Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Elsk det som er dig og brænd igennem

9. June 2016 - Håndlæsning
Af: Alice Elena Jacobsen
Elsk det som er dig og brænd igennem. Artikel af Alice Elena Jacobsen

Jeg kender ikke mange mænd, der har noget på hjerte, som ikke tør stille sig frem og være synlig med det.

Hvis mænd har noget på hjerte, så rejser de sig op og deler det, eller også holder de deres kæft. Det er ikke et issue for dem.

Til gengæld har jeg mødt virkelig mange kvinder, både privat og i mit virke som mentor, fotograf og designer, der er fanget af frygten for at blive kritiseret, vraget og udstødt.

De har en masse drømme, de brænder for at realisere og som indbefatter det at stille sig frem til offentligt skue. De er dygtige og vellidte, men kæmper indeni med frygten for synlighed, hvilket betyder, at de ikke får handlet på det, de længes efter. Hvis de handler, vælger de ofte plan B, altså det næst højeste ønske. Hvis de er så modige, at de får taget et lille skridt mod deres drøm, så skal der ikke meget modstand til, før at de trækker sig igen.

At stå der mellem et brændende ønske og en klar vision og have modstand mod alt det, der kunne ske, er fuldstændigt uudholdeligt. Den der gennemgribende frygt, er på mange måder helt uforståelig og alligevel meget virkelig.

Frygten for synlighed udspiller sig mange steder.

Noget af det, der kan aktivere denne frygt, er, når vi skal være visuelt synlige på fotos eller video.

Det kan være ekstremt udmattende for de fleste at lade sig fotografere og filme eller stille sig frem og levere et budskab. Jeg har gennem tiden arbejdet med mange kvinder, som fik trukket designprocessen ud i langdrag, fordi den synlighed, der er forbundet med at lancere deres visuelle brand, kan være for overvældende, hvilket de slet ikke havde regnet med.
Der er mange kvinder, som sidder i hemmelighed og sysler med en masse smukke designs og kunst, uden at vi får det at se.
Det er fint nok at være hemmelig, jeg mener ikke, at vi alle skal stille os til skue altid. Problemet opstår egentlig først, når længselen efter at dele sit talent ikke bliver indfriet på grund af, at angsten får fat.

At stå der mellem et brændende ønske og en klar vision og have modstand mod alt det, der kunne ske, er fuldstændigt uudholdeligt. Den der gennemgribende frygt, er på mange måder helt uforståelig og alligevel meget virkelig.

Jeg vil forsøge at forklare, hvorfor jeg tror, den er der, og hvad vi kan gøre for at håndtere den. Først må vi erkende, at den er der, at det er et reelt problem for mange kvinder.

Hvis vi kigger tilbage på den historiske udvikling, så har mænd gennem mange år ført sig frem på scenen. Det ligger i den maskuline energi at være handlende, modig, talende, konkret og aktiv i at indtage verden.

Kvinder derimod har en lang historie og tradition for at være omsorgsgiveren, en urkraft af ro og nærvær, der har sørget for børnene og sammenhængskraften i det nære. Den feminine energi handler om det nære og mere indadvendte. Det er intuitionen, visdommen, det modtagelige, bløde og runde. Det er en energi, der arbejder mere i det skjulte og en mere lyttende energi fremfor talende.

Den maskuline energi er den, der dominerer mest i vores samfund. Det er den måde at være i verden på, der høster størst anerkendelse. Når vi kvinder så skal ud på den scene, så sker det ret hurtigt, at vi tror, vi skal være, som mænd er.

Vi har købt ind på ideen om, at vi skal tage vores maskulinitet på for at være synlige, alt hvad der lugter af kvindelighed, lader vi blive derhjemme.

Vi flytter over i den maskuline energi og frasiger os vores bedste kort, det feminine og intuitive. Lige der ryger nærværet og hjertet i vores præstation.

For det handler ikke om at flytte ind i det maskuline og sige farvel til det intuitive, rummelige og modtagende feminine. Det handler om at forene de to sider og stå rent frem med balance mellem de to energier.

For når vi kan stå på scenen forankret i vores eget køns energi suppleret med en god balance til den modsatte energi, så brænder vi igennem. De kvinder som mænd, der stiller sig frem med en god balance mellem intuition og struktur, lytter til den indre visdom og handler derfra, brænder rent og skarpt igennem.

Vi må finde fred med vores former, det bløde og lyttende væsen vi er, og se styrken i at være intuitive følsomme væsener. Verden er uudholdelig at leve i, hvis den feminine energi ikke er tilstede. Derfor må vi give plads i tillid til, at det er ok at lytte til vores indre stemme.

Hvordan kommer vi derhen som kvinder

Først må vi blive bevidst om, hvor ofte vi bedømmer og vurderer hinanden, kvinder og kvinder imellem. Den tendens,til at vi kvinder ser på hinanden og os selv med dømmende kritiske briller, må vi tage ansvar for. Vi må stoppe med denne kritiske sammenligning mellem vores eget køn og mændene.

Vi må finde fred med vores former, det bløde og lyttende væsen vi er, og se styrken i at være intuitive følsomme væsener. Verden er uudholdelig at leve i, hvis den feminine energi ikke er tilstede. Derfor må vi give plads i tillid til, at det er ok at lytte til vores indre stemme.

Først når vi er trygge og i tillid til, at vi gerne må være, den vi er med alt vores kvindelighed, kan vi skabe balance mellem det feminine og maskuline. Indtil da er vi fanget i et enten eller, hvor vi skiftevis besøger de to energier. Det er først, når vi formår at smelte dem sammen, at vi kan stå klart og rent på vores scene og samtidig nyde vores essens og det talent, vi har at dele med verden.

I min egen rejse mod balance mellem det maskuline og feminine har det været essentielt at finde fred med, at jeg er mig, og det er præcis det eneste, jeg skal og kan være.
Jeg har tidligere været rigtig meget i handlen, handlen, handlen uden at lytte til den indre visdom, der ligger i den feminine energi. Jeg har brugt år på at være frustreret på de former, jeg er født med.

Jeg har efterfølgende haft nogle år, hvor jeg har mærket og lyttet og lært min intuition og det feminine at kende. Det, at lære sig selv at kende og acceptere den feminine kraft som kvinde, er essentielt. Det er første skridt for at kunne skabe en balance mellem det feminine og maskuline og stå frem og indtage sin scene og shine med alt det, som er dig.

Det, som virkelig får dig og din essens i spil, er balancen, det at acceptere vekselvirkningen mellem at lytte til den indre visdom og handle med din fremtoning. Lige der brænder du igennem uden at være fuldstændig flået op af frygt eller den evige udsættelse, som dybest set også er frygt.

Alice Elena Jacobsen Jeg arbejder med en Transformativ coaching form, hvor jeg bruger fingerprints-analysen, visuelle-virkemidler og kreativeprocesser til at transformere dit mindset og bringe dig i kontakt med din indre stemme. Så du får fornemmelsen af at eje dit talent.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+