Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Forfulgt af fortiden?

14. August 2015 - The Emotion Code
Af: Rikke Wriedt Klüver-Kristensen
Forfulgt af fortiden? ‘The Emotion Code’ fjerner gamle følelsesmæssige traumer af Rikke Wriedt Klüver-Kristensen

‘The Emotion Code’ fjerner gamle følelsesmæssige traumer

Jagten på dyb og varig heling

I mit arbejde som healer, møder jeg mange klienter, som forud for deres sessioner med mig har været på lange rejser for at opnå heling, ligesom jeg også selv har været det. Måske har du noget til fælles med os?

Mine klienter har typisk gået i psykoterapi eller til andre typer behandlere i mange år. Mange af dem laver yoga eller mediterer dagligt, de spiser ‘den rigtige’ mad, læser ‘de rigtige’ bøger og køber sig med jævne mellemrum halv-fattige i selvudviklingskurser og kosttilskud. Ligesom jeg selv gjorde engang.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Plej dig selv med din seksualitet

Som mig og mine klienter har du måske også gennemlevet en temmelig traumatisk opvækst som har kostet dig dyrt i form af dysfunktionelle mønstre i dine relationer til dine nærmeste, depression, angst, kronisk stress, fysiske lidelser eller spiseforstyrrelser.

Trods en stor og helhjertet indsats for at opnå heling, oplever du måske igen og igen, at du må kæmpe dig igennem dagene og årene, og at du i bund og grund igen og igen ender tilbage hvor du startede: mere eller mindre deprimeret og uforløst.

Som årene går og selvhjælpsbøgerne på din reol hober sig op sammen med regningerne fra terapeuter og behandlere, og du er gået i gang med kostomlægning eller et nyt kosttilskud for 120. gang - og du stadig ikke har opnået den heling du længes efter - så stiger din frustration formentlig til tider til desperation og en følelse af afmagt: Hvordan er det muligt, at med al den energi, penge og tid du har brugt, så udebliver forløsningen? Hvorfor finder den dybe heling du søger ikke sted?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Tag din yoga ud i naturen

Fastlåst i fortiden

Størstedelen af mit arbejde som healer handler om at identificere og forløse den egentlige årsag til at du stadig føler dig trist, vred, bitter eller bange i nutiden, på trods af at du har gennemarbejdet din barndom på kryds og på tværs og forstået hvad det hele handlede om.

Jeg ved fra personlig erfaring hvor dybt skamfuldt og demotiverende det føles, når vi trods alverdens terapi og indsigt alligevel for ni hundrede gang kan stå og opleve hvordan vreden overtager kontrollen i os og vi overfalder vores børn verbalt imens en lille stemme i baghovedet hvisker ‘nej - stop nu!’. Skammen over at trøstespise kager i hemmelighed, eller at opleve os selv blive indestængte og bitre på vores partner over en eller anden ubetydelig kommentar eller detalje. Vi ved, at vi ikke opfører os hensigtsmæssigt, vi forstår at vi skader os selv og andre - og vi kan alligevel ikke stoppe os selv...

Fortiden lever i din krop - og er lysvågen

En af de primære årsager til, at vi kan bruge så meget tid, kræfter og penge på selvudvikling og terapi uden at opnå den dybe og varige heling vi drømmer om er, at vi ofte prøver at lappe på overfladen ved at fokusere på symptomerne frem for kilden til vores problemer. Og hidtil har det været en nødvendighed, da de færreste af os har haft mulighed for at kommunikere direkte med vores krop og underbevidsthed, og dermed få at vide, hvad det virkelig er, som rører sig.

