Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Syng fra hjertet

14. August 2015 - Sangterapi  * Personlig udvikling
Af: Anne Ryom
Syng fra hjertet af Anne Ryom

Kender du det, at du sidder lige så stille i en stol og slapper af. Du tænder for radioen og hører nu en sang i radioen, der får dit hjerte til at svulme. Måske får du det som om, at dit hjerte er ved at flyde over af lykke og glæde og du MÅ bare smile. Eller måske bliver du dybt bevæget, så tårerne triller stille ned af dine kinder, imens du lytter betaget til sangen. Kender du det? Hvis svaret er ”ja”, kan jeg kun sige: ”tillykke!! Du er modtagelig overfor hjertesang"

Hvad er hjertesang?

Hjertesang er, når en sanger rører et andet menneskes hjerte dybt, ved brug af lyd og sang. Det kan føles som om, at hjertechakraet gør ondt, men på en god måde. Når dit hjertechakra aktiveres via hjertesang, så giver det dig mulighed for at frisætte blokeringer og ubalancer i krop og sind og det åbner muligheden for selvheling. Sjælen ”stryges blidt” af sangen, og det er det, som gør, at du som ”hjertetilhører” kan opleve et fredfyldt smil på læben, en stille glæde, eller at tårerne flyder. Uanset hvad, så sker der en forløsning ved hjertesang, som ofte fører til en efterfølgende fredfyldthed og ro i krop, sind og sjæl.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Rejsebrev fra Indien

Kunstens formål er at bevæge og forundre os. Hjertesang går dybere end dette, da denne form for sang også gør det muligt at forløse blokeringer og ubalancer.

Den ægte hjertesanger

Nu tænker du måske ”hvilken uddannelse skal der til for at blive hjertesanger?” Svaret er ligetil. Det er ikke noget du kan uddanne dig til. Det er en medfødt gave, som strømmer naturligt hos dem som har evnen. Jeg tror på, at alle mennesker har et medfødt talent, som de brænder for at bruge, til gavn for sig selv og for andre. Dit talent kan være alt fra håndarbejde til sport til evnen til klarsyn, og så er der altså dem, der har talent for hjertesang - evnen til at skabe heling og røre andre menneskers hjerte via sang.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - På randen af et gennembrud

En hjertesanger synger fra et rent hjerte og stiller sig selv til rådighed for universet og ”blæser på” tillært teknik. Specielt sidste del finder jeg selv yderst svært, men mere herom senere. Når hjertesangeren er i stand til at tilsidesætte sit eget ego og stiller sig til rådighed for den energi der strømmer, så videregiver de automatisk lys og sangens vibrerende energi til de mennesker, der er parate til at åbne deres hjerte for at tage imod.

Hjertesangere har ofte en naturlig ren klang, der er forbundet med en form for naturkraft. Stemmen kan både være stærk og kraftfuld, lille og rørende eller med en særlig høj og lys vibration. Det er denne naturkraft du oplever, når du åbner dit hjerte for at tage imod sangen og vibrationen. Når både hjertesanger og du åbner hjertet op, så strømmer energien så frit, at det nærmest kan føles helt fysisk i rummet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Du skal nyde før du kan yde

Specielt børn, der har en smuk, ren og klangfyldt stemme kan være fantastiske hjertesangere. Måske fordi, at de endnu er så uspolerede at de uden at tænke, bare stiller sig til rådighed for den energi de mærker, sender den videre gennem deres stemme og dermed giver en utrolig lys og særligt vibrerende energi videre til dem, som lytter. Disse børn synger ikke fordi de bliver betalt, eller fordi det er deres job, men simpelthen fordi, de føler en lyst til at stille sig til rådighed overfor sangens og lydens kraft og det er netop det, der er kendetegnende ved den ægte hjertesanger.

Sangeren der blev glemt

I gamle tider blev sangere brugt aktivt til at hjælpe i samfundet. Det kunne være til forløsning af sorg, skabelse af glæde eller til styrkelse af fællesskabet.

I mange kulturer blev hjertesangere brugt aktivt. Præstinder sang for heling, indianske shamaner skabte via tromme, stemme og rytme åbning for indsigt, mens den tibetanske munk, sang og reciterede mantraer for at åbne hjertet, styrke dets evne til selvhealing og medfølelse for sig selv og for andre.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Plej dig selv med din seksualitet

Men det er lige som om, at vi i den vestlige verden aldrig rigtigt har vedkendt os den kraft, som hjertesang er i stand til at åbne op for, og det er en skam. Sang betragtes som underholdning, og dermed ikke noget der tillægges en særlig værdi og det finder jeg som hjertesanger selvfølgelig super ærgerligt, når nu det kan bruges til så meget andet end blot underholdning.

