Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Derfor er din cyklus guld værd

7. April 2017 - Personlig udvikling * sundhed * Indre arbejde
Af: Signe Find
Derfor er din cyklus guld værd. Artikel af Signe Find

For nylig var jeg i konsultation hos en af Danmarks dygtige og højt respekterede gynækologer. Jeg var der i den henseende at få dels udredt men også talt om en hormonel ubalance, jeg desværre lider under af en helt masse årsager.

Selvom jeg efterhånden har en stor bagage af viden om netop hormonelle ubalancer, kender mine egne årsager dertil og på mange fronter har optimeret min situation med tiltag, der mest af alt rimer på ”no stress”… (!) så havde jeg brug for en lægefaglig vurdering og en snak, der kunne give mig lidt yderligere perspektiv og ja- evt. øvrige muligheder for at forbedre min situation. Muligheder fik jeg flere af, og på intet tidspunkt var jeg i tvivl om hans allerbedste intentioner om at hjælpe mig. Alligevel gik jeg derfra og var mildest talt lidt ærgerlig….

Lægen var en mand. En sød mand. Dygtig uden tvivl. Men med en helt, helt anden tilgang til og forståelse af kvindens cykliske natur og de gaver og nuancer, der afspejler sig i forhold til en kvindes menstruationscyklus, end den jeg både ser og oplever i mig selv og hos de mange kvinder, jeg omgiver mig med og har haft berøring med gennem årene. For ham var menstruation noget, der kunne og burde fixes, og gerne reduceres til en årlig begivenhed, hvis det var absolut nødvendigt. I det hele taget var menstruationen i hans optik forbundet med en pokkers masse besvær og unødvendige gener. Jeg er jo som sådan ikke for gener og ubehag. Og jeg har om nogen empati og forståelse for, at man kan være villig til nærmest hvad som helst, hvis man er meget plaget af menstruationssmerter.

Men jeg tror ikke på, at bedøvelse i form af kunstig hormonstimulering er løsningen. Menstruation og menstruationscyklus skal ikke fixes, fornægtes eller dømmes ude. Tværtimod så anskuer jeg gener og smerter både under menstruation -og i det hele taget- som en invitation til at kigge på, om der kunne være en anden dybere mening og læring at hente. Med ikke dømmende øjne… Er der noget jeg løber fra, ikke tør, vil, ikke magter at mærke, gøre, sige, handle mm. på i mit liv?

De sidste par år har jeg fundet så meget mening i at lære mere om den kvindelige cyklus – og jeg integrerer det ofte i forløb med mine kvindelige klienter. For de mærker også, at det har en betydning. En betydning både på et kropsligt, følelsesmæssigt og spirituelt plan. Helt konkret at der er forskel på at være i sig selv i dagene omkring ægløsning og lige op til menstruation….

Derfor er din cyklus interessant

Alene det at have en bevidsthed om din egen menstruationscyklus styrker din kvindelige og feminine kontakt indadtil. Det skaber en dybere forbindelse til dit feminine og naturlige indre, inviterer dig til at turde mærke og være tro mod det, der mærkes. Samtidig giver det dig mulighed for at arbejde ærligt med at rumme alle sider af dig selv –også de sider du har det svært ved. Og da formålet i første omgang er at skabe bevidsthed, så kan du med al god grund også vælge at sænke skuldrene og blot lade det blive ved undersøgelsen. Du skal ikke leve op til noget bestemt. Undersøg blot hvordan du har det under din cyklus - med det ene formål at undersøge og skærpe din bevidsthed. Fokus er langt væk fra perfektion, ”det rigtige”. Der stræbes ikke efter et særligt, korrekt resultat. Opmærksomheden alene er en del af målet.

Forandringer indeni

Under en cyklus sker der store forandringer. Du mærker det sikkert selv- og vores sprog er fuld af mere eller mindre charmerende vendinger omkring en stor del af den kvindelige cyklus og natur. ”Hun har sit lort”, ”Rødhætte er forbi”… Kulturelt bliver vi præget, og jeg tror desværre, de færreste unge piger vokser op med en oplevelse af, at deres menstruation, cyklus og hormonelle påvirkning er en gave. For ja. Vores måde at modtage og omsætte information og indtryk er meget forskellig, alt efter hvor i vores cyklus vi befinder os. Men når vi lærer at værdsætte denne forskellighed –ærer og respekterer den- så kan vi heale os selv både hormonelt, psykisk og spirituelt.

