Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

En rigtig forfører

3. November 2017 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
En rigtig forfører

Er det ikke underligt, at der klæber en udpræget fordømmelse på kvinden, der er ’nem’, ligesom kvinder ofte bebrejder mænd, at de ’kun tænker på sex’. Men hvis kvinder ikke engang imellem var nemme, og mænd ikke tænkte på sex … så ville vi ikke være her. Heldigvis kan vi forføres!

Når kvinden påtager sig rollen som ’pæn pige’, bliver manden nødt til at påtage sig rollen som initiativtager og forfører. Ellers ville vi jo aldrig nå frem til det erotiske og det kærlige møde. Et nej er et nej, men et måske er en udfordring til manden til at overtale hende til et ja. Ikke nødvendigvis et ja her og nu, men måske et ja på et senere tidspunkt. Vejen til kvindens kusse går gennem hendes hjerte, så manden skal overbevise hende om, at han er en ansvarlig mand – blandt andet ved at tage ansvar for sin lyst og for forførelsen.

Mange kvinder kunne have godt af selv at tage mere ansvar for deres seksuelle lyst – i stedet for at frygte omgivelsernes dom (og vi kan alle lære ikke at fælde dom). Ligesom mange mænd kunne have godt af at skrue lidt ned for den uopfordrede charme og antagelsen om, at de er uimodståelige (uanset hvor fulde de er).

Kvinder og mænd har selvfølgelig lige stor ret til at føle og vise seksuel lyst og til at handle på den. Både mænd og kvinder kan forføre. Vi bruger bare lidt forskellige strategier. Det er tydeligt i flirten, hvor det er manden, der byder op/henvender sig, men hvor kvinden sandelig også kan tage initiativet ved at sende en invitation til manden. se mere her. Når en mand finder en kvinde tiltrækkende, så er hun det måske i mere bogstavelig forstand, end han umiddelbart gennemskuer.

Den første gang

Nogle konventioner er mere fjollede end andre, f.eks. at sex på første date er mindre forpligtende end sex på tredje. Sex er sex. Hvad vi føler i nuet, forpligter os ikke for resten af livet. Konventionen om, at kvinden kun vil dyrke sex med en mand, der ’har reelle hensigter’, fører til tåbelige scorereplikker á la ’du er den kvinde, der skal føde mine børn’. Eller andre forsikringer om kærlighed. Omvendt fører konventionen om, at ’nemme’ piger ikke kan blive seriøse kærester, netop til at kvinder påtager sig ovennævnte rolle som ’pæne piger’.

En helt anden ting er, at mange kvinder gerne vil kende en mand bedre end blot en kort ordveksling over en drink, før hun egentlig er tændt på sex. Derfor vil hun gerne se manden flere gange og gerne uden påvirkning af alkohol, før lysten til sex opstår som mere end en mulighed. På den anden side kan manden både efter fem minutter og fem uger blive seriøst forelsket og med dyb overbevisning erklære evig kærlighed, men det er bare forelskelsen, og den varer som bekendt ikke evigt.

Men skal vi nu lade manden kaste sig ud i en forførelse med klar kommunikation? Han vil gerne have et ’ja’, men et ’måske’ kan også bruges. Han kan lege med konventionerne om de reelle hensigter og bede om kvindens telefonnummer, hvorefter han straks, mens de stadig står sammen, inviterer ’har du lyst til at gå ud at spise?’ hvad hun kan vælge at svare på senere, foreslå en senere dato … eller være fræk og svare ’ja tak – om fem minutter’. Hans intention er klar – og hun inviterer ham til yderligere flirt.

Scorereplikker

Selvfølgelig kan kemien være så åbenlys for begge parter, at det mere er et spørgsmål om hvor og hvor hurtigt. I filmen ”Århus by Night” scorer en fyr ved at gå hen til en kvinde i baren og ytre den legendariske scorereplik ’skal du have noget kølle til den døde rotte?’ hvorefter de forlader værtshuset sammen, (instruktøren Nils Malmros bedyrer, at replikken og situationen er 100% autentisk). Det er direkte, men det er ikke specielt elegant.

Der, hvor virkeligheden adskiller sig fra fiktionen, er, at vi ikke har en manuskriptforfatter til at levere de helt rigtige replikker til det rigtige øjeblik. Vi er overladt til improvisationen. Der er på den anden side også en charme i, at vi engang imellem kan komme til at sige noget helt forkludret. Eller måske laver det, der kaldes en ’freudian slip’ – at underbevidstheden kommer til at overtage ens tunge. Vi lever i nuet, og vi skal huske, at latter er forførende, så grin nu bare ad fejltagelserne.