For sandheden er, at de intense følelser der opstod i din fortid - da du oplevede svigt, misbrug, tab m.v. - ligger i din krop. Lige nu. Og de kan ikke tales væk eller fjernes med viljestyrke. Derfor har konventionelle terapiformer kun svingende held med at forløse dem, og vil ofte blot kunne give os redskaber til at håndtere angsten, stressen og frustrationen, frem for at forløse årsagerne til at vi har det sådan.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - På randen af et gennembrud

Nogle af de følelsesmæssige energier ligger dybt i dit system og kommer kun op til overfladen når du bliver trigget af en situation der ligner det oprindelige traume. Andre ligger helt oppe ved overfladen og er enormt højlydte. Og den barske sandhed er, at jo flere du har, jo flere får du:

Eksempel: Hvis du har mange følelser af angst fra din fortid fastlåst i din krop, gør det dig mere tilbøjelig til at tiltrække angst i dit liv nu. Når du kommer i en situation, hvor det er muligt at opleve angst, så vil det ikke føles som om du har et valg. Da en stor del af din krop allerede vibrerer med angstens frekvens, vil du blive trukket over i den følelse som en jernsplint til en magnet. Også selv om du godt ved at der ikke er noget at være bange for, og uanset hvor mange bøger du har læst - og ofte også på trods af mange timers terapi.

The Emotion Code - Følelser fra fortiden kan forløses nænsomt og effektivt

Den amerikanske kiropraktor Bradley Nelson fra Utah havde fra starten af sin praksis et dybt og oprigtigt ønske om virkelig at hjælpe sine patienter. Han ville gerne forstå hvad der var den egentlige årsag til deres problemer, frem for blot at lindre deres symptomer. En af de veje han gik, var at bruge kinesiologisk muskeltestning, som tillader udøveren at stille kroppen og underbevidstheden spørgsmål, og få ‘ja’ eller ‘nej’ svar.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Rejsebrev fra Indien

Ved at bruge metoden på sine patienter gennem en rum tid opdagede han, hvordan en meget stor del af den virkelige årsag til deres problemer og smerter var uforløste følelsesmæssige energier fra fortiden. Han kaldte dem ‘Trapped Emotions’ (= ‘fangne følelser). En fangen følelse er en kugleformet energi, som kan sætte sig hvor som helst i vores krop og medføre både fysiske og psykiske problemer. Bradley Nelson undersøgte også hvad der skulle til for at disse energier virkelig kunne forløses fra kroppen for tid og evighed. Han fandt en metode der var både enkel og smertefri.

Over tid blev det klart, at han havde opdaget noget stort og betydningsfuldt. Metoden hjalp ikke kun hans patienter med deres fysiske og helbredsmæssige problemer. Igen og igen modtog han tilbagemeldinger om ‘positive bivirkninger’ såsom: At patienterne følte sig lettede og gladere, at de oplevede at deres nære relationer blev dybere og mere kærlige og at de stille og roligt gav slip i uhensigtsmæssige mønstre som havde været med dem ‘altid’.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Tag din yoga ud i naturen

I 2007 udgav han bogen ‘The Emotion Code’, som er en selvhjælpsbog, der helt konkret viser, hvordan vi alle har evnen til at kommunikere med vores egen og andres kroppe/underbevidsthed og hvordan vi kan bruge denne evne til at identificere og forløse de følelser, der ligger bag mange af de problemer i livet, som vi selv og vores nærmeste oplever.

Mine personlige erfaringer

Jeg var meget begejstret da jeg i 2010 stødte på energi-psykologiske metoder som EFT (Emotional Freedom Technique) og Matrix Reimprinting. Jeg begyndte straks at uddanne mig i dem og oplevede en del positive forandringer i mit liv som følge af arbejdet med disse metoder.

