Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Fertilitet & Helse

4. September 2015 - Helse * Gravid & baby * Personlig udvikling * Børn * Intuition
Af: EvaEia Kvinde Cosmos
Fertilitet & Helse af EvaEia Kvinde Cosmos

Jeg tænker, at spørger du 100 forskellige personer, så vil deres opfattelse af, hvad helse er, være meget forskellige. For mig er det også et vidt begreb, og spurgte du mig for 10 år siden da jeg startede på denne rejse, med mit ønske om at blive gravid, havde svaret også været meget anderledes fra, hvad jeg vil svare dig i dag.

For mig handlede helse for 10 år siden om kost og kosttilskud, hvilket måske er meget naturligt, da det netop er det vi finder på hylderne i helsekost butikken.

I dag er helse for mig blevet til noget dybt og fundamentalt – en stor og naturlig del af mit liv. Helse er blevet en måde at være i livet på for mig, hvor nydelse og balance er vigtige elementer. For mig handler helse om en måde at være i livet på, hvor følesen af at være i balance og have god kontakt til min krop er vigtige og bærende elementer.

Helse er for mig en vifte af mange ting – alt fra kost, kosttilskud, mindfulness, motion, mentalt velbefindende, god søvn, stress minimering og ikke mindst nydelse.

Helse er på den måde også udgangspunktet, når jeg hjælper kvinder der går i forløb hos mig. Det er det udgangspunkt som har hjulpet mig selv fra at være barnløs, til mor til 3 guldklumper. Og det er også de ting som stadig i dag bringer ro og overskud til mig, som mor til 3 børn på 4, 6 og 7 år.

Alle som drømmer om graviditet - både dig som ingen børn har endnu, og dig som allerede har et eller to børn, men hvor næste graviditet ikke vil lykkes – vil disse 3 fertilitetstips kunne hjælpe din krop tilbage i balance, og dermed skabe harmoni i kroppens hormonbalance så fertiliteten og chancerne for graviditet øges”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - ”Don´t wish it was easier. Wish you were better”!

Fertilitets tips nr.1
Sørg for at passe din seng om aftenen. Du skal gerne ligge i din seng kl. 22:00 i et helt mørkt rum. Kroppen bruger natten på at få renset ud og ryddet op, altså skabe balance igen. Dette begynder kl. 22.30 og sover vi ikke dér, så snyder vi vores kroppe for ”hovedrengøringen” . Det er desværre ikke sådan, at vi bare kan sove lidt længere næste morgen, for afbalanceringen af kroppen sker fra kl. 22.30 til kl. 6.00. Så gå i seng og mærk at din krop vågner udhvilet og klar til en ny dag, med overskud på alle planer til dagens udfordringer.


Fertilitets tips nr.2
Minimér stress. Stress spiser dine kønshormoner. Sådan er det kort og godt – er du stresset så tror din krop du står på sletten og at en sabeltiger er på vej (din krops DNA er kun ændret 0,02% de sidste 40.000 år. Ergo bruger din krop stadig de mekanismer til overlevelse, som den brugte dengang) I de situationer vælger kroppen at sende blod ud til dine muskler, så du kan flygte, slås eller fryse for at overleve mødet med sabeltigeren. Og lige der, er det ikke vigtigt om du kan blive gravid, det er heller ikke vigtigt at din fordøjelse fungerer mm, for du kan være død lige om lidt, og så gør det ingen forskel. Det der gør en forskel er, at du kan forsvare dig, og kan holde dig i live. Så i den stressede situation vælger din krop for dig, hvad den tror vil få dig til at overleve. Derfor er for meget stress i din hverdag med til at æde dine kønshormoner.


Fertilitets tips nr.3
Spis de ting som giver dig følelse af balance i kroppen, spis sunde ting, og her er det vigtigt at nævne, at dét, der er sundt for mig ikke nødvendigvis er sundt for dig. Men et godt udgangspunkt er altid masser af økologisk grønt, økologisk kød, fugl og fisk og sunde fedtstoffer så som økologisk smør, olivenolie, kokosolie, nødder, kerner mm. Tænker du nu, at du er i tvivl om, hvad der giver dig balance i kroppen, så hjælper kroppens signaler dig helt sikker på vej, for har du eksempelvis oppustet mave eller lugter din afføring, så er dét kroppens måde at fortælle dig, at der er ubalance mellem det du spiser, og dét den har behov for og her skal du så justere.

