Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Er der overhovedet noget, som hedder et quickfix, hvad angår vaner og rutiner?

7. February 2020 - Reiki healing
Af: Esther Økær
Er der overhovedet noget, som hedder et quickfix, hvad angår vaner og rutiner? Artikel af Esther Økær

Det korte svar er helt klart ”Nej”... Vi behøver blot at tænke på de årlige Nytårsforsæt, som mange tyr til i håbet om, at det netop i år vil være quickfixet, som kan få os til at stoppe med at gøre dit eller dat. Og ak og ve – så kommer vi til den 19. januar (som jeg netop har læst, er dagen, hvor manges nytårsforsæt ryger i vasken), og så er vi i gang med at åbne den næste pakke cigaretter, spise wienerbrød eller at foretage os andre ”unoder”.

Det kan også være, at du mere er typen, som forsøger at få en uvane til livs ved at rende først til den ene coach, så til den næste, hvorefter du skifter retning og forsøger med healing, tankefeltterapi eller noget helt femte. Hver gang med det mål at få tildelt et styk quickfix af den pågældende healer, coach eller terapeut.

Jeg kan lige så godt løfte sløret for dig med det samme: Den dur ikke! (Medmindre det drejer sig om neglebidning, hvor der vist findes en ækel væske til påsmøring af neglene). Der er ikke nogen kort vej til at slippe en vane eller rutine, om vanen så er nok så nedslidt og ubrugelig.

Nope – det eneste, som hjælper er hårdt og vedholdende arbejde.

Du har brugt hele dit liv på at blive godt og grundigt indprogrammeret med samtlige vaner og rutiner. Dette betyder, at det vil kræve en ualmindelig god superprogrammør at få dig omprogrammeret.

Lad os f.eks. sige, at du er kommet frem til netop ovenstående: ”Der er ikke noget, som hedder et Quickfix”.

Måske følger du Nytårsaften flokken og tager det første skridt henimod at ændre en dårlig vane eller rutine – måske gør du det en helt almindelig onsdag aften, hvor du igen sidder og spiser wienerbrød med gul creme og lyserød glasur i sofaen.

Hovedsagen er, at denne gang ved du det. Du kan mærke dybt allerinderst inde, at du er hamrende træt af at være så vild med wienerbrød med gul creme og lyserød glasur, at nu SKAL der gøres noget ved det. Kiloene er heller ikke så vilde med at rasle af, og det er begrænset, hvor mange joggingbukser med plads til maven, du kan finde i dit klædeskab. Så hvad gør du nu?

 1. Sov på det tre gange

  Mange træffer beslutninger på tidspunkter, hvor de allerede dagen efter har fortrudt den pågældende beslutning. Eller måske sker fortrydelsen først senere på dagen på dag 2. F.eks. når du igen sidder i sofaen og ærgrer dig over, at du ikke har et stk. wienerbrød med gul creme og lyserød glasur i hånden. Hvis du derimod tillader dig selv at lade tre dage gå, er der en større chance for, at beslutningen er der for at blive på dag tre.
 2. Læg en plan

  Hvis du efter tre dage kan mærke, at du virkelig har besluttet dig denne gang (nemt, da du måske kan tælle antallet af bagerposer i skraldespanden) – så er det tid at lægge en plan. Dette betyder, at du må sætte dig ned med papir og blyant eller et elektronisk skriveinstrument og skrive op:

   

  1. Hvad er mit mål?

  2. Hvor hurtigt skal jeg nå dette mål?

  3. Evt. delmål

  4. Hvilke former for hjælp er til rådighed?

 3. Søg professionel hjælp

  Beslut dig for, hvilken form for professionel hjælp, du har brug for, medmindre du da virkelig mener denne gang, at din jernvilje er rigelig vej til succes denne gang. Professionel hjælp kan være lige fra den billige løsning til den dyrere:

   

  1. Lån en bog på biblioteket om emnet og vær disciplineret omkring alle øvelser i bogen

  2. Søg på nettet og find ud af, hvad andre med samme vane som dig har gjort, og følg rådene

  3. Hvis ovenstående ikke er nok, (hvilket ofte vil være tilfældet) find en coach, terapeut, healer eller gruppe, som appellerer til netop dig

 4. Lad være med at ”window shoppe”

  Denne del er megavigtig. Som jeg skrev i begyndelsen, er tanken om et quickfix ualmindeligt fristende, så hvis en form for terapi ikke virker, har du måske lyst til at shoppe videre og finde en ny. Dette er dog ikke tilrådeligt. Det er vigtigt at holde ved og ikke give op. Det kan dog godt være, at det kan være en god idé at have to forskellige former i gang samtidig, men kun hvis de supplerer hinanden. F.eks. healing og tankefeltterapi.
 5. Giv tid

  Dette råd er i direkte forlængelse af nummer 4. Ting tager tid. Især når det gælder at ændre usunde eller uhensigtsmæssige programmeringer. Så vær tålmodig.
 6. Ros dig selv

  Giv dig selv et skulderklap, f.eks. hvis du ved sengetid pludselig opdager, at du hele aftenen overhovedet ikke har tænkt på wienerbrød med gul creme og lyserød glasur. Tro mig: Det menneskelige sind er sådan indrettet, at det elsker at få ros. Så bare giv los. Overdriv gerne, så meget du lyster.
 7. Tilgiv dig selv

  Dette er et meget vigtigt punkt – måske det vigtigste. Det værste, du kan gøre, er at banke dig selv oven i hovedet. Det tjener kun til et formål: At få dig til at give op igen.

Tilbage er blot at sige: Held og lykke – ikke med dit quickfix – men med den vej, som du nu har besluttet at følge for at slippe af med netop din vane eller rutine, som ikke længere tjener dig

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Hvordan kan du ændre på dine tankemønstre? Artikel af Maya Fridan
Reiki healing - 7. February 2020
Af: Maya Fridan

Jeg ville ønske, at jeg kunne købe en dåse spray eller noget andet, der kunne fixe alle mine tanker, som kan hvirvle rundt i alle...

Det du fokuserer på, får du mere af – et quickfix der rent faktisk virker! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 7. February 2020
Af: Cph coaching by Karina

Hvad vil du gerne fokusere på at have mere af i dit liv? Det vi giver opmærksomhed vokser. Derfor er det så vigtigt at være...

Hvorfor er GANNI vigtigere end ægteskabet? Artikel af Barbara Scheel
Coaching - 7. February 2020
Af: Barbara Scheel

Alt for mange selvstændige (livsstil-)coaches og konsulenter kan ikke leve af deres forretning. Det handler ikke om, at...

Sådan får du succes med dit nytårsforsæt. Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 6. December 2019
Af: Cph coaching by Karina

Tiden nærmer sig årsskiftet og de evigt tilbagevendende nytårsforsæt.

Rejsen gennem sorgen. Artikel af Ingebrit Mouritzen
Coaching - 6. December 2019
Af: Ingebrit Mouritzen

At miste er, at være tvunget til at genfinde sig selv og sit liv på nye vilkår; - dette måtte jeg sande, da vi for 26 år siden...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+