Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Det blev aldrig min karrierevej at gå i kloster!

5. April 2019 - Coaching
Af: Barbara Scheel
Det blev aldrig min karrierevej at gå i kloster! Artikel af Barbara Scheel

Jeg oplever det ikke så tit mere – at folk genkender mig. Alt andet ville også være mærkeligt! Det er 38 år siden, at jeg første gang stod foran kameraet som professionel fotomodel.

In Wear hed kunden, og jeg var booket på en rejse til Spanien, nærmere betegnet i området omkring byen Granada. Her skulle jeg sammen med andre fotomodeller fotograferes til efterårskataloget.

Jeg havde aldrig rigtig brugt make-up før – måske lige lidt grøn Mary Quant øjenskygge på øjenlågene – for jeg havde jo grønne øjne, og dengang var der vist kun to øjenskyggefarver – en blå og en grøn. Troede jeg!

Det blev en barsk opvågning, både at finde ud af, at der var noget, der hed foundation og at lægge en basic make-up, og samtidig begynde at barbere ben – også selv om vi langt hen ad vejen skulle fotograferes med enten lange bukser på eller i nylonstrømper!

Det kan godt være, at det lyder, som om jeg var en pige langt ude fra landet , men det var ikke tilfældet. Jeg kommer faktisk fra en by op langs Strandvejen midt mellem København og Helsingør. Jeg havde bare aldrig fundet den slags med make-up og udseende interessant. Og helt ærligt – jeg finder det stadig ikke interessant. Jeg kan til stadighed få et ’ansigt’ på med en årgammel mascara og en tør læbeblyant!

Alligevel arbejdede jeg i over 10 år som model for bureauer som Copenhagen Models og Elite Models i både København, Hamburg, München, Milano og Paris.

Det hele begyndte, da jeg var meget ung, 13 år. Jeg gik til præst, fordi jeg skulle konfirmeres. Det tog jeg meget alvorligt. Jeg kom så tæt på Gud i den periode, at jeg faktisk besluttede, at jeg ville gå i kloster, så snart jeg var færdig med gymnasiet. I slutningen af 3.g. skrev jeg til et kloster i Frankrig. Jeg var meget velkommen, var deres svar tilbage, ’…men tag lige og rejs lidt ud i verden først og vend så tilbage, når du synes, du er parat’. Det var et godt tip! Sidenhen har mit liv været en fantastisk rejse med lykkelige kærlighedshistorier og op- og nedture, mine fantastiske, kloge og dejlige børn, vidunderlige, varme og stærke venskaber med venner, veninder, kolleger og andre dyrebare relationer over hele verden, samt super spændende uddannelser og job, kreative opgaver og projekter. Modeljobbet var blot et af disse.

Jeg tog naturligvis aldrig i kloster! Og det blev således ikke min karrierevej at arbejde som nonne.

Men jeg fandt ud af noget andet – jeg fandt ud af, at hver gang jeg lyttede til min intuition og turde åbne mig for nærværet, samhørigheden, kærligheden og sårbarheden, så oplevede jeg, hvor magisk livet er og kan være, og hvor stor indsigt jeg fik, og hvor meget jeg udviklede mig.

Og jeg var ikke den eneste, der havde det sådan! Jeg fandt ud af, at det faktisk er en universel lov – at du kan skabe dit eget liv, hvis du vel og mærke tør.

Jeg fandt også ud af, at mit liv skulle give mening! At det, jeg laver og omgiver mig med i min hverdag, skal give mening, for at jeg føler mig lykkelig og hel.

I min tid som fotomodel rejste jeg meget, og det kan ikke undgås, at netop det job har haft en stor betydning for min måde at se mennesker og verden på. På mine mange rejser rundt om i verden, blev mødet med mennesker det mest inspirerende og det, der har givet mig mest mening, og netop mødet med det enkelte menneske er blevet min karrierevej.

Som Karriererådgiver og coach gennem 25 år, har jeg erfaret, at hvert eneste menneske har en helt unik historie, og netop disse historier finder jeg fantastisk spændende.