”Hver enkelte kvinde er unik, og der er derfor også vidt forskelligt, hvad der skal til for at hjælpe på vej til en graviditet. Hos mig er det rigtig vigtigt, at den enkeltes behov bliver mødt og derfor er 2 forløb aldrig ens. Til gengæld får hver kvinde nøjagtigt dét de har brug for. Jeg bruger altid et uddybende spørgeskema, som giver mig et fuldt overblik over, hvor der for hver enkelte, er behov for at sætte ind. Jeg bruger samtidig min intuitive evne til at mærke, hvad kroppen også kalder på. Med de redskaber, har jeg mulighed for at hjælpe med at tage de skridt som er rigtige for den enkelte, og også i det tempo som vil skabe bedst fremgang for kvinderne”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - Helse på 4 planer

Karin er en tidligere klient. Da hun startede hos mig, havde hun fået konstateret PCO fra Odense Universitets Hospital, hvor hun også har været i fertilitets behandling i godt 2 år. Efter endt forløb på 10 gange hos mig, er hun gravid på naturlig vis. Her er lidt at hendes oplevelse:

Karin

”Jeg har egentlig svært ved at huske, hvordan jeg havde det, inden jeg startede hos EvaEia. Måske fordi jeg ikke var i kontakt med mig selv. Jeg vidste simpelthen ikke, hvordan jeg havde det. Jeg fortalte mig selv, at jeg var et lykkeligt menneske, fordi jeg havde alt, hvad jeg havde brug for. En dejlig mand. Vores drømmehus. Rent drikkevand og mad på bordet. Jeg var bare ikke rigtig glad for mit job. Og jeg havde ikke fået det barn, jeg ønskede mig.

Jeg havde fået at vide, at jeg havde PCO, og havde været i fertilitetsbehandling i godt to år. Vi skulle i gang med kunstig befrugtning. Men der skete noget inde i mig, da jeg var til samtale på fertilitetsklinikken, og sygeplejersken fortalte mig om behandlingen. Jeg havde lyst til at græde, skrige, flygte. Det lød som tortur. Og jeg troede overhovedet ikke på, at jeg kunne blive gravid på den måde. Jeg tænkte, at mine følelser omkring behandlingen ville få mig til at afstøde et hvilket som helt befrugtet æg. Så jeg blev enig med min mand om, at vi skulle tage en pause, så jeg kunne forberede mig og komme i balance. 

Og så var det jeg fandt frem til EvaEia. Jeg var spændt på hvad jeg gik ind til. Da jeg kørte hjem fra vores første møde, var jeg træt men også meget lettet. Endelig var der nogen, der så mig som et helt menneske og ikke bare et par dårligt fungerende æggestokke. Endelig var der nogen, der ikke mente, at jeg bare skulle acceptere, at jeg var "defekt". Endelig var der nogen, der gav mig ret i, at jeg ikke skulle blive i et job, som gjorde mig ulykkelig. Jeg havde brug for at blive bekræftet i de tanker, som jeg selv havde tænkt. Men nu skulle jeg lære at lytte til mig selv.

Det var faktisk nemmere, end jeg troede, det ville være. For der var en stemme indeni mig, som råbte og skreg for at blive hørt. Jeg var bange, men jeg besluttede at tage springet. Jeg sagde mit job op, for at udleve min drøm om at skrive. Jeg opbyggede langsomt en kontakt til min krop. Jeg begyndte at lære at stole på mig selv og min omverden. Nu har jeg afsluttet mit forløb hos EvaEia. Men den rejse, jeg er startet på, er en spændende og fantastisk rejse, som jeg hverken vil eller kan afslutte. Jeg mærker tydeligt forandringerne. Og min krop har lige takket mig med to streger på graviditetstesten”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - Månedens energier

Katrine er tidligere klient, som havde virkelig travlt i livet, et liv fyldt med stress, hvor fokus var på at gøre alle andre omkring hende, glade og tilfredse. Alt for lidt tid til hende og fokus på hvad hun drømte om i livet. Både hende og hendes mand har taget forløb hos mig, manden havde dårlig sædkvalitet. De kom hos mig efter at have prøvet i et par år. I dag har de en dejlig dreng.

