Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

TAG DIN YOGA UD I NATUREN

14. August 2015 - Yoga * Meditation
Af: Anne Goncalves
TAG DIN YOGA UD I NATUREN  af Anne Goncalves

Der er efterhånden mange undersøgelser der viser, at det er afstressende og helende på krop, sind og sjæl, at komme ud i naturen. Bare det at kigge på himlen eller havet, kan sænke niveauet af stresshormoner i din krop. Når du er ude i naturen får nervestystemet ro og du kan slappe mere af. Du er tilbage i dit naturlige element og det nærer kroppen og sindet, at have tæt kontakt til jordens energi.

Mange af os, der bor i byerne, har måske ikke daglig kontakt til naturen, og det kan godt give en følelse af, at have mistet jordforbindelsen. At være ude i det fri, giver dig en følelse af helhed og balance – og får dig til, at føle dig tættere forbundet med jorden.

Yoga er på mange måder også tæt forbundet med naturen. Bl.a. er mange navne for yoga stillingerne hentet herfra, fx. træet, lotus, cobraen, fisken.

Her i landet har vi ikke mange dage ud af et helt år, hvor det er varmt nok til at lave yoga udenfor, så det er bare om at benytte sig af chancen, når vejret er til det. Der findes ikke noget bedre end at lave yoga i det fri!

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Rejsebrev fra Indien

Her har du nogle af fordelene ved, at tage yogamåtten med udendørs: 
6 gode grunde til at dyrke yoga i det fri:

1. Frisk luft er godt for dit helbred

Forestil dig, at du står i et lukket lokale sammen med 20 andre yogis, som alle udsender varme fra kroppen og Co2 med hver en udånding. Forestil dig så, at du står ude ved vandet og tager en dyb indånding af frisk havluft. Bare ved at tænke tanken, kan du sikkert mærke forskellen!

Når du tager en indånding ude i det fri, får du et større indtag af ilt i blodet og til dine celler, og det virker både beroligende og energigivende. Mere ilt til blodet er også med til at rense affaldsstoffer ud og frisk luft er med til at holde dit immunsystem i top form.

Øvelse: Når du er ude, så stil dig med fødderne placeret i hoftebreddes afstand. Tag en dyb indånding samtidigt med, at du spreder armene ud til siden og mærker hele brystkassen fyldes med ren ilt og energi. Når du ånder ud, kan du sænke armene igen. Gentag så mange gange du har lyst.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - På randen af et gennembrud

2. Styrk din jordforbindelse

Når du laver yoga i naturen, så sørg også for, at sætte dine bare fødder direkte på jorden. Altså væk med måtten for en stund. Vi har over 200.000 nervebaner, der ender under fødderne, så når du går på bare fødder, stimulerer det energien i hele kroppen. Udover at det styrker din jordforbindelse, og giver dig ro og centrering, er det også med til at træne din balance og holde dine fødder sunde – og sunde fødder forplanter sig til resten af din krop.

Øvelse: Prøv at lave en gående meditation på bare fødder, hvor du stille og roligt sætter den ene fod foran den anden – i slowmotion – og lægger mærke til hver en følelse og fornemmelse af jorden under dig. Forbind dig til jordens energi og mærk roen falde over dig.

3. Mere lys giver bedre humør

Lys hjælper på humøret. Ganske enkelt fordi lyset hjælper kroppen med at danne serotonin, det såkaldte 'lykkehormon', som giver dig en følelse af glæde, lykke og velbehag. Derfor er der også mange, der døjer med nedtrykthed og despression i vintermånederne, hvor vi ikke får så meget lys.

Stress kan også være en årsag til at serotoninsystemet bliver udmattet, så det er altså super godt for både dit humør, din lykkefølelse og stressniveau, at komme ud og nyde alt det lys, vi får foræret om sommeren.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Syng fra hjertet

Øvelse: Sørg for at komme ud og suge til dig at lys. Når vejret er til det, så tag yogamåtten med ud i haven, på altanen eller i en park. Sidder du på kontor dagen lang, så læg en gåtur ind i din frokostpause, hvor du kan komme udenfor. Især i vintermånederne, hvor det sikkert er mørkt, når du tager til og fra arbejde.

4. Naturen skærper dine sanser og opmærksomhed

Vi er så vant til larm – larm fra byen, trafikken, tv’et, musik og snak i radioen. Når du laver yoga i det fri, kan du istedet lytte til naturens musik – fuglekvidder, vinden i træerne, lyden af havets bølger. Du stimulerer alle dine sanser og skærper din opmærksomhed, når du opholder dig i naturen.

