Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

En ny kvinde bliver også født

3. March 2017 - Gravid & baby * Personlig udvikling
Af: Signe Find
En ny kvinde bliver også født. Artikel af Signe Find

Findes der noget større end at skabe nyt liv? Personligt kan jeg ikke komme i tanke om et vildere øjeblik, en mere transformerende proces og en lige så altomfavnende udvikling i livet, som når en kvinde er gravid og bærer et smukt lille væsen i sin mave. Det er på alle måder helt magisk. På den ene side så naturligt som noget kan være, og på den anden side så fuldstændig vildt at begribe, hvor gennemført genial naturen, universet har skabt os.

Jeg bliver altid så utrolig bevæget og rørt af den helt særlige energi, der oftest er i og omkring gravide kvinder. Selvfølgelig kan der være stor forskel på, hvordan graviditeter opleves –sjældent to er ens, og desværre for nogle kvinder er der lange måneder med en del fysisk ubehag. Men uanset kvalme, bækkensmerter og andre graviditetsgener, så har stort set alle gravide en helt speciel og meget smuk aura og ro omkring sig. En aura og en art indadvendthed der hele tiden udvikler sig under en graviditet. Ikke en asocial indadvendthed men mere en særlig opmærksomhed rettet indadtil. Og det er på alle måder også en nødvendighed. For hold op hvor sker der meget, i det skift der indtræffer, når vi går fra at være kvinde til at være kvinde og mor. Det er så mærkbare ændringer i livet, både på et helt konkret og fysisk plan, som afbrudt nattesøvn, non-stop ansvar for et andet lille væsen, men også i høj grad for vores selvforståelse og identitet. Hvem er jeg nu? Hvilken kvinde er jeg –hvilken slags mor er jeg….?

Jeg var ikke god til børn…Fik jeg fortalt…

Under min første graviditet mærkede jeg i høj grad mange af mine skeletter i skabene vælte frem. Selvom jeg virkelig nød min voksende mave og var taknemmelig i hver en celle af min krop over, at det endelig var lykkedes mig at blive gravid, så tittede min bragende usikkerhed på mig selv også frem i allerhøjeste grad.

Som barn og ung pige var jeg aldrig den, der naturligt tog babyer i min favn. Jeg var ikke babysitter af natur, fik jeg fortalt, og jeg husker at have lavet jokes med, at jeg ikke skulle have børn, ”når jeg blev stor”. Ikke at jeg mente det…. Overhovedet faktisk.

Her på afstand og som voksen kan jeg se en hel masse forklaringer på, hvorfor jeg sagde sådan. Det handlede på ingen måde om mangel på lyst til at blive mor, men mere om at tone mig selv ned i forhold til en tæt relation. Så jeg ikke fyldte og tog noget af hendes plads som ”den der var god til børn”.

Min bevidsthed, om hvor usikkerheden havde sine rødder, var vigtig. Men forståelsen alene ændrede dog ikke væsentligt på den (selv)følelse, jeg var så tæt forbundet og identificeret med –at jeg ikke var så god til børn og nok ikke kunne finde ud af at være mor. Det var andre nok bedre til end mig….

Total forandring og forankring i krop og sjæl

Det der virkelig rykkede noget for mig, var den der helt ekstreme forbundenhed til det lille barn, der voksede i min livmoder. Jeg følte det så intenst. Jeg mærkede ham virkelig. Kendte hans natur, allerede inden han blev født. Og jeg oplevede, at han på så fin vis blev min indre og måske vigtigste læremester nogensinde.

Meget forandrede sig i mig under den graviditet. Ikke alene blev jeg langt bedre til ikke bare at sætte -men også stå ved mine egne grænser. Der skete så meget inden i mig og med min krop, og det var nyt det hele. Mit kontrolgen blev udfordret. Virkelig. Der var ikke plads til ”at regne den ud”, og den ubetingede kærlighed overdøvede mit ego og gav mulighed for overgivelse. Jeg overgav mig til det der var, kunne bedre være i nuet og glemte mere og mere, at jeg skulle være noget bestemt.

Og da det lille væsen kom til verden, var jeg slet ikke i tvivl om, hvordan jeg var mor. Med al den usikkerhed, sårbarhed og skrøbelighed der fulgte med – men ikke en usikkerhed om min egen identitet.

Intuitionen skærpes sammen med din sårbarhed

Potentialet for udvikling er så meget til stede i en kvinde under en graviditet. For ikke alene føder vi et barn, vi genfødes også som kvinder, og kreativiteten kan blomstre mere end normalt. Brusebad af nye idéer vælter måske indover, og nye perspektiver både på eget liv og omgivelserne åbner sig hele tiden.

Men det kræver tid og ro- og jeg kan ikke opfordre nok til, at du som gravid kvinde tager din tid, vælger at fordybe dig i den transformation du er i. Prioriterer at lytte og være. Og vælger fra.

Skaberkraften i sig selv er jo så vild –den præstation en kvindekrop og sjæl leverer i en graviditet, fødsel og efterfødselstiden er ikke bare unik og smuk.

Den er krævende og så fuld af potentiale til at komme i kontakt med flere lag eller sider i os selv. Det at rumme sig selv i sin sårbarhed kan være udfordrende og overvældende, men samtidig kan vi virkelig komme i kontakt med vores intuition på et dybere plan. Og med det kan tilliden vokse også indadtil og være medvirkende til en positiv udvidelse af vores egen selvopfattelse til gavn for ikke bare os selv, men også de børn vi sætter i verden. 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+