Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Giv slip på det der ikke tjener dig

4. December 2014 - Shiatsu
Af: Zeniia Blanche
Giv slip på det der ikke tjener dig

Det er min opfattelse, at du og jeg – at vi alle, går rundt med hver vores forskellige lag følelser, overbevisninger og tankemønstre, som vi har opbygget gennem livet via de udfordringer og oplevelser vi har mødt på vores vej. Mange af disse følelser, overbevisninger og tankemønstre både på det bevidste – og ubevidste plan er ikke alle nødvendigvis nogle som tjener os bedst.

Det kan føles ualmindeligt trygt/utrygt at være i disse følelser, som vi ikke altid ved hvad vi skal stille op med. Tryghedsfølelsen kan komme sig af, at det er en følelse du har tillært dig i en meget tidlig alder. Det kan f.eks. være en overlevelsesmekanisme, hvor du har tillært dig at trække dig ind i dig selv, fordi du ikke blev set eller anerkendt, som den du selv følte du var.

Derfor kan det være utrygt at skulle gå tilbage til denne følelse, tage fat i den og slippe den, for den har boet i dig så længe og der kan også opstå en frygt for, hvad kommer så i stedet? Vil jeg kunne rumme forandringen? Hvordan kan jeg garantere, at forandringen er til det bedre?

En gammel overbevisning kan også spille ind og give dig et signal om, at det kan da slet ikke være gavnligt at slippe den uhensigtsmæssige følelse, for sådan har det jo altid været. Når man ikke kender bedre, så vil man hellere beholde det kendte, der føles trygt, selvom det ikke nødvendigvis er nærende for dig.

Men hvad stiller vi op, når vi bliver bevidste om disse uhensigtsmæssige mønstre, som ikke længere er gavnlige for os?

Hvorfor er det vi holder os selv fast i nogen mønstre, som ikke gavner os?

Nogle mønstre kan være så indgroede og så overlevelsesagtige, at de truer vores personlighed, hvis vi overhovedet skulle tænke på at slippe dem.

Der kan også være en frygt for eller angst omkring det nye, hvad vil det bringe mig? Selvom, du med dine tanker kan tænke alle mulige alternative scenarier, så er det her du skal slippe dine forventninger både til dig selv og til hvad andre evt. vil tænke. Det er din helt egen personlige proces, men slipper du forventninger og overgiver dig med tillid til at du er på rette vej, så spænder dine tanker ikke ben for dig.

Til tider kan vores ego være så intrigant og kryptisk, at vi ikke kan komme i bund eller når indtil, hvor kernen ligger. Det kan også ligge så dybt lagret i kroppens hukommelse, at du ikke kan nå det med din bevidsthed. Her skal der andre metoder til - nemlig kropsarbejde.

Jeg oplever ofte under mine behandlinger, det være sig både i min intuitive dybdemassage og Shiatsu, at mine klienter falder hen i et andet bevidsthedsniveau, hvor de får en fornemmelse af at sove, men
stadig ved bevidsthed. Klienten kan både se farver, mærke sin krop og muligvis også se billeder eller opleve forskellige følelser f.eks. sorg, glæde eller vrede.

Jeg guider mine klienter til at give slip, slippe deres spændinger og inviterer dem til at bruge denne stund, hvor de bevidst har en mulighed for at trække stikket ud og at tillade sig hengivelse til aktivt at være til stede i nuet, ved at slippe alle former for tanker, følelser – det være sig; forventninger, bekymringer, ansvar, ting de skal huske på etc.

Alt efter hvor klar klienten er til at slippe og overgive sig til nuet og et stille sind, er det tydeligt at mærke hvornår i processen klienten tillader sig selv at give slip. Vejrtrækningen bliver anderledes og
langt dybere. Ofte er der mavereaktioner, hvor maven rumler, som om organerne slipper deres indre spændinger.

Jeg vil også som oftest opdage de forskellige steder i kroppen som giver efter og slipper, det være sig som små spjæt eller bevægelser af enten fingre, fødder eller et ben der giver et ordentlig spjæt eller små trækninger i ansigtet eller muskler, man ikke bevidst ville kunne isolere som en enkelt bevægelse. Jeg er meget opmærksom på disse reaktioner undervejs, da jeg bruger dem til at afkode, hvordan mine tryk og berøring påvirker min klient.

Det er en gave at for lov, at arbejde med disse hengivne kroppe, for her kan jeg gå nænsomt og virkeligt dybt til værks - og løsne ”gamle” energiske og indkapslede blokeringer, aflejringer og ubalancer.

Er du en af dem, som kan overgive sig og give slip får du også adgangsbilletten til at frisætte ”gamle sager”, der ikke længere er gavnlige for dig. Dette gælder på alle planer: det fysiske, det emotionelle, det spirituelle/åndelige plan og på det karmiske plan.

Du vil ikke altid være i stand til at sætte ord på, hvilke forandringer der er sket, men jo mere du tør overgive dig og slippe desto større adgangsbillet får du til at frigive uhensigtsmæssige mønstre, for der er ikke noget healings- og energiarbejdet hellere vil end at sætte dig fri og fylde dig med nye nærende tankemønstre.

Jo mere du åbner op for din sårbarhed og står ved dine følelser, jo mere kan du mærke dine egne behov og dermed stå mere autentisk ved dig selv og også mærke hvortil dine egne grænser går. Vi lever i et samfund hvor vi ikke har lært at italesætte vores følelser eller sætte ord på egne behov. For hvilke følelser er det i grunden der nærer dig?

Hvad kan du selv gøre?

  • Lav en liste over alle de ting der nærer dig f.eks. gå en tur i skoven, læse en bog, meditere, lytte til musik eller beskæftige dig med kreative sysler.
  • Lav en liste over de ting og følelser, der ikke længere synes at gavne dig. Giv dig selv en chance for at blive bevidst om hvilke tankemønstre du i grunden gerne vil slippe. F.eks. jeg ønsker at slippe min angst for at miste, jeg ønsker at slippe min tvivl om jeg er en god nok som mor/partner etc. Jeg ønsker at slippe min trang til hele tiden at være på forkant etc.
  • Beslut dig for hvor mange af tingene på din nye nærende liste du vil tage hånd om og hvor ofte du vil gøre eller have fokus på disse. Et eksempel kan f.eks. være, at du beslutter dig for, ud fra din liste under pkt.1, at du to gange om ugen vil gå en tur i skoven, samt hver aften vil gennemgå de positive ting du har mødt i løbet af dagen plus siger kærligt godnat til dig selv. Vær konkret med antal gange og hvor længe du ønsker at arbejde med implementeringen af det nye tankesæt.

Et andet eksempel kan være, at du ønsker mere kærlighed i dit liv. Derudfra beslutter du at skrue op for mere selvkærlighed, mere selvomsorg. Køb f.eks. blomster til dig selv én gang om ugen. Og hver dag: kig dig i spejlet og sig til sig selv med et smil, at du er elsket og ser dejlig ud.

Giv dig selv tillid til at overgive dig til det nye.

Når du finder ind til netop de følelser som nærer dig eller gør de ting der nærer dig, så kan du i dit helt eget tempo begynde at erstatte de uhensigtsmæssige følelser og tanker med dem som nærer dig, så du dermed bevidst laver et aktivt benarbejde på at ændre dine uhensigtsmæssige tankemønstre.

Det kan også være en stor hjælp at gå bag om følelsen og se på hvad, er det i grunden der trigger denne følelse. Er du ærlig over for dig selv? Har du dit hjerte med?

Lykke til <3

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.1 af 5. 8 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+