Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Back to basics i parforholdet

2. March 2018 - Parterapi
Af: Pia Torp
Back to basics i parforholdet. Artikel af pia Torp

Det er ikke umuligt at genfinde kontakten i parforholdet, men det kræver, at begge er enige om at begynde på en ny rejse sammen; Back to basics.

Som udgangspunkt skal tavlen viskes ren, når par i dyb krise søger parterapi. Står de på skillevejen til et brud, virker alting uoverskueligt og der er meget stor distance.

Parret må tilbage til udgangspunktet, hvor det, der tidligere drev værket i form af nærvær, fælleskab og kærlighed, igen bliver drivkraften.

Parterapeuten støtter parret i at mærke og sætte ord på ting, adfærd, følelser og tanker, der virker, og som giver livsglæde. På den måde kan vi langsomt fordybe og genoplive kontakten.

Parret vil både forstå og opleve, at de kan ændre adfærd og indstilling. De skal frigøre plads til det vigtige. Derfor må de begge foretage nogle konkrete valg. Og her gælder det om at lytte til begges længsler og drømme.

Forandringen ligger i at få set på hinanden og på samlivet med ”nye briller”. Nervesystemet skal falde til ro, så parret kan sanse og opleve værdien af det nære. Mentaliserings- og emotions- fokuseret parterapi vil lære dem at bevæge sig fra reaktion til refleksion. Fra konfliktrum til udviklingsrum. Og det er i parterapeutens terminologi Back to basics.

Hverdagens trummerum skaber distance

Hverdagslivets logistik og trummerum får mange til at føle, at de drukner og glemmer sig selv i presset. Der skal præsteres alle steder. Parret er hvirvlet ind i store forventninger og krav til sig selv og deres partner. Denne uheldige udvikling er ubevidst og sker specielt, når der er børn og karrierer, der skal passes på samme tid. Det ender med, at ingen trives, og begge føler sig kidnappet af trummerum. Under overfladen savner de ro, fred og tid til sig selv og hinanden. Intet gror, når frustrationerne fylder, især ikke kærligheden.

At mærke og sanse det nære

Når vi kommer i kontakt med de helt små ting, føler vi, at livet giver mening og glæde.

Jeg har haft klienter, med kort tid tilbage at leve i, og set, hvor stor en betydning det nære har for dem. Det hænder, at jeg beder parret om at forestille sig, hvad der ville betyde mest, hvis de havde kort tid tilbage. Det gør, at parret kan sætte sig ud over vreden og distancen. De mærker empati og medfølelse. Vi ser på hvilke stressorer uden for parret, der medvirker til at skabe pres og distance. Alle parrets gøremål kortlægges i detaljer, så det bliver tydeligt, hvad de udsætter sig selv og deres familie for. Når alle udenoms aktiviteter er på plads, kan parret bedre drøfte det, der handler om de to alene. Ingen par klarer at leve ud fra overlevelsesstrategier alene. Back to basics – betyder at mærke det nære og vigtige og at få sorteret energidrænende aktiviteter fra, så der frigives plads til ny trivsel. Back to basics åbner for kærlighed og nærvær.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+