Jeg har personligt altid haft en stærk intuitiv forståelse af, at min krop kommunikerede med mig, men jeg har - som så mange andre - ikke haft redskaber til at afkode dens budskaber. Da jeg læste The Emotion Code første gang i sommeren 2013 faldt meget på plads for mig, og jeg begyndte straks at forløse følelser fra mig selv og mine nærmeste. Som resultat har mit liv forvandlet sig fuldkommen:

Jeg har ikke længere angsten som konstant følgesvend og depressionen lurende rundt om hjørnet. Jeg har sluppet en mængde fysiske problemer såsom fødevareintolerancer og kroniske smerter. Mine personlige forhold har fået en hidtil uset dybde og grad af nærhed. Min spiritualitet er eksploderet. Og jeg har lagt mængder af begrænsende overbevisninger om hvem og hvad jeg er - og ikke er - bag mig, som har gjort det muligt for mig at udleve min drøm arbejdsmæssigt og blive healer på fuld tid. Alt dette på blot 2 år!

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Du skal nyde før du kan yde

Når ret skal være ret, skal det siges, at den transformation jeg har gennemlevet ikke udelukkende skyldes The Emotion Code, men også det større system som metoden er en del af: ‘The Body Code’. Og selvom det måske lyder sådan, så har det ikke været en mirakelpille eller et ‘quick fix’, men har krævet en vedvarende indsats: Hver gang en problematik er kommet op til overfladen har jeg adresseret den selv eller søgt hjælp hos andre udøvere af metoden.

Men dét, at jeg begyndte at bruge ‘The Emotion Code’ på mig selv og mine nærmeste var noget af det bedste jeg nogensinde har gjort.

Nænsom og dyb heling

En af de ting jeg personligt elsker ved The Emotion Code som metode er, at den også er fantastisk nænsom. Det er den eneste behandlingsform jeg kender, som evner at adressere traumer stort set uden risiko for retraumatisering på trods af dens effektivitet og præcision. Det er simpelthen ikke nødvendigt at gå ind og ‘mærke smerten’ eller på anden måde genopleve traumerne.

Eksempel: Hvis du har ondt i den ene arm og ønsker at forløse følelser, der er med til at skabe den smerte, vil det typisk være rigeligt at fastslå, at der er tale f.eks. om en følelse af vrede, fra du var 10 år. Derefter kan du, eller udøveren af The Emotion Code, trække energien ud af dit system let og elegant. Du behøver ikke mærke vreden, tale om hvorfor du var vred og på hvem. Alt det kan få lov at hvile i fred i fortiden, imens du bliver sat fri til at leve dit liv her og nu, med en bedre fungerende krop og med større frihed til at vælge en anden vej end vreden i konflikter i dit nuværende liv.

Ofte er der flere energier, som bidrager til en problematik, men hver eneste forløsning løfter stille og roligt din vibration tættere og tættere på den høje fine frekvens af lys og kærlighed som er din virkelige natur. Den natur som kalder på dig dybt inde fra dit hjerte, og som er årsagen til, at du intuitivt bliver ved med at søge heling højt og lavt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET HELSE - ”Don´t wish it was easier. Wish you were better”!

Måske er du en af de mange som føler, at det liv du lever ikke er i overensstemmelse med den du inderst inde er?

Hvis det er tilfældet vil jeg varmt anbefale dig at se nærmere på The Emotion Code. Uanset om du oplever problemer med dit helbred, i dine relationer, dit arbejdsliv eller dit åndelige liv, er jeg sikker på at The Emotion Code vil være et uvurderligt redskab til din personlige selvhjælps-værktøjskasse.

Hvis du er blevet nysgerrig kan du gratis downloade e-bogen både som PDF og som lydbog (begge på engelsk) fra min hjemmeside: www.releaseandshine.com. Du kan også læse mere om både The Emotion Code og The Body Code på www.rikkewriedt.dk eller på metodernes officielle hjemmeside www.healerslibrary.com 

LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVUDVIKLING - En store misforståelse om selvkærlighed 

Kunne andre i dit netværk have glæde af Forfulgt af fortiden? Del meget gerne på de sociale mediaer

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (1)

 1. Thomas
  Thomas på 04.09.2022
  Hej Rikke
  Jeg vil godt have the Emotion code på lydbog
  Jeg kan ikke komme ind på din side.,?
  Kh Thomas

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+