Rejsen tilbage til min hjertesang

Jeg husker ikke, hvornår jeg begyndte at synge, men jeg har fået fortalt, at jeg sang og nynnede allerede inden jeg havde fået sprog. Som du nok har gættet, så har jeg et medfødt talent som hjertesanger. Allerede som 5 årig startede jeg min skoling af min stemme i det lokale kirkekor. På daværende tidspunkt vidste jeg ikke noget om mit særlige talent. Jeg sang bare – for at skabe glæde og for at lindre sorg hos dem, der lyttede og åbnede deres hjerter for min sang. Ind i mellem undrede det mig godt, at dem der lyttede kunne sidde og græde mens jeg sang. Det fandt jeg lidt underligt, for jeg syntes jo ikke, at der var noget at græde over.

Da jeg blev ældre fik jeg mere og mere tekniktræning af min stemme, og det var både godt og skidt. På den ene side voksede min stemmeklang. På den anden side, så mistede jeg noget af den naturkraft, som jeg havde som et medfødt talent. Jeg kan stadig huske, at jeg havde en rolle i en amatørforestilling. På et tidspunkt skulle vi synge sammen som kor. Kordirigenten afbrød hele koret og sagde foran alle til mig: ”Kan du ikke stoppe med at have den der lyse vibrato på din stemme (en vibrato er, når stemmen vibrerer). Man kan jo hele tiden høre din stemme hen over de andres.” Efter den bemærkning gjorde jeg alt hvad jeg kunne, for at fralægge mig min naturlige vibrato, for som teenager ønsker du at være en del af flokken, og ikke hende den mærkelige med den høje lyse vibrato!

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Forfulgt af fortiden?

Senere fik jeg masser af ros, når jeg kunne synge de samme sange som Celine Dion og Barbra Streisand – sange der er teknisk utrolige svære. Mit ego fik et boost, og så var hjertesangen jo for alvor sat på stand by. For hvis egoet styrer, så kan energien ikke flyde frit fra hjertet. Måske glemte jeg min evne til hjertesang eller måske valgte jeg at pakke den væk, men i mange år, var det teknik og klang, der var det styrende, når jeg sang.

Så skete miraklet. For ca. 10 år siden tog jeg mod til mig og valgte at optræde med mine syngeskåle og intuitiv sang ved en kirkekoncert. Efter koncerten kom flere fra publikum op for at takke mig, specielt for den del med syngeskåle og intuitiv sang, som havde rørt dem dybt. Her gik det endelig op for mig, at jeg havde flyttet mig fra mit naturlige talent.

Så efter mange års træning og teknik, arbejder jeg nu på at give slip og synge fra ”et rent hjerte”, hvor mit ego må affinde sig med ikke at få opfyldt behovet for anerkendelse. Jeg vil ikke for noget i verden undvære min træning, men jeg øver mig på at finde min naturkraft i stemmen, som jeg deler med andre. Jeg er nu kommet så langt, at jeg tør stå frem og sige: ”Jeg er hjertesanger, og det er jeg stolt af”!

Sådan finder du din hjertesang

At modtage hjertesang er for alle, og ikke kun for de udvalgte. Alle kan åbne og lytte gennem hjertet, men din og min opfattelse af hjertesang, kan sagtens være forskellig. Derfor vil jeg heller ikke her nævne, hvem jeg opfatter som hjertesangere. Her skal du i gang med din egen research. Du vil formentlig opdage, at det er en rigtig spændende proces.

Når du lytter, så kan det foregå som en energiindsprøjtning, der har en varighed på mellem 5 - 45 minutter. Typisk vil 15 minutter være rigeligt. Her får du ”opskriften” på, hvordan du gør. Øvelsen stammer fra mine inspirationskort der har til formål at forebygge stress og sætte fokus på trivsel og nærvær.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Tag din yoga ud i naturen

God fornøjelse!

Hjertesang er ofte fredfyldt musik, der ikke er up tempo. Ofte er musikken i ¾ takt (lidt ligesom en vuggevise). Det virker nemlig beroligende på vores nervesystem.

  • Start med at sætte dig et uforstyrret sted og vælg et stykke musik/sang, som for dig er hjertesang (sang der rører dig i hjertet og som virker beroligende og afslappende).

  • Forestil dig nu, at du ikke kun lytter via dine ører, men at du ligesom har en parabol i dit hjerte, som åbner sig for at suge musikken/sangen ind i dit hjerte. Hvis du kan mærke, at du bliver berørt af musikken og sangstemmen, så er det hjertesang for dig.

  • Når sangen er færdig, sidder du i stilhed et øjeblik, mens du mærker, hvad sangen har gjort ved din krop og dit sind.

  • Slut herefter med at tage et par dybe livgivende vejrtrækninger. Se for dig, hvordan at du ”lukker” for din hjerteparabol. Det kan være, at det virker for dig, at visualisere en dør til hjertet, som du fysisk lukker og låser med en gammeldags nøgle.

  • Nu er du parat til at gå videre med følelsen fra hjertesangen i din krop resten af dagen.   

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Kærlighed er ikke for tøsedrenge

Kunne andre i dit netværk have glæde af Syng fra hjertet? Del meget gerne på de sociale mediaer

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+