Øvelse: Læg dig ned på jorden med lukkede øjnene og lyt… Læg først mærke til de lyde, der er helt tæt på dig og send så opmærksomheden ud og læg mærke til, hvilke lyde du kan opfange, som er længere væk..

5. Kig på naturen og bliv gladere

Studier viser, at bare det at kigge på naturen udløser endorfiner – kroppens egen morfin – det virker både smertelindrende og giver dig en følelse af overskud og energi. Du kan få masser af glæde af, at sidde og kigge på smukke omgivelser, slå hovedet lidt fra og lade dig blive opslugt af al den rigdom naturen skænker dig. Du kan også meditere i det fri...

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Forfulgt af fortiden?

Øvelse: Meditér med opmærksomhed på naturen omkring dig. Lad din opmærksomhed være rummende. Sæt dig et roligt sted og kig på vandet, træerne, græsset, sandet, dyr... Læg mærke til alle farver og former, mønstre, tekstur, lyde og energi. Visualisér at du er ét med naturen omkring dig og mærk, at den giver dig energi og ro.

6. Trataka – find et fokus punkt i naturen

Trataka betyder fokuspunkt. Når du holder fokus på et bestemt punkt, falder hjernen til ro, istedet for at øjnene flakker rundt hele tiden og suger forskellige indtryk til sig. Du trækker sanserne indad og lukker af for distraktioner udefra. I yogaen bruger man også fokuspunkter – kaldet drishti – hvor man lader øjnene hvile på et bestemt punkt på kroppen fx næsen, navlen mm. På samme måde kan du bruge naturens elementer til at holde fokus på.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Plej dig selv med din seksualitet

Øvelse: Vælg et punkt, som du kan lade blikket hvile på, hvad enten det er horisonten, hvor himmel og hav mødes, et træ, eller en sten. Hold fokus på det punkt og luk alt andet ude. Hver gang dine tanker flyver afsted mod indkøbslister, to-do-lister osv. så bliv ved med at vende din opmærksomhed tilbage til det, du har valgt som fokuspunkt.

Det skal du være opmærksom på, når du laver yoga i det fri

Når du tager yoga måtten med udendørs, er der selvølgelig nogle lidt andre forhold du skal tage hensyn til, end hvis du er indendørs. Vær fx opmærksom på hvilket tidspunkt på dagen, du vælger at rulle måtten ud udenfor. Er det en varm sommerdag, er det bedst at undgå tiden midt på dagen i bagende sol. Vælg et tidspunkt på dagen, hvor det ikke er for varmt. Og husk vand! Jeg foretrækker selv den blide energi, der er om morgenen, når verden er ved at vågne og jeg stadig har stranden (næsten) for mig selv.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Du skal nyde før du kan yde

Overvej også hvilket underlag du skal stå på. Er det en blød græsplæne, der er nogenlunde jævn, eller er der mange ujævnheder? Skal du måske bruge to måtter ovenpå hinanden, eller har du lyst til helt at droppe måtten og have direkte kontakt med jorden? Den ujævne overflade kan både være en udfordring, men også give dig et ekstra element, at arbejde med i din yoga træning ift. fx balance og styrke.

Der findes ikke meget, der kan toppe yoga i det fri. Det skaber en skøn helhed – kroppen i bevægelse, ro i hovedet, smuk udsigt, ny energi og større jordforbindelse. Hvis du i forvejen er vild med yoga, så prøv at tage din måtte med udendørs – du vil elske det!

Namasté,

Anne

Om Anne Goncalves:

Anne Goncalves hjælper kvinder til at leve livet fuldt ud, uden at brænde ud.

Oprindeligt er hun uddannet grafisk designer, men efter at have oplevet stress på egen krop, fik det hende til at uddanne sig indenfor yoga, meditation og stressbehandling. Hun har specialiseret sig i yoga mod stress og idag kombinerer hun al sin viden i sit arbejde som yogalærer og holistisk stresscoach og arbejder med mennesker i en helhed; krop, følelser og tanker.

Læs mere om Anne på hendes hjemmeside www.amame.dk, hvor du også kan tilmelde dig hendes nyhedsbrev og hver måned modtage gratis meditationer.  

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET HELSE - ”Don´t wish it was easier. Wish you were better”!

Kunne andre i dit netværk have glæde af TAG DIN YOGA UD I NATUREN? Del meget gerne på de sociale mediaer

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+