Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

At give slip på kærligheden

4. May 2018 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
At give slip på kærligheden. Artikel af Steen Blendstrup

Vi har alle været der: Oplevet smerten ved at blive forladt, smerten ved at se den elskede vælge en anden. Andre har oplevet smerten ved, at kærligheden havde forladt parforholdet. Eller den næsten ubærlige smerte ved, at den elskede er gået bort.

Det er et menneskeligt grundvilkår, at vi alle ønsker kærlighed. Derfor er tabet af kærlighed altid smerteligt. Også selv om vi hylder den uselviske kærlighed efter princippet om, at ’if you love somebody, set them free’.

Giv smerten plads

Så lad nu bare være med at narre nogen. Mindst af alt dig selv. For ja, det gør ondt. Du er ked af det. Du har ikke lyst til at vise det glade ansigt udadtil. Og du har faktisk lidt ondt af dig selv.

Det er her kvinder i amerikanske romantiske komedier uvægerligt sætter sig med en spand flødeis i køkkenet. Jeg skal ikke kunne sige, om flødeisen har nogen virkning, men det er altså okay at føle følelsen. Det er absolut bedre at lukke sorgen ud end at fornægte den eller at gå og ruge over den og blive indebrændt.

Og giv sorgen den tid, den tager.

Den gode læring

Vi kan som bekendt ikke lave om på fortiden, men vi kan lære af den. Det handler vel at mærke ikke om selvbebrejdelser og ’hvad kunne jeg have gjort bedre’? Det handler heller ikke om, at han/hun var en dum skid, og derfor vælge en med en anden hårfarve, en anden alder, en anden uddannelse.

Det nemmeste er nok at finde ud af, hvad der var ’forkert’ ved din ekskæreste. Her kan der være guld i at erkende mønstre, fordi vi mange gange vil opleve, at det er det samme, der er forkert hver gang, det ender med et brud – og dermed den samme type, vi bliver kæreste med hver gang.

Skygge og maske

Prøv at sammenligne de egenskaber, du fandt tiltrækkende i begyndelsen, med dem, du fandt frastødende op til bruddet. Ofte vil de vise sig at være samme egenskaber, men tillagt henholdsvis en positiv og en negativ værdi. Begge dele repræsenterer egenskaber, som du sandsynligvis nægter at erkende i dig selv – ofte omtalt som din skygge.

Du kan bruge den erkendelse til at arbejde med dig selv. Når du tager skyggen til dig, bliver du et helt menneske og vil ikke længere have brug for at tiltrække mennesker, der repræsenterer den skygge. Det er en god læring.

Det rigtige (ikke den rigtige)

Læringsprocessen handler dog også om at fokusere på, hvad der var rigtigt i det forhold, der nu (af den ene eller den anden grund) er slut.

  • Hvad kunne du godt lide ved forholdet?

  • Hvad gjorde du sammen med ham/hende, der gjorde dig glad?

  • Hvornår følte du dig lykkelig?

  • Hvilken følelse havde du, som du gerne vil opleve igen?

Se, det handler overhovedet ikke om ydre faktorer som kærestens udseende. Faktisk handler det pludselig alt sammen om dig! Det handler om, at alle de ting skal du nu gøre for dig selv.

Ønsker og behov

Det er her, vi skal lære at skelne mellem ønsker og behov. Eller du kan spørge dig selv, hvilke dele der var bare rare, og hvilke der var vigtige.

Du vil nok aldrig møde et menneske, der ligner dig fuldstændigt. Så det er vigtigt at skelne mellem de felter, hvor der er plads til forskelle og uenigheder, og de felter, hvor der skal være overensstemmelse. Find de fem egenskaber, der er virkelig vigtige for dig og prioriter dem. Prøv så at matche det med din ekskæreste (og se, hvor du gik på kompromis) … og hav det i tankerne, når du møder en ny.

Værdierne

Du kan også spørge dig selv, hvad der er vigtigt for dig i et forhold – og fortsætte med at spørge, hvilken værdi, det har for dig, hvilken følelse det giver dig. Det kunne være:

ØnskeVærdier
God og regelmæssig sexNærhed
HumorGlæde
At han/hun er til at stole påRo

 

 

 

 

 

 

 

Også denne fase tager tid. Din single-tilværelse. Perioden med refleksion og erkendelse kræver ikke cølibat, så du kan sagtens gå ud og se dig om. Du kan sagtens føle lyst (og handle på din lyst). At to mennesker føler fysisk tiltrækning, betyder ikke nødvendigvis, at de skal blive kærester.

Det er vigtigt, at du ikke projicerer dine drømme over på en anden, og lader vedkommende fylde tomrummet i din tilværelse – for så vil han/hun sandsynligvis være en kopi af din sidste kæreste.

What did you learn in school today?

Så hvad har du lært af den kærlighed, der ikke længere er der? Uanset om det er noget, du gerne vil have igen eller ikke ønsker, så er du faktisk bedre rustet til at finde ny kærlighed, når du har gjort dit hjemmearbejde.

Du har undersøgt og lært, hvad du gerne vil have fra en kæreste. Du har lært, at du kan give det til dig selv. Du har lært at finde ind til dine kerneværdier. Du søger ikke længere efter en erstatning for den tabte kærlighed.

Bonusinformationen er, at du nu har meget mere at give til en ny kæreste: Ligesom din nye kæreste vil være pragtfuld, men u-perfekt, er du pragtfuld og u-perfekt.

Giv slip

Den kærlighed, du før oplevede (også i de tilfælde, hvor din kæreste er gået bort), har tjent sin mission, fordi den har givet dig en mulighed for at lære, for at forandre dig, for at vokse. Hvad der var godt, bliver ikke mindre godt af, at det nu er fortid.

Der er ingen grund til at blive hængende i fortiden. Der er ingen grund til at bære smerten med dig. Der er ingen grund til at bære nag.

Så det er tid til at give slip på kærligheden og opleve det næste kapitel i dit liv; tid til at opleve en ny kærlighed.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Once upon a time … Artikel af Steen Blendstrup
Personlig udvikling - 2. August 2019
Af: Steen Blendstrup

Vi kan sagtens leve i fortiden og blive hængende i smerte og nag. Vi kan sagtens hengive os til drømme om fremtiden og alt det,...

Brug anerkendende kommunikation med den nye tids børn. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 2. August 2019
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I disse år oplever vi flere og flere børn, som har svært ved at indordne sig under de gældende rammer i f.eks. skole og...

Den unge generation  – er de møgforkælede, dovne og skrøbelige ? eller er de på en (ubevidst) mission? Artikel af Louise Schønnemann
Familie - 5. April 2019
Af: Louise Schønnemann

– er de møgforkælede, dovne og skrøbelige ? eller er de på en (ubevidst) mission? Vi lever i et samfund, hvor vi dagligt kan...

Det blev aldrig min karrierevej at gå i kloster! Artikel af Barbara Scheel
Coaching - 5. April 2019
Af: Barbara Scheel

Jeg oplever det ikke så tit mere – at folk genkender mig. Alt andet ville også være mærkeligt! Det er 38 år siden, at jeg første...

Ioniseret vand giver dig varige sundhedsmæssige forbedringer. Artikel af Tyent Danmark
Kostvejledning - 5. April 2019
Af: Tyent Danmark

De fleste er klar over, at en stor del af kroppen består af vand. Men det er de færreste, der er klar over, at dette ændrer sig,...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+