Det gælder også brugen af scorereplikker. Hvis han med et blink i øjet trækker den gamle traver på banen og inviterer hende hjem for at se hans frimærkesamling, så kan vi vist godt være enige om, at hun vil blive meget overrasket, hvis han går hen til reolen og tager et frimærkealbum ned fra hylden. I virkeligheden kunne han lige så godt sige, at ’jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, om du er lige så smuk og sexet uden tøj på’. Hans intention er i hvert fald tydelig, men det er også en respektfuld scorereplik, fordi hun kan afvise, udsætte eller acceptere. Hun kan både svare ’ja, men det rager ikke dig’, ’ja, men det får du ikke at se i aften’ eller ’det må du fortælle mig i morgen’.

At røre eller ikke at røre

Flirten/forførelsen har også et fysisk element, hvor vi taler kropssprog og bruger berøringer. Men ligesom med scorereplikkerne er den gode forfører opmærksom på kvindens signaler og er ikke grænseoverskridende. Når han komplimenterer hendes læber og læner sig frem i et kys, bemærker han om hun tager imod ham eller trækker sig tilbage.

Og nej, kvinder bryder sig ikke om at blive raget på røven af den første og bedste mand. Det gør mænd heller ikke – når de forestiller sig, at det er en fysisk overlegen mand, der gør det. Mandens fysiske overlegenhed gør det til hans ansvar at sikre, at berøring og kærtegn ikke opfattes som grænseoverskridende og intimiderende.

I øvrigt er det mindst lige så forførende at røre en kvindes ansigt, måske hendes hals. Giver hun tegn på, at berøringen er nydelsesfuld, så kan hænderne selvfølgelig glide andre steder hen. Men pointen er først og fremmest, hvordan det fremmer forførelsen.

Hvem inviterer på hvad?

Det er en gratis omgang for en mand at vente på, at kvinden - som det hedder i ”Hvor skal vi sove i nat” – fortæller at ’hun bor alene’. Men hvis han har vist sin intention, kan hun selvfølgelig godt invitere ham hjem i sin lejlighed og enten rå-kysse ham, så snart de er kommet inden for døren, eller ’slip into something a little more comfortable’, som det hed i gamle Hollywood-film.

Men lad os lige holde fast i, at en kop kaffe er en kop kaffe. Uanset om kvinden eller manden inviterer, nytter det ikke noget at antage, at det betyder andet og mere. Så fortsætter forførelsen bare med de samme tre muligheder; nej, måske og ja.

Hjemme hos en gentleman

Når manden forfører på denne åbne måde, så kan kvinden føle sig tryg – også hjemme hos ham. Selvfølgelig har hun for længst gennemskuet, at han vil have sex (”mænd, tænker altid på sex”, ikke?), og hun føler forhåbentlig også lyst til det, men hun føler sig ikke presset. Manden står ved sin lyst, men står samtidig ved at være en gentleman (og det betyder i øvrigt ’en ædel mand’, ikke ’en blid mand’). En mand behøver ikke beskytte en kvinde fra en flok bøller for at være en ridder i skinnende rustning. Det er fint, hvis han bare beskytter hende mod sig selv.

Derimod svigter han sin rolle, hvis han slipper initiativet. ’Du er velkommen til at blive; du kan sove på sofaen eller komme ind i min seng’. Hvis det skal forestille forførelse, så ville jeg nok som kvinde vælge sofaen – eller skynde mig at ringe efter en taxi. Så er det noget helt andet at sige: ’Jeg har lyst til at tage dig med ind i min seng nu og elske med dig hele natten, men jeg kan sagtens ringe efter en taxi’. Intentionen er klar, og det er er tilbud, der er til at sige ja til, fordi det også er til at sige nej til.

Det er ikke så galt med kønsroller i flirten/forførelsen. Jeg synes, det er en fin kønsrolle for manden at være gentleman. En gentleman, der ikke dømmer en kvinde for at have lyst til sex. En gentleman, der accepterer, at hun – som mange kvinder – optræder som ’pæn pige’ og forventer forførelse. En gentleman, der tager ansvaret for forførelsen på sig, så kvinden føler sig tryg ved at sige ja. Og en gentleman, der selvfølgelig respekterer et nej.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+