Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Skam & skyld

3. February 2017 - Indre arbejde
Af: Nadia Ferhat
Skam & skyld. Artikel af Nadia Ferhat

Fordømmelse, skyld og skam har afsæt i den laveste energetiske frekvens og bevidsthed. Når vi kravler ned i energien af skyld og skam, er det som at sætte os selv i et indre fængsel. Du bliver udmattet & drænet og pladsen omkring dig bliver mere og mere trang!

De fleste af os kender fornemmelsen af skyld? Skyld over at du har råbt af dine børn, at du ikke får lavet nok sund mad, at du ikke kan tage dig sammen til at gå ned i Fitness Centret, selvom du betaler til det hver mdr.

At du ikke er den Mor-udgave, som du havde forestillet dig, at du blev fyret, at du skylder penge i skat eller at huset gik på tvangsaktion, at du ikke orker sex, aldrig fik en partner eller de børn du ønskede dig.

Fordømmelse, skyld og skam har afsæt i den laveste energetiske frekvens og bevidsthed. Når vi kravler ned i energien af skyld og skam, er det som at sætte os selv i et indre fængsel. Du bliver udmattet og drænet og pladsen omkring dig bliver mere og mere trang!

Det kræver store mængder energi at opretholde den maske, der siger: ”Tænk, hvis der er nogen, der opdager mig”.

Skyld og skam suger din energi for at opretholde en ydre maske, der dybest set ikke er den, du er. Du vil opleve, at din livskvalitet bliver svækket når du ikke giver dig selv friheden til at være dig. Og det kræver enorme mængder energi at opretholde den maske, der siger: ”Tænk, hvis der er nogen, der opdager mig”.

Når vi ikke sætter os selv fri, og vi er bundet af skyld og skam, kan vi ikke mærke os selv, og vi kommer til at gå igennem livet med bukket nakket, i stedet for at se livet og andre mennesker i øjnene og kigge op, der hvor solen skinner.

Følelsen af fordømmelse, skyld og skam stammer ofte fra en ubevidst frygt for at skille sig ud. Frygten for at vores ”stamme”, vores familie, arbejdsplads, venner og naboer vil fordømme os og efterlade os alene og udstødt fra flokken.

Langt de fleste af os har oplevet, at der er blevet brugt skyld og skam igennem vores opvækst fra ”velmenende” voksne, med det formål at vi ”rettede ind” i flokken.

Med sætninger som ”Hvad tænker folk ikke om dig” eller ”Vent bare til de hører, om det du har lavet”, en tilgang der gør, at vi skjuler os for os selv og andre i frygt for at blive fordømt af andre, vores familie og samfund.

LÆS OGSÅ Manpower til powerkvinder

Ur-biologisk er vi født som flokdyr, og vi er instinktivt trænet i at tilpasse os vores flok for at overleve. Hvis vi træder ud fra vores flokmentalitet, kan vi risikere, at flokken fordømmer os og ikke tillader, at vi kommer ind i flokken igen, eller at vi kommer længere ned ad rangstigen.

For rigtig mange er følelsen af skyld og skam derfor programmeret ind i os på celleplan, fra vi er helt små. Skyld og skam er den overkritiske dommer, gud eller præste-lignende karakter, der sørger for, at vi bliver i flokken.

Når vi først får opløst denne tunge skamfulde energi, kan vi som mennesker tage det næste skridt hen imod at få hjælp fra andre og derfra starte healingen.

I mine konsultationer og i min undervisning, er én af de allervigtigste nøgler til at frigive chok og traume, ganske enkelt at slippe skyld og skam.

Når vi først får opløst denne tunge skamfulde energi, kan vi som mennesker nemlig tage det næste skridt hen imod at få hjælp fra andre og derfra starte healingen.

Forestil dig, at for hver fordømmelse og følelse af skyld og skam, falder der en fængselstremme ned foran dig. Og inden længe er det dig selv, som begrænses af alle disse fordømmelser.

Når vi dømmer andre mennesker ud fra deres adfærd, evner, færdigheder, værdier, trosretning, hårfarve osv., så fængsler vi samtidig os selv ubevidst.

For underbevidstheden ved jo godt, at når vi dømmer andre kraftfuldt på et bestemt område, så begrænser vi også os selv.

Forestil dig, at for hver fordømmelse og følelse af skyld og skam, falder der en fængselstremme ned foran dig. Og inden længe er det dig selv, som begrænses af alle disse fordømmelser.

