
Hvornår snerrer du af dem, du holder af?

Hvornår er dine tanker destruktive?

Hvornår føler du dig fastlåst i dit liv?

Hvornår har du den mest kritiske indre dialog med dig selv?

Hvornår falder du let tilbage i destruktive mønstre?
Hvornår føler du dig tungest og mest drænet for energi?

Du er din værste udgave af dig selv, når du ikke har styr på basis - med garanti!

9 basis elementer, du skal ha’ styr på

 1. Søvn – få nok søvn.

  Det kan ikke siges nok og er blevet sagt i årevis: Restituer, få nok hvile, slap af. Når du sover udrenser kroppen, du bearbejder dagens indtryk og nulstiller dine celler, så de er klar til at tage nye indtryk ind. For nogen er dette en stor udfordring, fordi de føler, at friheden sætter ind KL 22 og de får en masse handlingsenergi om aftenen, men snyd ikke dig selv her. På den lange bane kommer du længst med at restituere både krop og sind med en god nats søvn på 8 timer, fordi det påvirker hele dit system. Chris McDonald skriver det sådan her i Berlinske Online 4.10.2010:
  ” Søvn er ikke bare otte timers pause, hvor kroppen og hjernen holder fri. Langtfra. Vores krop og hjerne har supertravlt, mens vi sover, nogle gange mere travlt, end når vi er vågne. Mens vores bevidsthed tager en lur, går nogle af kroppens mest komplicerede og sofistikerede systemer i gang. De reparerer, justerer og genopbygger næsten alle aspekter af vores psykologi og fysiologi: de stabiliserer vores humør, behandler stress, reparerer vores væv, genskaber balancen i hjernens biokemi og vedligeholder vores immunsystem. Der finder bogstavelig talt tusindvis af biologiske processer sted – man kan næsten sige, at vores mest produktive tid på døgnet er, mens vi sover. Og hvis vi snyder kroppen for den mængde søvn, den er designet til, betaler vi en pris.”
 2. Drik masser af vand.

  Drik masser af vand - det udrenser. Kroppen består af vand, men da du dehydrerer automatisk skal der fyldes på. Dine celler har brug for vand. Meget vand. Så gør det til en vane at have en flaske vand på dig, og drik. Udrens. Skyl igennem. Sørg som minimum for at du drikker et glas vand som det første om morgenen, så nattens affaldsstoffer udrenses. 
 1. Spis nærende mad

  Sørg også for at du fylder kroppen med sund nærende mad. Jeg er absolut ikke kostekspert, men vi ved alle sammen godt – med nutidens information – hvad god sund nærende kost er. Spis morgenmad. Spis grønt. Spis groft. Få nok af dine omega 3,6,9 olier. Drop sukker, hvidt brød og alkohol i store mængder. Jeg er ikke i tvivl om, at vi hver især skal spise efter vores kropstyper – hvad der fungerer bedst for mig er ikke nødvendigvis det samme for dig. Nogle af os har ting i kosten, vi ikke tåler, eller særlige vitaminer/mineraler vi mangler for at fungere, så derfor kan det betale sig at kontakte en anerkendt kostekspert for vejledning. Men vær kritisk med hvem du kontakter, alle har deres fokus og svar på ’det rigtige’.
 2. Kom ud i naturen.

  Få masser af frisk luft dagligt – kom ud i naturen. Tag solens lys og energi ind og lad dig selv op med. Der er lavet utallige studier, der viser, at luften, træerne, vandet, jorden påvirker vores sanser og nervesystem positivt og har beroligende effekt. Du forbinder dig med de jordiske energier, der grounder dig og dit system. Gør det til en vane at komme ud og lade dig rense igennem, lette dit sind og påvirke dine sanser. (PS: Luft ud flere gange i løbet af dagen i dit hus/hjem – du vil opleve, at frisk luft i dit hjem skaber frisk klarhed i dit sind)
 3.  Bevæg kroppen.

