Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Et familieliv i balance

2. June 2017 - Børn * Familie * Familieliv
Af: Marianne Thyboe
Et familieliv i balance. Artikel af Marianne Thyboe

Skyld, skam og one-size-fits-all opdragelse virker ikke længere. Det kræver, at mange forældre må opfinde en helt ny måde at være sammen med deres børn på. Det er udfordrende for mange forældre.

”Hvordan får jeg mit barn til at holde op med at spytte, sparke og skrige?”
” Hvordan får jeg børnene til at falde til ro ved sengetid?”
”Hvordan får jeg hende til at holde op med at slå sin lillebror?”
”Jeg er så træt af at skælde ud” Etc.

Det er nogle af de spørgsmål og kommentarer, jeg får fra de mødre, der kontakter mig. For de har mærket, at der er sket et paradigmeskift i måden vi opdrager på. Der er sket et skift fra, da vi selv var børn og til, hvordan vi opdrager vores egne børn idag.

Skyld, skam og one-size-fits-all opdragelse virker ikke længere. Det kræver, at mange forældre må opfinde en helt ny måde at være sammen med deres børn på. Det er udfordrende for mange forældre.

Hvorfor er det så udfordrende?

  1. Fordi du ikke havde de rette rollemodeller, da du voksede op. Hvilket betyder, at du måske selv må finde ud af, hvad der virker for dig og dine børn.
  2. For at kunne påvirke dine børn, må du først påvirke dig selv. Fordi dine børn gør, det du gør og ikke som du siger. Det stik modsatte fra da du var barn. ”Gør som jeg siger, ikke som jeg gør!”
  3. Fordi din familie spejler dig. De spejler, hvordan du har det. Specielt dine børn. Børn er som små løgnedetektorer, der slår ud, når vi forældre ikke er autentiske og i balance. Det kan virkelig nive, hvis du er kommet væk fra den du er født til at være. Nemlig den perfekte udgave af dig, og ikke en eller anden modelleret udgave.

”Jamen, det er mit barns opførsel, der er problemet! Han kommer ikke, når jeg beder ham slukke for iPad’en”. Tænker du måske. Det er en helt naturlig tanke, de fleste af os får, fordi vores hjerne forsøger at beskytte os, så vi kan blive, hvor vi er. Men det er sådan, at hvis du har et problem med dine børn eller andre familiemedlemmer, så er du jo selv til stede. Du er selv til stede ellers ville du ikke have problemet. Derfor må du starte hos dig selv. Hvorfor det? Fordi dit barn spejler din indre tilstand.

Det er hårdt og besværligt, men har vi et problem, må vi altid starte hos os selv. Vi må starte med at påvirke os selv. De tanker og følelser du har lige nu, har du selv lagt derind. Ingen anden kan gøre det end dig. Prøv lige nu, at tænke på sidste gang du hyggede med dine børn….Mens du tænkte på det, lagde du mærke til, at du ikke samtidig kunne tænke negative tanker? Vi kan kun tænke på én ting ad gangen.

Du har sikkert forgæves forsøgt at påvirke dine børn og resten af familien uden at have haft det store held med det. Det er så meget lettere at starte hos dig selv.

Jeg har selv gået vejen – og gør det stadig. Jeg påvirker mig selv hver eneste dag. Det påvirker nemlig mine sønner og min familie. Den energi jeg sender ud, smitter af på dem, jeg omgiver mig med. Derfor kan det varmt anbefales. Bare tænk på hvis et familiemedlem er i dårligt humør, hvor meget det kan påvirke resten af familien.

Det at blive mor er starten på en smuk udviklingsrejse på godt og ondt.

FORÆLDREROLLEN KRÆVER ØVELSE – MASSER AF ØVELSE

Et af resultaterne fra den gamle opdragelsesmetode, hvor man brugte straf, skyld og skam, er ofte, at mange forældre i dag nages af dårlig samvittighed. Det er den indre stemme vi har med, fra da vi var små, der kommer på banen.

Derfor vil jeg først og fremmest minde dig om, at fejl og fiasko eksistere ikke. Du har jo fået en ny indsigt! Det der med fejl og fiasko er et levn fra den gamle opdragelsesmetode. Heldigvis er vi blevet klogere. Du bør øve dig i at fokusere på indsigterne og droppe fejl-finderiet.

