Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager!

1. May 2020 - Coaching
Af: Cph coaching by Karina
Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte, med nysgerrighed og interesse. Ligesom når du møder et nyt interessant menneske, du gerne vil lære bedre at kende.

Som mennesker vokser vi i vores potentiale, når vi bliver lyttet til. Så når du er i stand til at lytte til din teenager, vil du sætte ham/hende fri, til at vokse og udvikle sig.

I mit arbejde som coach møder jeg dagligt unge, der er udfordret af et enormt forventningspres. Når vores session er færdig oplever de ofte en ro og lettelse, blandt andet fordi de er blevet lyttet til, uden nogen agenda på deres vegne.

De unge bliver i dag mødt med en masse krav til, hvad de skal og bør, både fra forældre, skole, samfund, venner og ikke mindst fra deres egen indre kritiker. Der er hele tiden noget, de skal gøre eller blive bedre til. Resultatet er, at de mister nærværet og kontakten til sig selv, og usikkerheden begynder at vokse.

Det kan være rigtigt svært, som forældre, at lægge vores egen dagsorden til side. Vi vil så gerne det bedste for vores teenagere, give dem råd, rette og justere på dem. Men desværre ofte med det resultat, at de begynder at lukke af.

For når du gentagne gange ikke bliver lyttet til, lukker du langsomt af. Det kan være de trækker sig ind i sig selv, gør modstand eller bare siger ja, for den gode stemnings skyld. Og så kan det være svært at opbygge den tætte relation, vi så gerne vil have, så vi har en fornemmelse af, hvor de er.

Måske kan du kende dig selv i at stille et spørgsmål, fordi du oprigtigt er interesseret i at høre hvordan det går. Måske du så alligevel ikke rigtigt lytter til svaret, fordi du selv er optaget af noget andet. Eller måske var det ikke det svar, du gerne ville høre, og så begynder du, i en god mening, at komme med gode råd.

Mest af alt, har din teenager måske bare brug for, at du lytter.

Ofte har de slet ikke brug for alle de velmenende råd, du så gerne vil fixe dem med.

Jeg er selv forælder og ved udmærket, hvor svært det er, ikke at fixe eller komme med løsninger. Jeg husker tydeligt en episode, hvor min datter kom til mig. Hun åbnede virkelig op for, hvordan hun havde det, hvad hun følte sig udfordret og ked af. Min intention var at lytte til hende, og det syntes jeg også at jeg gjorde, på min måde. Nu var det bare sådan, at min måde at lytte på var, at jeg kom med løsningsforslag. Jeg ville så gerne have det til at gå væk, fixe min lille piges kvaler, for hun skulle da ikke gå rundt og have det på den måde.

Heldigvis stoppede hun mig, roligt men bestemt, og sagde: ”Mor, jeg har ikke brug for, at du fixer mig eller giver mig god råd, jeg har bare brug for, at du lytter”. Hvor heldig var jeg lige der. For selvom den, i nuet, sved en lille smule, gjorde jeg jo mit bedste. Jeg troede jeg vidste hvad hun havde brug for og glemte derfor at lytte, sådan rigtigt at lytte, til hende. Jeg er dybt taknemmelig for at have en datter, der ruskede i mig og gjorde mig opmærksom på, hvad hun havde brug for. Og den vil jeg gerne give videre til dig. For nogle gange, er det en ganske lille indsats, der kan gøre en stor forskel. Og selvom det er over 10 år siden, så sidder den stadig som en lille reminder i mig, også til brug i andre sammenhænge.

Når din teenager føler sig lyttet til, vil han/hun i langt højere grad, lære at mærke sig selv, sine behov og grænser og dermed stå langt stærkere i livet.

Så udover, at du får en bedre relation, vil du medvirke til at skabe, et stærkt fundament og selvværd hos din teenager, hvis du øver dig i at lytte lidt mere.

Bonusinfo:

At lytte og gå på opdagelse, er ikke kun effektivt med din teenager, men i alle dine relationer. Du kan derfor med fordel begynde at observere, hvor god du egentlig er til at lytte. Og læg så mærke til hvad der sker, når du har øvet dig lidt

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 7 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Hvordan kan du ændre på dine tankemønstre? Artikel af Maya Fridan
Reiki healing - 7. February 2020
Af: Maya Fridan

Jeg ville ønske, at jeg kunne købe en dåse spray eller noget andet, der kunne fixe alle mine tanker, som kan hvirvle rundt i alle...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+