  Kroppen holder fast på energien. Hvis du ikke bruger din krop, stagnerer og blokerer du energistrømninger. Stræk dig om morgenen, rør dig min. 20 min. hver gang, bestil en omgang dybtgående kropsmassage, gå en rask tur udenfor, gå til yoga, svømning eller hvad du har lyst til. Hop og ryst kroppen dagligt. Når du løsner op i kroppens fastlåshed, oplever du gennemstrømninger af energi og følelsen af indre frihed.
  (NB: hvis du er stresset, skal du ikke dyrke hård fysisk motion eller løbe, vælg da en blidere form for motion – fx yin yoga eller svømning).
 4.  Lev i inspirerende omgivelser.

  Dit indre påvirker dit ydre. Og omvendt. Så indret dig i dit hjem og kontor, så det føles skønt og nydelsesfuldt for dig hver eneste dag. Luft ud i dit hjem, hæng smukke billeder på væggene, inviter naturen ind i stuen ved at sætte friske blomster frem, køb store planter, der renser luften og fornyer energien i hjemmet. Sørg for at der er ryddet op omkring dig og smid alt ud, der ikke løfter din energi. Ophobet rod tager energien og fastholder dig i fortiden. Jeg har selv haft stor glæde af at interessere mig lidt for fang shui og opleve det kæmpe skift, der sker, når man får smidt gamle ting ud.
 1.  Vælg styrkende relationer

  Omring dig med positive mennesker der bidrager til højt humør, latter og ser dig, som den du er. Støtter dig og løfter dig. Sørg for at du er sammen med mennesker, der ser dig i dit højeste, og som ikke bekræfter dig i dine elendigheder. Du ønsker folk omkring dig, som evner at få dig til at se dine egne kvaliteter, dine styrker, det du har i livet, som du er taknemmelig overfor.
  Jeg har selv været nødt til at fravælge både familiemedlemmer i perioder og afslutte gamle venskaber, fordi jeg simpelthen blev trukket ned energimæssigt efter samvær med dem. Det har ikke været lette valg, men nødvendige valg for mig, for at jeg kunne fungere og fastholde mig selv i høj energi.
  Vær nysgerrig på, hvilke mennesker i dit liv der dræner dig? Hvilke personer føles som energislugere, når du er sammen med dem? (tænk både familie, venner, kollegaer, netværk, facebook-kontakter, naboer etc). Overvej hvordan du kan skærme dig imod dem og fravælge dem på en ordentlig måde? Hvilke personer tilfører dig energi og løfter dit humør? Hvem elsker du at være sammen med? Hvem gør dig let, glad og lattermild? Hvad skal der til for at omringe dig mere med dem eller opsøge nye inspirerende mennesker, der kan tilføre dig lethed og glæde i livet?
 1.  Fravælg negative medie input.

  Du bliver, hvad du spiser – og du bliver, hvad du læser og lytter til.
  Fravælg aviser, Tv, facebook-grupper, radio, der blot fokuserer på verdens elendigheder og ødelæggelser. Du påvirker din hjerne med dette fokus og disse indtryk – det gør noget ved dit humør og energi. Vend i stedet det hele på hovedet og spørg dig selv: Hvordan kan jeg – hvor jeg er og med mine evner og kvaliteter - bedst muligt bidrage til at verden bliver et bedre sted.
  Personligt ser jeg ikke nyheder længere, da det påvirkede mit humør for meget – det har selvsagt konsekvenser i forhold til almenviden, men fordelene for mig taler for, at jeg ikke fylder mine sanseindtryk med bombebilleder, deprimerende fakta om verdensøkonomien eller politiske skræmmekampagner.
  Overvej hvilke tv-programmer/ aviser/sociale medier der dræner dig for energi? Hvad skal der til for at minimere eller helt droppe brugen af dem? Hvad vil det give dig i stedet? Hvad kan du få plads til, der nu nærer dig?
 2.  Vælg et støttende netværk

  Du skal øve dig i at række ud og bede om hjælp, hvis du har svært ved at slippe negativ energi, vende dine tanker og tungsind selv. Vent ikke for længe, så spiralen har boret sig for langt ned.
  For ærligt - nogen gange er det bare ikke nok med en gåtur i naturen. Nogen gange skal vi hives op af hullet – af en kærlig sjæl der ved, hvad der skal til. Det kan ske for os alle. Det kan være en god ven, en kollega, en dygtig terapeut.
  Du kan med fordel på forhånd definere, hvem der kan hjælpe dig, hvis du kommer for dybt ned i dine tanker– så er det lettere at træffe det bedste valg. 