Vær taknemmelig for den indsigt, der er givet dig, når du fx har haft en konflikt med dit barn. Det kan godt være, du ikke ser indsigten med det samme, men hav tålmodighed med dig selv. Det kræver øvelse. De færreste lærer at spille klaver efter blot en times øvelse. I stedet for at lade dig slå ud, kan du reflektere over, hvad du har lært. Det kan være overvældende. Heldigvis kan du altid bede om hjælp og støtte til at komme videre.
Når vi møder forståelse og anerkendelse, kan vi lære nyt og udvikle os. Tanker påvirker os. Så tænk kærligt om dig selv. Lad være med at være hård ved dig selv. Vi glemmer at forældrerollen er den sværeste af alle roller og den kræver øvelse. Lige som det kræver øvelse at lære at spille klaver. Specielt hvis vi først blev undervist forkert. Vi må øve og øve og øve. Paradigmeskiftet betyder, at vi forældre må øve en helt ny måde at være sammen med vores børn på.

Når vi får dårlig samvittighed har vi ikke ressourcer til at ændre vaner og prøve noget nyt, og vi fortsætter derfor ud af samme tangent. Hold op med at slå dig selv i hovedet.

Dit barn har valgt dig, fordi du er den perfekte mor til dit barn. High five for dig.

PÅVIRK DIG SELV

Påvirk dig selv, det smitter nemlig. Triste tanker, og offertilstand tjener dig ikke. Du er ikke det, avisen skrev den anden dag om curlingforældre, eller det dine forældre, din partner eller børn brokkede sig over.

Det tjener dig heller ikke at give dine forældre, din partner eller børn skylden for det ene og det andet. Når du giver andre skylden, giver du dem i virkeligheden ansvaret for din lykke. Du mister muligheden for at påvirke din egen situation. Du gør dig selv handlingslammet.

De er ikke ansvarlige for dig og din lykke. Derfor tag ansvar. Du er ansvarlig for det, du gør, det du tænker og det du føler. Lyt til dine behov. Påvirk dig selv. Du vil opleve, du vil blomstre og udvikle dig. Befriende ikke sandt.

Svære tider i dit liv er ikke dem, der definerer, hvem du er. Det er blot øjeblikke, som passerer forbi. At hænge fast i udfordringerne og konflikterne, er det samme som, at gnide i et sår, og tro det forsvinder. Et sår skal have ro for at hele.

Du kan ikke blomstre og udvikle dig, mens du kritiserer dig selv. Du kan heller ikke ændre en vane midt i en konflikt med børnene. Vent til du har hævet din energi. Her kan du i ro og mag øve og udvikle dig. Så er du klar til næste gang du har en konflikt med børnene.

Derfor siger jeg igen, lad dig ikke slå ud over, at du har haft en konflikt med børnene, og råbt for højt af dem. Du kan ikke ændre en vane midt i konflikten. Det kan du bagefter. Øv dig så du er klar, som man øver en ny melodi på klaveret. Man kan ikke øve sig, mens man er på scenen, så er det for sent. Gør det inden og efter.

Nyd i stedet det du er god til, så vokser du. Det modsatte giver bare stress og dårlig samvittighed.

DIN FAMILIE SPEJLER DIG - GÅ PÅ OPDAGELSE 

Prøv at lægge mærke til, hvordan det indre og det ydre hænger sammen. Se nysgerrigt på hvordan dine børn, din partner og dine forældre spejler dig. Gå på opdagelse, og du vil finde de skjulte sider af dig selv, du har gemt af vejen. Du vil møde hele dig. Den du er født til at være. Det er en fantastisk opdagelse.
Kys dit barn på panden og sig tak for den nye opdagelse, der er blevet givet dig. Tro mig det ændrer også hele energien i rummet, hvis I lige har haft en konflikt.

Indsigterne tager tid at opdage, derfor er pauserne altafgørende. Bed hjernen holde kæft og sæt dig selv fri. Hver gang du er stille, udvikler du dig. Forvandling sker når vi er stille i vort sind. Lige som larven, der, når den sidder helt stille i noget tid, sætter sig selv fri som en smuk sommerfugl.

Når du er i kontakt med dig selv, er du lige præcis den rollemodel dine børn har brug for, for at de kan udvikle sig til sunde hele voksne.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+