Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

At miste fodfæste for en stund. Er det farligt eller er det en gave?

4. May 2018 - Personlig udvikling
Af: Catrine Saramarie Caroline Marcussen
At miste fodfæste for en stund. Er det farligt eller er det en gave? Artikel af Catrine Saramarie Caroline Marcussen

Rigtig mange af os synes bestemt ikke om at miste kontrollen. Kontrollen over hvad som helst. Mange bruger meget tid på at forsøge at kontrollere alverdens ting og situationer, også overfor noget vi godt ved er umuligt at styre.

Det mest ultimative ”uden for kontrol” er fødsel og død.

Dette kan ingen kontrollere, hvor end vi gerne ville.

Antallet af planlagte kejsersnit siges da også at bunde heri.

For når det kommer til fødsler, er kontroltabet ofte det, der skræmmer os allermest. Angst for at være tvunget til at gå gennem det ukendte.

Der er en spøjs tendens, der giver andre folk en ubændig trang til at fortælle de mest rædselsfulde og drabelige historier/skrøner om fødsler, så snart de ser en gravid. Selv her i det 21.århundrede kan jeg jævnligt få serveret diverse ammestuehistorier, som man skulle tro stammede fra den mørke middelalder. På et tidspunkt underviste jeg i motion for gravide, og da vi havde været i gang flere måneder, kom en gravid til mig og undrede sig over, at jeg lavede hel kropsstræk med dem ”når nu navlesnoren kunne snores rundt om barnets hals, når man havde armene over hovedet”. Stakkels hende, der uge efter uge pligtskyldigt havde gjort noget, hun troede kunne skade hendes barn. Jeg var SÅ glad for, at hun fik det sagt.

Eller en kvinde der sagde, hun ville gøre alt for at gennemtrumfe et kejsersnit, fordi hendes mand havde hørt om et tilfælde, hvor barnets hoved var blevet rykket af, da det blev forløst med sugekop. Ja, det tror da pokker hun ville have det kejsersnit.

Holy Moses. Vi lever da i en oplyst tid, og alle har masser af viden nemt tilgængelig… Men alligevel er det ikke så let.

Lad os bare se det i øjnene: En fødsel er ikke til at kontrollere. Heller ikke selvom du har født før. Hver fødsel er sin egen.

Og næste spørgsmål: Er det så farligt at miste kontrollen for en stund? Kunne det ikke være en lektion i at gennemleve kontroltabet og opleve, at det vil betyde, at der bliver født en ny udgave af dig?

Kunne det ligefrem være i orden at gå gennem ukendt land, når nu vilkårene er sådanne?

Kunne man bruge graviditet og fødsel til at udvikle sig som person og lære? JA. Hvis du spørger mig.

Måske er du opdraget til, at livet ikke må gøre ondt. Det er jo slet ikke så underligt, for hvilke forældre ønsker ligefrem smerte, modgang eller konflikter for deres elskede børn?

Men hvis du opdraget til, at der kommer nogen og ordner det smertefulde for dig, løser de konflikter du havde som barn eller ung, altid så de andres skyld og ikke din, måske endda satte for store plastre på dine sår og trøstede, ynkede og endevendte til overflod – ja, så får man let ideen om, at man ikke er stærk og kan klare svære situationer på egen hånd. Og så er det klart, at du bliver bange for at tænke på, at den forestående fødsel skal man klare og bære alene.

Man kan forberede sig til en fødsel. Mentalt og fysisk. Og alligevel står der et vindue af usikkerhed åbent. Og det må vi acceptere.

Men prøv og hør: det er der en gave i.

Mange jordemødre sidder med kvinder, der prøver at gennemtrumfe et planlagt kejsersnit, af den grund: At de ikke kan overskue smerten, det ukendte, at de ikke kan vide, hvordan de vil reagere på det.

Det er da bestemt ikke en retning, vi bør bevæge os i.

I min klinik modtager jeg er del højgravide kvinder til det, jeg kalder fødselsforberedende akupunktur. Det består af en lille sekvens med rebozomassage (afspændingsøvelser med et tørklæde), der strækker, afspænder og afstresser krop og sjæl, og så akupunktur der modner kroppen til fødslen. Ikke sådan at forstå at man så er garanteret en smertefri og let fødsel, men man booster de naturlige fødselskræfter, sender energi til underlivet, så veerne kan arbejde bedst muligt med at åbne livmoderen, når den tid kommer, beroliger krop og sjæl osv.

Mange glæder sig til fødslen, og mange er samtidig ret nervøse. Bange for det ukendte. Bange, fordi der ikke kan gives garantier for, at det kommer til at gå på en bestemt måde.

For nylig havde jeg en kvinde til behandlingsforløb, som netop havde dette tema. Men efter behandlingen følte hun sig helt rolig og fik ligesom perspektiv på det hele. Hun fødte en skøn datter i sidste uge og skrev efterfølgende til mig, at hun var top lykkelig, og at det selvfølgelig havde været uden for kontrol, men det havde været helt i orden.

”Jeg føler, at det du satte i gang, er det jeg kan leve videre på i fremtiden” skrev hun.

Så er der noget, du går og er nervøs for? (hvad enten det er en fødsel, eksamen, køreprøve, dating eller andet)

Så tænk over:

  • Mennesker før dig har gjort dette før dig, og de klarede det.

  • Det er sundt nok at lære at acceptere, at noget er udenfor din egen kontrol.

  • Der vil igennem livet opstå masser af situationer, hvor du må acceptere, hvad der sker.

  • Forsøg på at kontrollere det umulige vil føles som massivt stress i kroppen.

  • En fødsel/eksamen/køreprøve/dating what ever…er en lektie på livets landevej. Det vil ikke være den eneste udfordring, du vil møde i livet, men du bliver stærkere gang for gang.

  • Øv dig i at sige ”det er som det er” og vid, at ingen er faldet af jordkloden, hvis det ikke gik som planlagt.

  • Overvej hvad du har oplevet i din opvækst. Blev der vist dig tillid til at du kunne klare hvad som helst, eller stillede mor eller far op og ordnede det hele for dig?

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+