Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Back to basic og få en sund livsstil. Kan du spise dig rask?

2. March 2018 - Ernæring
Af: Siff Frost
Back to basic og få en sund livsstil. Kan du spise dig rask? Artikel af Siff Frost

Jeg hørte til morgen en professor slå et slag for kost og motion. Han fortalte, hvordan vores dna ikke er skabt til den livsstil, vi har i dag, og hvordan vi kommer til at ødelægge vores krop, hvis vi fortsætter den livsstil, vi har.

Jeg har i mange år arbejdet inden for sundhedssystemet, jeg har været med til at give en masse mennesker medicin. Medicin som vi så ikke virkede, men som gav en masse bivirkninger. Som vi så bare gav andet medicin for. Dette blev med tiden bare ikke løsningen for mig, jeg søgte noget andet.

Når man er født med et omsorgsgen og en lyst til at gøre noget godt for andre, harmonerer det ikke med at give medicin, man ser mennesker blive syge af.

Jeg traf et valg om at bevæge mig væk fra den verden, jeg ville “back to basic”. Der hvor vi støtter og nærer vores krop og ikke bare piner og plager den.

Som Health Mentor og sundhedsnørd ser jeg, hvor meget det hjælper at træde de skridt tilbage, træde tilbage til det basale og fodre vores krop med de næringsstoffer, den behøver.

I mange år havde jeg en krop, der var pint og plaget; jeg var meget tynd, så ikke sund ud, havde gigt, tabte hår, kunne ikke komme uden for en dør uden at tage et toilet på nakken, og jeg var enormt træt.

Ofte var jeg hos lægen og fortalte om mine symptomer, for i min verden var det ikke normalt. I min læges verden var jeg nok bare hypokonder - og så udskrev han en recept på smertestillende gigtmedicin og nogle ”stoppiller” til maven.

Bliver læger aflønnet for at gøre dig rask

Nej - læger bliver idag aflønnet efter hvor mange recepter, de udskriver, og de udskriver ikke recepter på en sund livsstil – for det er der ingen penge i for dem.

Jeg ved godt, at det har været forsøgt: motion på recept, men virkede det - nej.

Til sidst var jeg så syg, at jeg havde meget svært ved at passe mit arbejde, mine børn og i det hele taget leve mit liv.

Jeg tog sagen i egen hånd og gik på jagt i mit eget liv.

Jeg begyndte at lede efter det, jeg ikke tålte. Læste alt hvad jeg kunne finde om fødevareallergier - jeg var nemlig overbevist om, at det var i maden, jeg skulle finde min splint. Da jeg fandt noget materiale om cøliaki og de symptomer, der følger med, var jeg overbevist om, at det var min splint.

Den store oprydning gik igang, jeg fjernede alt med gluten, spiste kun grønt og kød.

Ganske langsomt begyndte jeg at få mit liv tilbage, jeg spiste mig tilbage.

Da jeg var kommet så langt, at jeg følte mig rask og ikke havde voldsomme symptomer længere, gik jeg igen til læge og fortalte ham, hvad jeg havde gjort. Herefter gik det slag i slag, og jeg var igennem en del undersøgelser og fik stillet diagnosen Cøliaki - glutenallergi. Men hvorfor skulle det tage så mange år ?

Er vi for autoritetstro og lader systemet bestemme vores sundhed

Ja - jeg oplever mange mennesker, der tror rigtig meget på lægerne og tror det, de fortæller, er den eviggyldige sandhed. Jeg gjorde det samme selv.

Men hvad nu hvis det ikke er den eviggyldige sandhed ? Hvad nu hvis der virkelig er andre veje til sundhed og andre veje til at blive rask ?

Tænk nu hvis din krop vitterlig kan helbrede sig selv, er det så ikke værd at prøve.

Jeg mener, lægerne er super dygtige til det, de er uddannet til, at anvende deres kundskaber med flid og omhu. Disse kundskaber administreres af sundhedsstyrelsen, der har opsat retningslinjer for det, de mener, der er det bedste for os mennesker.

Men hvad nu hvis vi reelt bliver mere syge af disse retningslinjer og af den medicin, der bliver udskrevet. Hvad ville der ske, hvis vi lod lægen behandle det akutte, og når vi kommer til skade, og vi så selv tog fat i vores kost og livsstil?

Jeg fik mit liv tilbage

Jeg valgte at gå den anden vej, efter jeg fik mit liv tilbage. Jeg læste ernæring og psykologi, men det var ikke helt nok, her fandt jeg ikke helt det, der var min vej. Jeg manglede stadig den viden, der ligger bag ved sygdommene og kunne føre mig back to basic.

Jeg har haft klienter, der har spist sig fra en diabetes 2 og forhøjet blodtryk. Begge dele behandlet gennem flere år, med kemisk medicin.

Med medicin holder man sygdommen i skak, ja måske bliver blodsukkeret stabilt ,og du skal ikke ændre

meget på din livsstil, måske skal du veje dine kartofler og begrænse dit brød. Blodtrykket falder måske, når du husker at tage dine piller. Men er du rask, når du tager medicin - nej vel. Du holder symptomerne nede, og får du bivirkninger af medicinen, får du bare noget andet medicin for det.

Spiser du dig så rask, eller spiser du dig fri for symptomer ?

Med disse livsstilssygdomme vil du, når du engang har udviklet sygdommen, være disponeret. Det er heller ikke meningen, at du spiser sundt i en periode og så vender tilbage og leve,r som du hele tiden har gjort. Nej - dette er en ændring af livsstil, og det er sådan, du skal leve for fremtiden. Så jeg mener, at du spiser dig rask.

Den holistiske sundhed, Health mentor og numerologi har vist mig vejen.

De klienter, jeg har hjulpet til en sundere hverdag, kom til mig og fik lavet en kost- og behandlingsplan. Her indgår både kosten, motionen og ikke mindst - det at tage vare på sig selv.

Nogle har samtidig valgt at skifte navn, for med tunge vibrationer i vores navn kan vi være med til at påføre os selv både stress og sygdomme. Den holistiske sundhed for mig er at kigge på det hele også ens navn.

De eneste bivirkninger, de har fået af det, er, at deres sygdomme er gået i sig selv. Enkelte har smidt medicinen på hylden på bare 2 måneder.

Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge, hvis valget står mellem at tage medicin og holde symptomer nede eller at spise mig fri for sygdomme.

De klienter, der kommer til mig, ønsker en sundere hverdag og ikke bare det quickfix, som lægen kan give dem. Jeg har flest klienter med diabetes og hjerte/kar problematikker, men også klienter som lider af depression og stress. Disse klienter kommer til mig med et ønske om at få deres liv tilbage.

Jeg vil gerne tilbage til, at maden er sund og nærende, ren og ægte. Glæden er i vores hverdag, og de positive tanker er dem, der er flest.

Få her mine 10 råd til en sundere livsstil.

  1. Spis overvejende økologisk
  2. Spis 800-1000 gram grøntsager dagligt (gerne som juicer)
  3. Spis okse, lam, fisk og kylling (helst økologiske, græsædende og undgå gris)
  4. Undgå korn og alle produkter med korn
  5. Spis sunde olier, økologiske, koldtpressede (hørfrø, oliven, raps)
  6. Undgå alt raffineret (alt der er hvidt og alle olier i plastik og uden smag)
  7. Spis nødder, mandler og frø
  8. Spis frugt og bær i sæson
  9. Spis gode kosttilskud
  10. Få motion og tænk positivt


Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+