Hvorimod, når du vælger ikke at have nogen fordømmende mening, følelser eller holdninger om andre mennesker, frigiver det automatisk og ubevidst dig selv i at være helt dig med alt det, som hører med til at være et unikt og kærligt menneske.

Vejen ud af skyld- og skam-energien, er belagt med ubetinget kærlighed og ikke-dømmen.

Når vi dømmer andre og os selv, blokerer vi for at føle og mærke ægte kærlighed.

Vejen ud af skyld- og skam-energien er derfor belagt med ubetinget kærlighed og ikke-dømmen.

Du kan justere din frekvens ved, at du virkelig går ind og mærker din egen ubetingede kærlighed, så du virkelig mærker den helt ned på celleplan i hver en lille molekyle i din krop og ved at genkalde dig de situationer og lysglimt fra dit liv, hvor du er blevet elsket. præcis som den du er.

Når vi mærker os selv indefra, hvordan det vil sige og føles at være os, når vi er omgivet af ubetinget kærlighed. Når vi kan mærke, hvordan det er at være omgivet af mennesker, der elsker ubetinget. Så er det også nemmere at finde den kærlighed inde i os selv og give den til andre. Det skaber fred og ro.

At praktisere ubetinget kærlighed og ikke-dømmen betyder ikke, at du skal gå ”lalle” glad igennem livet og aldrig mere sætte grænser for dig.

At sætte sunde grænser er også at praktisere ubetinget kærlighed, og det kan du sagtens gøre uden at dømme andre. Det er på samme måde som at sætte kærlige grænser for vores børn. Vi elsker dem stadig ubetinget, selvom vi ikke altid er enige. Du tager kærligt vare på dig selv og på dem omkring dig, når du autentisk viser, hvem du er, og hvilke værdier du står for. Det er både frisættende og energigivende.

Tiden og vores bevidsthed er moden til, at vi løfter os fra ”Skyld- og Skam-bevidstheden” til en ikke-dømmen og ubetinget kærlighed.
For at foretage et skifte til en højere bevidsthed, kræver det ofte kærlig hjælp og indre rengøring.

Helt personligt har skyld og skam fulgt mig i mange år som en skygge, der lagde sig over min naturlige livsglæde.

Heldigvis er tiden og vores bevidsthed moden til, at vi løfter os fra ”Skyld- og Skam- bevidstheden” til en ikke-dømmen og ubetinget kærlighed.

Den største healing sker nemlig, når vi bliver mødt med en ikke-dømmen, hvor der er plads til at fejle som menneske og udvikle os i kærlige omgivelser.

At blive bevidst om dette niveau-skifte kræver en indre rengøring; for vi omgiver os med daglige fordømmelser i medierne, i kantinen, mellem kollegaer, i familien og blandt vennerne.

LÆS OGSÅ Jeg skjulte min spiritualitet

At praktisere ubetinget kærlighed, er ikke bare et moderne ord. Det betyder, at du går helt ind i dit hjerte. At du finder derind, hvorfra du er er i stand til at elske fuldstændig betingelsesløst. Med hud, hår, fejl og mangler. Både dig selv og andre.

Når du tuner ind i de situationer og lysglimt i dit liv, hvor du selv har mærket at blive elsket ubetinget, af eks. bedsteforældre, forældre, skolen og venner. Når du genkalder dig, hvordan det mærkes at blive fuldt ud accepteret, præcis som den du er. Så finder du ind til følelsen og væren af ikke-dømmen og er herfra i stand til at slippe skyld og skam.

At praktisere ubetinget kærlighed, er ikke bare et moderne ord. Det betyder at du går helt ind i dit hjerte. At du finder derind, hvorfra du er er i stand til at elske fuldstændig betingelsesløst. Med hud, hår, fejl og mangler. Både dig selv og andre.

Du vil opleve, at når vi taler der ud fra den kærlige bevidsthed, så bløder andre mennesker op og bliver automatisk guidet ind i deres rum af ubetinget kærlighed og ikke-dømmen. Du giver plads til, at du og andre kan være 100% sig selv.

Det er en måde at være i verden på, en måde at iagttage verden. Ud fra hjertet. Og herfra kan vi kollektivt og fra en højere bevidsthed løfte os og bidrage til, at vi healer og frisætter os selv og andre fra det fængsel, som skyld og skam sætter os i.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+