Hvem er de? Hvor kommer de fra? Hvorfor er de, som de er? Hvem og hvad har betydet noget for dem, og hvad har de betydet for andre? Hvad er deres formål med livet, og hvorfor har de valgt at leve deres liv, som de gør? Og hvorfor har de valgt den karriere, de har? Hvilke kompetencer har de? Og ikke mindst; hvordan kan jeg hjælpe dem videre med de ønsker og drømme de har for deres liv og karriere?

Jeg har rådgivet mange tusinde mennesker i at få defineret deres kompetencer, finde et nyt job og skabe sig en karriere. Det er alt sammen mennesker, der er på vej videre i deres liv og har brug for støtte til processen. De søger alle mening med deres situation enten efter en opsigelse fra deres nuværende job, eller fordi de selv ønsker at søge nye karriereveje.

Og tiderne har ændret sig. Flere og flere af de mennesker, der modtager karriererådgivning, har været nødt til at stoppe op på grund af stress eller sygdom forårsaget af et stigende pres fra omgivelserne og deraf mangel på trivsel og motivation. Kompetencerne er blevet bredere, vi kan rigtig meget det samme, og det handler i bund og grund rigtigt meget om drive, og hvordan vi kan sætte os selv i spil.

Forståelse for den enkeltes situation, og hvem de er, og hvor de kommer fra, er altafgørende for, at de finder deres PURPOSE og deres WHY under karriererådgivningsforløbet. Med andre ord: den rette hjælp til at få mulighed for at skabe deres liv.

Selvom jeg den største del af mit liv indtil nu har oplevet en tilstand af flow, kommer der også

perioder i mit liv, hvor jeg kan føle mig fuldkommen drænet for energi og ingen overskud har. Som om jeg går rundt ved siden af mig selv og mit liv og ingen vegne kommer!

De perioder synes jeg absolut ikke om! Faktisk bryder jeg mig så lidt om det, at jeg må tage mig gevaldigt sammen og arbejde intenst med troen på, at der er en mening med tomheden.

Jeg er et nysgerrigt og kreativt menneske, som elsker at udfordre mig selv og elsker at lære nyt og udvikle mig. Jeg vil inspireres af omstændigheder, og jeg elsker at inspirere andre.

Engang imellem tvinges jeg alligevel bare til at stoppe op! Selvom jeg føler, at jeg er i totalt flow med, hvad jeg gerne vil og ønsker, så tvinges jeg pludselig til at stoppe op og reflektere over, hvad det er, jeg har gang i! Omstændigheder gør, at jeg må overgive mig til situationen og dykke ned i følelsen af tomhed og stilstand og i den forsøge at finde ud af, hvilken retning jeg skal gå fremadrettet.

Jeg har fundet ud af , at disse perioder kommer til mig, når der er noget andet og mere, jeg skal i mit liv. Når jeg ikke lige selv kan fornemme, hvad det er, men alligevel føler mig tvunget til at mærke efter. Følelsen og fornemmelsen kommer snigende ind i kroppen på mig. Noget kalder på mig. Det handler ofte om, at jeg søger en dybere mening med de ting, jeg laver, og en dybere mening med livet i sin helhed.

Perioder med stilstand og tomhed kommer, når jeg leder efter mit eget ’PURPOSE’ eller mit ’WHY’ - det der er med til at skabe mening i mit liv,- det, der er med til, at jeg skaber mit liv!

Så selvom jeg ikke bryder mig vældig meget om de perioder, er jeg alligevel taknemmelig for, at jeg udvikles hele tiden. Og det er måske det, der i virkeligheden gør mig til den karriererådgiver og coach, jeg er.

Så ja, der kan ske meget, når man takker ja til flow og følger sin intuition og arbejder som model for In Wear, og nej, jeg gik ikke i kloster, men så alligevel… stilheden, fordybelsen og roen er måske netop den virkelige karrierevej?

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+