Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Lider du af depression, lavt selvværd og overdrevet nervøsitet?

2. December 2016 - Personlig udvikling * Stress
Af: Chloe Bjoerk
Lider du af depression, lavt selvværd og overdrevet nervøsitet? Artikel af Chloe Bjoerk

Hver 5. i Danmark får en depression i løbet af deres liv, og det mener jeg bestemt, der er meget at gøre ved!

Er du en af dem, der går og føler dig ulykkelig og mangler gnisten i dit liv? Ja, så er du ikke den eneste!

Undersøgelser viser, at hver 5. i Danmark får depression på et eller andet tidspunkt i deres liv. Kilde 

 • Lider du af overdrevet nervøsitet?

 • Har du angst eller er bange for ting?

 • Lider du af et lavt selvværd?

 • Er du ofte trist?

 • Kan du mærke vinteren og mørket trykke?

 • Mangler du gnisten i dit liv?

Depression og angst kan handle om mange ting. Ofte er det flere ting, der er i spil, og som over længere tid kan udvikle sig til en depression og/eller angst.

Ting, der er tricker for en depression:

 • Oplevelser og chok i livet, f.eks. biluheld, dødsfald eller andet

 • Livsstil - inaktivitet, manglende sund kost mv.

 • Manglende byggematerialer

 • Genetik

Når klienter kommer til mig med en af ovenstående problematikker, så er det afgørende at kigge på flere ting i deres liv. Der er altså flere områder, jeg går ind og arbejder med.

Oplever du problematikker som beskrevet ovenfor, kunne du sagtens bruge stimulanser som sukker og rygning for at dulme og undgå at mærke følelserne. Det, der sker sådan helt kemisk, er, at du hæver kroppens dopaminniveau, som giver lykkefølelse ved eksempelvis at spise sukker.

Min løsning er aldrig at gå ind og fjerne sukkeret, selvom dets bivirkninger kan gøre dig endnu mere ked af det. For mig er det vigtigt at finde ud af, hvorfor du har behov for den stimulans, og så gå ind og understøtte det fysiske behov, som der ligger, derefter kan du få mere overskud og mod på at slippe eksempelvis sukkeret.

Når jeg f.eks tester mine klienter med en organix test, så kan jeg ofte se på testresultatet, at min klient har problemer med at udskille dopamin eller serotonin. Begge er to hormoner i kroppen, som giver lykkefølelser. Serotonin hæver vores selvfølelse og skaber ro i kroppen, og dopamin er vores belønningshormon.

Hvis dette er dit tilfælde, ja, så ville det være meget knoklende for dig at at fjerne sukkeret uden at gå ind og støtte selve din fysiske krop, da sukker b.la. udskiller dopamin i din krop.

Så hvad nu, hvis jeg fortæller dig, at din depression, tristhed, angst, nervøsitet eller hvad du nu oplever, i virkeligheden handler om en fysisk mangel i din krop, og at det gør din sukkerafhængighed også?

For at du kan hjælpe dig selv, er det afgørende, at du kigger på dine byggematerialer, herunder dine depoter og faktisk også på din genetik. Hvis din mor eller far også oplever tristhed, så ligger din problematik helt på celleplan. Hvis du har levet af stivelse, raffinerede kulhydrater, transfedt olie og sukker det meste af dit liv, så kan problematikken være startet der. Oplever du psykisk pres og stress, så kan problematikken også ligge der.

Bottom line - din problematik kan stamme mange steder fra i dit liv. Så skal vi ikke bare se på, hvad du kan gøre fra i dag af?

I min verden er depression eller et andet beskrevet symptom som dem ovenfor et tegn på aminosyremangel i kroppen!

Aminosyrer har en central betydning for alle levende organismer og er en af kroppens byggestene. Vi kan spise os til 9 (der er måske tale om 11) forskellige aminosyrer - de essentielle aminosyrer, ved at at spise protein, som senere omdannes til aminosyrer.

