Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Det er legende let at blive ”fit for fight”

5. January 2018 - Fascial Flow
Af: Hanne Roulund

Det behøver ikke at være besværligt at blive ”fit for fight”. Du kan komme sur og tvær og du har det godt når du går igen. Det løfter dig og løsner op i krop og sind. Sådan beskrives Fascial Flow af Jeanne Jensen, der selv har udviklet bevægelsessystemet.

Det skal ikke være perfekt – det skal være sjovt og legende.

Fascial Flow er let og legende. Alting går så hurtigt i dag og skal være så perfekt. Fascial Flow er det modsatte. Her er der en tilladelse til at undersøge og opleve din egen krop, så du pludselig oplever noget nyt og får nogle sejre, fordi din krop kan mere, end du troede.

Dine skævheder bliver rettet op

Jeg oplevede, at folk kom i min klinik med skader efter fysisk træning. De var rigtig kede af, at de ikke kunne træne mere. Jeg gav dem små øvelser, de kunne lave hjemme, og de blev rettet op og kunne igen træne, som de havde lyst, sådan fortæller Jeanne Jensen, der i snart 30 år har arbejdet med kroppens bindevæv som Rolfer, Rolf Movement lærer og Continuum Movement lærer. Jeanne fortsætter; de fik skader, fordi de trænede oven på de skævheder, de havde fået i kroppen – og som man jo får af livet – altså de kompensationer man får i kroppen af f.eks. hårdt arbejde, ved at sidde på en kontorstol hele dagen, eller hvad det kan være. Men når jeg gav dem nogle små øvelser, de kunne lave hjemme, blev de rettet op og kunne fortsætte med at træne, det de havde lyst til. Så tænkte jeg, at det behøver de ikke at komme her i klinikken for, det skal bredere ud. Derfor udviklede jeg Fascial Flow.

Det bliver lettere at gå på jorden

Da jeg spørger Jeanne, hvad Fascial Flow gør, siger hun, at ”det bliver lettere at gå på jorden”. Med det mener hun, at din krop ikke er tung, og at dine spændinger og gamle stressoplevelser ikke sidder fast i kroppen. Du får noget, du kan gøre, uden at det bliver anstrengende. Du behøver ikke en halv time til at lave et eller andet specielt hver dag. Du kan ofte nøjes med et par minutter med en lille bold eller et stykke vandslange. Eller du kan lege med dine hænder på en bestemt måde. Så kommer du i bedre balance med dig selv både fysisk og psykisk.

Du bliver mere robust – også i din sårbarhed

Jeanne fortsætter med at dele ud af sin visdom og erfaring fra mange års undervisning i Fascial Flow, hun fortæller: Folk kan slet ikke undvære det – hvis det gør ondt et sted, så ved du, lige hvad du skal gøre, så det ikke sidder fast. Smerte og stress kommer ikke til at sidde fast, og du kan bedre mærke dine grænser – så du kan klare mere. Du får mod til at gøre noget, du ikke troede, du kunne gøre og bliver både fysisk og psykisk stærkere. På den måde bliver du mere robust – også i din sårbarhed. Fordi du tør være den, du er.

Du kan forløse stress og smerte med Fascial Flow

Stress og smerte ser jeg som tæt væv, siger Jeanne Jensen, der igennem 3 årtier har arbejdet med behandling og bevægelse af kroppens bindevæv. I Fascial Flow er der en tilladelse til, at det ikke skal gøres på en bestemt måde. Så du kan hele tiden selv bestemme tempoet. Når du først forstår det, kan du selv dosere bevægelserne, så du stille og roligt kan få løsnet op i de knuder i dit bindevæv, hvor stressen og smerten sidder. Men det kræver, at du er villig til at undersøge - og at du lige så stille begynder at stole på, at du kan rumme det, der eventuelt kommer op. At du ikke behøver at gå i stykker af det. Når du begynder at lave bevægelserne, vil du lidt efter lidt få mere mod til at se på det, der er og være i det.

Fascial Flow – frit fra hjertet - fra grundlæggeren selv

Jeg spørger Jeanne, hvordan hun vil beskrive Fascial Flow frit fra hjertet. Hendes stemme ændrer sig, og jeg kan mærke, at det kommer helt indefra, hun siger: Det er noget af det bedste, jeg har oplevet. Det er en måde, virkelig at have kontakt med mig selv og min indre verden på. Min integration af krop og sind og min autencitet er blevet markant bedre. Jeg behøver ikke at være i forsvar. Det er blevet så meget nemmere at være i livet.

Det skal opleves

Fascial Flow skal opleves. Du bliver nødt til at prøve det, for at opleve hvad det kan gøre for dig. Det kan godt tage noget tid, før du kan mærke en effekt, da det er en forfinelse af dine sanser. Derfor anbefaler Jeanne Jensen, at du laver Fascial Flow regelmæssigt 5-7 gange før du vurderer, om det er noget, du vil fortsætte med.

Jeanne Jensen har de sidste 3 år uddannet andre til at kunne undervise i Fascial Flow, så du begynder at kunne finde Fascial Flow hold rundt om i landet. Den samlede oversigt over alle certificerede Fascial Flow guides, som løbende bliver opdateret, finder du på Jeanne’s hjemmeside her

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+