Indre årstider

Ligesom naturen og vores jordklode har fire årstider, der cyklisk afløser hinanden, kan du opleve, at de selvsamme årstider går gennem din krop, dit sind – ja hele dig – i løbet af en enkelt cyklus. Når du erfarer og mærker energien i din cyklus, vil du samtidig åbne op til et kæmpemæssigt udviklingspotentiale set i forhold til din indre feminine visdom. De indre årstider har alle forskellige karakterer og indebærer forskellige potentialer. Hver især kunne de beskrives i tykke bøger. Jeg har valgt at skitsere de –for mig- væsentligste pointer ved hver årstid.

Indre Vinter – ved menstruation

Som vinterens helt bare træer, uden blade og blomster, kan du i denne indre årstid føle dig meget nøgen og blottet. Det er tiden til eftergivelse, overgivelse, til at slippe spændinger, få masser af hvile og forbindelse til hele dig. Og forbindelse til dit kald- til dit livsformål. Den pause, som årstiden inviterer til, beriger dig med klarhed over dit næste skridt…

Indre Forår – tiden efter menstruation

Lige som forårets spirende natur er det også her, du sår dine mange frø, dine nye idéer -og du har fornemmelsen af muligheder og større klarhed om din retning i livet. Entusiasme og en sprudlende, legende energi vokser i dig.

Indre Sommer – omkring ægløsning

Sommeren er fuld af ekstra energi, følelsen af høj selvtillid, harmoni, og du oplever dig selv være mere udadvendt og handlekraftig. Du er effektiv og kan have mange bolde i luften på en gang –og det kører for dig. Denne indre årstid er ideel til at gå ud og præsentere nye idéer –møde nye mennesker. Er du single? Så er det her, du skal af sted på dates.

Indre Efterår- tiden op til menstruation

Denne årstid er på mange måder en ”sandhedens time”… Efteråret er høsttid. Det er her, du får resultatet af de frø, du tidligere har sået. Din selvkritiske side viser sit ansigt på god og mindre god vis, og det kan give dig anledning til og mulighed for at rydde op, sortere, undersøge og forholde dig til, om dine idéer/projekter holder. Lyt til din indre kritiker i stedet for at hade hende. Hun er der (også) for at hjælpe dig –og forbinder dig til dine skyggesider. Tillad hende pladsen uden at lade hende overtage hele dig. Det kan være en udfordring indimellem. Men forhold dig til hende sådan her - tænk at din indre kritiker har

5 % ret i det, hun fortæller dig. Lyt til det. Se hvad der kommer op? Hun er en hjælper i forhold til at få ryddet op -både konkret og metaforisk.

Hvordan kan du bruge din nye indsigt?

Når du kender din cyklus og har undersøgt og erfaret dit eget energiniveau og følelsesudsving i de forskellige årstider, kan du begynde at tage disse erfaringer med i din daglige planlægning. Både i forhold til træning, arbejde og samvær med andre mennesker. Ret ofte kan selv de mest ulidelige migræner op til menstruation heales eller kraftigt mindskes, blot ved at tune ind på cyklus og vælge aktiviteter til og fra. Selvomsorg er nøgleord og kan betyde en verden til forskel i et kvindeliv. Omsorg og respekt for de dage op til menstruation –indre efterår – kan simpelthen give dig mere velvære, færre smerter under og op til menstruation og dermed berige dig med større overskud og mere selvværd. Fordi du viser dig selv respekt og ærer din feminine natur. Når du behandler dig selv værdigt, lytter dit indre.

Konkret vil jeg opfordre dig til, at du starter med en bevidsthed om, hvor du er i din cyklus –og blot begynder at iagttage de forskellige energier, stemninger i dig. Ikke-dømmende men som en opdagelsesrejsende med et sundt og nærende formål. En ”cyklus-dagbog” kan fungere rigtig godt. Det behøver ikke være mere end et par ord eller linjer om, hvor du er i din cyklus, og hvordan du har det i din krop, hvilke tanker, følelser og stemninger, der fylder dig.

Der er som sagt intet rigtigt og forkert. Der er bare dig, din krop, dit sind og plads til at være fuld af nuancer og både udadvendte og indadvendte energier.  

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+