Hvem kender du, som du kan række ud til? Hvem kan lytte til dig, når du har det svært, uden at trække dig længere ned? (dvs ikke kobler sig på din smerte og forstærker den). Hvem har du tillid til og som også må udfordre dig, så du ikke blot bekræftes i offerrollen?

Du kan endda på forhånd spørge den person/disse personer, om du må række ud i svære tider, og fortælle dem, hvad du selv ved, du har brug for lige her. Du vil blive overrasket over, hvor kraftfuld den øvelse er.

Har du styr på basis?

Tjek listen og se, hvor mange af disse 9 basis områder du allerede ’har styr på’ og bevidst vælger for at få bedre livskvalitet – højere vibration – mere energi.

 • Får du søvn nok?

 • Får du vand nok?

 • Får du nærende kost?

 • Bevæger du kroppen nok?

 • Er du i daglig kontakt med naturen?

 • Lever du i inspirerende omgivelser?

 • Indgår du i relationer, der nærer og styrker dig?

 • Beskytter du dig selv fra mediernes negative input?

 • Har du et netværk, der kan hjælpe dig i svære tider?

Det er dit ansvar for at få styr på basis

Du må erkende og acceptere, at du selv er ansvarlig for at fastholde dine gode vaner, selv er ansvarlig for at holde din bevidsthed høj og selv er ansvarlig for, hvordan du ønsker at have det.

Det er din opgave.

Den kan ikke uddelegeres til andre eller påduttes andre.

Sorry.

Selvom det måske for nogen lyder hårdt og urimeligt, endda som en usandhed for nogen, så er det faktisk op til dig selv, hvordan du ønsker at have det. Fysisk, emotionelt og mentalt.

Selvom der er nogle biologiske forhold, du måske ikke umiddelbart kender til og derfor ikke direkte kan arbejde med og påvirke, er der oceaner af muligheder for at fastholde din høje bevidsthed, løfte din energi, hæve din energimæssige vibration og få det bedre med dig selv og det liv, du lever i dag.

Ja, for nogen er det forbandet irriterende at DU SELV skal gøre noget – men prøv at vende den tanke: Hvor er det fedt, at du har kontrol over det, så du ikke behøver sidde som et stakkels offer og vente på, at miraklerne sker, eller nogen kommer og fixer dig.

(hint: der kommer ingen og redder dig fra dig selv. Aldrig nogensinde. Hverken en rig mand, dine forældre, et nyt job).

Tag ansvar for at få styr på basis. Lad være med at snyde dig selv til at tro, at det ikke er vigtigt. Det er livsnødvendigt at få styr på dette. Al din personlige udvikling og higen efter ’lethed og flow’ i dit liv, vil aldrig lykkes, hvis du ikke har styr på basis.

Når du får det, vil du opdage en fornyet styrke og klarhed i din hverdag, der gør dig i stand til at møde udfordringer lettere, indgå i relationer lettere og udvikle dig med bevidsthed langt lettere.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.3 af 5. 12 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Sådan kommer du dig over dit knuste hjerte. Artikel af Marie-Louise Bregendahl
Personlig udvikling - 8. June 2018
Af: Marie-Louise Bregendahl

Hvad gør du, når du stadig ikke har givet slip på din eks? Selv om han højt og tydeligt har sagt, det ikke kommer til at ske!

Himmelvågeren. Artikel af Lilan Kops
Personlig udvikling - 8. June 2018
Af: Lilan Kops

Mere Mellem Himmel & Jord

Sådan integrere du den sunde livsstil i din hverdag! Artikel af Siff Frost
Livsstil - 7. June 2018
Af: Siff Frost

Når jeg taler om sund livsstil, taler jeg ud fra min holistiske tilgang til sundhed og til livet. For mig er det naturligt, at vi...

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer. Artikel af Lise og Martin August
Særligt sensitive - 7. June 2018
Af: Lise og Martin August

Bryd negative tankemønstre, slip angsten for at fejle, frisæt din handlekraft og find mere indre ro, styrke og overbevisning.

At lede efter gaver - din modgift mod lave vibrationer. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Personlig udvikling - 4. May 2018
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

For nyligt læste jeg et opslag i én af de Facebook-grupper, jeg følger. Det er en gruppe, hvor der er samlet mange mennesker med...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+