Resten af aminosyrerne dannes ud fra glukose og kvælstof i kroppen. Der findes et utal af aminosyrer, men på nuværende tidspunkt kan ialt 22 forskellige aminosyrer kortlægges.

Aminosyrerne bruges blandt andet til at danne RNA, DNA, neurotransmittere, fedtstoffer, serotonin mf. Dit behov for protein er minimum 0,6 gr. pr. kilo.

Hvis vi siger, at du over længere tid har været trist og måske også har været on and off på lykkepiller, så tænker jeg, at du kan se en sammenhæng mellem din levestil, dit stressniveau og dit humørs udvikling. Du ved måske, at det bare er et spørgsmål om tid, før du lander nede i et hul igen?

Jeg ved, at du har prøvet mange ting, men ofte mangler du den vigtigste brik - at støtte din fysiske krop på celleplan.

Det er vigtigt, at du går ind og arbejder med byggematerialerne i kroppen - herunder aminosyrerne. Ofte hjælper det ikke at spise proteinpulver eller andre supplementer, da de er lavet ud fra en baseformel, som du med sikkerhed ikke passer ind i. Det vigtigste er, at du får præcis det indhold aminosyrer, som du har brug for!

Aminosyrerne er afhængige af hinanden. Det er derfor super vigtigt at tilføje præcis den mængde aminosyrer, du har behov for, for at ramme den rette balance og opbygge på celleplan.

Opbyg dig selv med din daglige kost!

Det er et godt sted at starte, men bestemt ikke det letteste! Der er altid mange vaner og mønstre bag det, vi spiser og handler ind. 

Omega-3 skal der til!

Omega-3 er virkelig noget, din krop har brug for! Din hjerne indeholder en stor del fedt, og dine nerveceller fungerer bedst, når der er masser af god fedt tilstede. Kort sagt smører omega-3 dig indvendigt og er godt for alt, både dine led, din tarm, dit immunforsvar, dit nervesystem, dit hjerte, dine tanker og din selvfølelse. Få gerne 2-3 gr. omega-3 om dagen, jeg anbefaler den fra Nordic Naturals.

Udskiller du nok serotonin?
Hvis du læser dette indlæg og føler dig hørt, så kunne det godt tyde på, at det ikke ville skade at booste din serotoninudskillelse. Serotonin er nok en af de vigtigste lykkehormoner i kroppen! Serotonin styrer din selvfølelse, din søvn, glæde og det har en indvirkning på din tarm og nervesystem.

For at udskille serotonin kræver det, at du har tryptofan i din krop, som kan omdannes til 5-hydroxytryptophan (5 HTP). 5-hydroxytryptophan er forstadiet til serotonin. 

Undgå sukkercravings!

Alpha Lipion acid er en aminosyre, der i din krop er med til at styre dit blodsukker. Den fungerer som en stærk antioxidant og især ved sukkercravings ses der mangel på denne aminosyre.

Derudover er det så vigtigt, at du har et stabilt blodsukker hele dagen igennem. Stabiliser blodsukkeret ved at spise hver 3. time, 6 gange om dagen. Ikke store måltider, men så din tarm har noget at arbejde med. Husk at få protein min. 3 gange om dagen.

Dyrk motion og få frisk luft!

Din krop udskiller et andet lykkehormon, når du bevæger dig, nemlig endorfiner. De er både smertelindrende og hæver din lykkefølelse. Så se om du kan overskue at være aktiv et par gange om ugen eller gå en rask tur 30 min. hver dag.

Kosttilskud, der støtter ved depression eller andet:

 • B-vitaminer, især B3, B5, B6, Biotin, B12, Inositol

 • L-glutamin (opbygger også din tarm)

 • L-tyrosin (støtter også din skjoldbruskkirtel)

 • Melatonin (hjælper også, hvis du har svært ved at falde i søvn)

 • Tryptofan

 • 5 HTP

 • Omega-3

 • C-vitamin

 • Magnesium

 • D-vitamin

 • SAMe

 • Probiotic

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 2.8 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+