Katrine

”Kan man virkelig komme så langt væk fra sig selv, at man overhører vigtige signaler fra krop og sind? Kan man virkelig blive ved med at overhøre sine egne inderste følelser og opråb? Så meget, at kroppen lukker ned, for at skabe nyt liv? Til det har jeg nu et sikkert svar: JA. Dette svar, har EvaEia, hjulpet mig med at finde frem til. 

I alt for mange år har jeg kørt mig selv med fuld turbo, uden at lade op, tænke på mig selv, mærke mig selv og lytte til min krop. Jeg har haft så travlt med at skulle være alt for andre.

Min krop har forsøgt at råbe mig op rigtig mange gange, men hver gang har jeg bevidst overhørt alle signaler, fysiske såvel som psykiske, hvilke resulterede i at jeg brændte sammen.

Da min kæreste og jeg i marts 2012 besluttede, at nu skulle vi have en baby, stoppede jeg straks med p-piller. Min cyklus var fra start helt regelmæssig, så jeg havde med det samme planlagt hele mit forløb (troede jeg). Allerede inden vi kom i gang med projekt baby, var jeg stresset. Hvordan kunne jeg tro, at jeg med alt det stress i kroppen kunne blive gravid? I stedet for at indse, at min krop havde brug for hvile, kærlighed og blidhed, da projekt baby ikke lykkedes, slog jeg mig selv oven i hovedet, tænkte ”ja ja”, det er typisk dig, nu kan du ikke engang blive gravid, og sådan kørte det indtil august 2013, hvor jeg mødte EvaEia.

Jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til. Jeg var nervøs, da jeg første gang var på vej til Herning for at møde EvaEia. Det var ikke nemt for mig at skulle tale med en person, som jeg slet ikke kendte, og så om noget så personligt, som det ikke at blive gravid.

EvaEia tog så godt imod mig, med smil og dejlig karma, som gjorde mig tryg fra første minut. Jeg var så tryg ved situationen, at jeg kunne lade mine tårer trille ned af kinderne. EveEia smilede til mig, og uden ord, gav hun mig en følelse af bare at kunne give slip og være mig med alt, hvad jeg havde i min bagage. 

Dette møde har været skælsættende for mig. EvaEia fik mig til at indse, at min krop er helt perfekt, som den er, og at jeg bør takke den for at holde mig i live, og når jeg begynder at passe på mig selv, vil jeg skabe overskud i mig selv, og dermed oveskud til at skabe nyt liv, mit mirakel.

Et forløb hos EvaEia er, som at træde ud af en verden og ind i en ny. En ny verden af tryghed, håb, tro og kærlighed, som jeg af hele mit hjerte kun varmt kan anbefale til alle, som ønsker at vinde troen på livet og mirakler tilbage. 

EvaEia, tak fordi at du er den som du er. Tak fordi, du har hjulpet mig videre på livets vej og mod målet, som er graviditet, livets mirakel”.

Da Marie kom hos mig havde hun allerede en dejlig søn på godt 2 år, der var ingen udfordringer med at få ham, men næste skud på stammen lod vente på sig og efter et år uden held, startede hun hos mig. Efter et forløb på 10 gange blev hun gravid.

Marie 

”Først og fremmest skal lyde et kæmpestort TAK til dig, EvaEia.

Jeg er dybt taknemmelig for din rummelighed - tænk at du kunne rumme mig så meget, og så alligevel formå og have overskud til at hjælpe mig på rette vej. På min rejse sammen med dig genfandt jeg mod på livet, kærligheden til mig selv, og motivationen til at gøre min krop sund ved hjælp af den helt rigtige kost. Det er nok over 20 år siden, jeg var nede på den vægt, jeg er på nu. Desuden er jeg gået ned i medicin! Kæmpe hurra.

Men det, der gør mig målløs, er det faktum, at kosten betyder SÅ meget for både fysisk og psykisk velvære. Jeg VED nu, hvad jeg skal holde mig fra, for hvis jeg fx spiser gluten og laktose igen, så går der fuldstændig rod i mit system. Min krop protesterer højlydt, og min psyke påvirkes negativt. Tænk sig - en kæmpe stor del af det skyldes noget så simpelt som forkert kost!

 Samtidig har EvaEia lært mig en del øvelser, som jeg føler er skræddersyet til mig og min situation. Jeg havde i høj grad brug for grounding, finde ro, slappe af og trække vejret rigtigt.

Og det smukkeste af det hele - Jeg er nu gravid!

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - Mental helse

Kunne andre i dit netværk få glæde af EvaEias artikel ? - Så del den meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+