Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvordan kan du ændre på dine tankemønstre?

7. February 2020 - Reiki healing
Af: Maya Fridan
Hvordan kan du ændre på dine tankemønstre? Artikel af Maya Fridan

Jeg ville ønske, at jeg kunne købe en dåse spray eller noget andet, der kunne fixe alle mine tanker, som kan hvirvle rundt i alle mulige ønskede som uønskede retninger. Gid man kunne løse det hurtigt på en eller anden vis. Men så let er det desværre ikke.

For skal jeg ændre på rigtig gamle tankemønstre, tager det tid og atter tid. Det, at ændre på gamle vaner, sidder mange gange så fast i vores system, at det sker helt automatisk. Fuldstændig som at trykke på en knap for en automatpilot, som er kode til at gøre noget bestemt. Sådan er vi mennesker, og vi har gennem vores levetid fundet mange rigtig gode måder at få vores hverdag til at gå med faste rutiner.

Så selvom vi også kan føle os fleksible og åbne overfor at opleve nyt, gøre nyt, er vi reelt set bundet helt op af vores egen personlighed, som er formet gennem et helt liv, og der er selvfølgelig en grund til, at vi har fået de vaner, som vi har.

Vores hjerne har syntes det var smart og vi har kopieret, hvordan andre gør tingene. Herefter er det sat ind i vores egne små som store mønstre i et flot netværk af komponenter i hjernen.

Det skal altså ses som et indviklet system af handlingsorienterede komponenter der bliver udløst. Fuldstændig som en computers hjerne der søger hen til bestemte steder, når vi foretager en handling.

Og selvom vi trykker på delete knappen og sletter elementer, ligger aftrykkene der stadig. Samme gør sig gældende med vores egen livshistorie.

Derfor tager det tid at ændre på sine tankemønstre og vaner. Der skal nye kodninger til og de skal lagres mange steder i os. Hvis du kan forestille dig et netværk af strømninger der skal finde hen til de rigtige pladser. Og blive der, så at sige.

Tag beslutninger og udfør beslutningen.

Læg en plan for, hvordan du gør det. Du kender selv dine svage som stærke sider. 

Jeg kan her komme med et eksempel fra mig selv. Om morgenen, når jeg vågnede, begyndte mine tanker at køre rundt og rundt med alt muligt. Det jeg skulle nå, det jeg ikke havde nået, bekymringer om fortiden, om nutiden og fremtiden, det jeg ønskede og ikke havde fuldført, og sådan blev det ved.

Et tankemylder der kørte i ring og ikke ville stoppe, og værre blev det i dette tankemylder. Alt blev pludselig forstærket og noget blev forstørret. Urealistisk med andre ord og problemer kunne vokse sig endnu større, fordi det hele blev blandet rundt i en stor rodet bunke inde i hovedet.

Jeg havde for travlt og kan have haft for travlt generelt set, så hjernen kørte i højtryk.

Kun en plan virker. At ville ønske at ændre på det.

Jeg satte så i stedet en beslutning om, at jeg skal hoppe ud af sengen med det samme om morgenen. Dette faktisk efter mange mange forsøg på at ændre tankerne og stoppe dem.

Nu sætter jeg god musik på. Har skrevet en side med positive bekræftelser. Mails og FB må ikke læses før jeg er på mit arbejde som selvstændig. Jeg lover mine tanker, når de alligevel starter forfra med det gamle, at de får 15 minutters tid senere på dagen. Jeg må hele tiden flytte mig hen til noget andet. Gøre noget andet ellers virker det ikke.

Det er er så utroligt og vedblivende det er, at når sådan en vane først er inkorporeret, sidder den næsten fast! Jeg føler mig næsten nogen gange som en cirkushest, der løber rundt og rundt på samme vis hele tiden.

Men hvor lang tid tager det så at ændre sådan en vane? Hvor blev den der dåse quickfix af? Pyha, det kunne være fantastisk at have ved hånden lige her. 

Når en vane ikke tjener os længere, er vi først ved at være parate til at ændre den. Det uanset om det er vores spisning, tankerne, talen, arbejdet – ja, hvad som helst. Bare vi starter hos os selv og bliver bevidste om det.

Det er ikke de andre som skal ændre på deres vaner, for at du kan ændre på dine. Det er kun dig selv der kan starte og gøre det.

Før dig selv kærligt og bestemt gennem en proces, der skal ændres. Tålmodighed. Det tager tid.

Det positive, der sker, er, at når der ændres et sted, så følger andre ting med. Præcis som jeg beskrev det med hjernens kodninger.

Vi rammer ind i et netværk af kodninger, som så igen rammer positivt ind i andre felter af vores liv.

Selvom det måske synes af lidt, at jeg ændrer på en morgenvane. Så næ nej, det er mega stort.

Den disciplin og ændring af negative tankemønstre, vil sætte sig lige så fint i resten af mit tanke netværk. For har jeg først besluttet at ændre tankerne til mere positive baner, vil jeg selvfølgelig også gøre det andre steder og søge væk fra de tanker, der trækker mig ned.

Jeg søger at rose mig selv, når noget lykkes.

”Stærkt Maya”, ”Du kom ud af sengen”,” Du gjorde det i dag”, Det er sejt.”

Når tankerne så kører igen. ”Det har du lovet dig selv ikke at tænke på. Tænk positivt og på noget andet”. Min bevidst skrevne liste kan jeg hente, eller jeg søger en positiv følelse/oplevelse. Eksempelvis ”Jeg er glad i dag, og jeg kan mærke glæden i mit hjerte”.

Også selvom jeg måske ikke lige kan mærke den helt der! For tankerne var jo bekymrede, eller hvad de nu var. Jeg gentager og gentager. Holder fast og holder fast. Følelsen kan være den største og bedste indikator for at ændre tanken, som også er blevet til en følelse. 

Vi kan altså ikke tage nogle quickfix, men må gå vejen selv. Starte med os selv, og er vi klar til at ændre vaner, vil det ske mere eller mindre hurtigt, alt efter hvor stort det er, og hvor klar vi er.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+