Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvordan får man ram på en mand?

8. September 2017 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
Hvordan får man ram på en mand? Artikel af Steen Blendstrup

Tak til Det Ny Teater for inspiration med genopsætningen af ”Annie Get Your Gun” – med netop den danske titel ”Hvordan får man ram på en mand”. Hvad er det nu opskriften lyder på i den forestilling? Lad ham vinde? Måske vi skal lade den passere med modifikationen: lad ham tro, at det er ham, der scorer dig …

Ja, de er sgu’ så indviklede, de mænd. Nogen kalder det ’den maskuline mystik’, andre har erfaret, at de bare ikke rigtigt kan finde ud af, om de vil være uansvarlige drengerøve eller tilpassede mors-drenge. Efter forholdet-med-børn er det måske godt for den voksne kvinde, der gerne vil møde en ny mand, at tage bestik af, hvad manden vil have. Ham som hun vil have.

Det er meget ofte det, det handler om, når jeg som terapeut møder en klient: forholdet til eks’en og ønsket om at møde en ny (og bedre, tak) partner. For uanset om vedkommende nyder singletilværelsen eller gerne vil indlede et nyt parforhold med samme folkeregisteradresse, så vil hun gerne have et aktivt sex- og kærlighedsliv.

Hun? Ja, for jeg har flest kvindelige klienter. Mænd er mere tilbageholdende, når det gælder selvudvikling. Og da jeg nu er en mand, er mine klienter ofte nysgerrige på, hvordan verden ser ud i mænds øjne (og dermed også, hvad en mand ser efter hos en kvinde).

Mænd tænker kun på sex!

Noget, der typisk vrisses blandt veninder, når en potentiel partner fordufter efter nogle få seksuelle møder, er: ”Mænd tænker kun på sex!” Men det gør de altså ikke … kun. En mand vil bare gerne være sikker på, det seksuelle fungerer, før han forpligter sit hjerte. Eller med en tillempet talemåde: Vejen til mandens hjerte går gennem hans pik.

Det betyder bestemt ikke, at manden ikke ønsker kærlighed, at give og modtage omsorg, at have en at dele glæder og sorger med. Statistikken er helt entydig på dette punkt: Enlige mænd lever mere usundt, har større risiko for at blive ensomme og dør syv år tidligere end mænd med en partner. Mænd har brug for kvinder!

På den anden side siger en mand sjældent nej, hvis han bliver tilbudt sex. Eller ’bare-sex’. Et tilfældigt møde, et one-night-stand, eller en række møder som resultat af gensidig liderlighed er jo ’bare sex’. Hvis ikke der bliver talt om en anden dagsorden. Desværre aftvinger det sjældent mandens respekt, at han ikke skal arbejde for sagen; flirte, bejle, forføre.

All the good ones are taken

Kvinden, der kigger på sine veninders lykkelige ægteskaber, kan godt tænke, at hun tabte i lotteriet. Hun trak en nitte, og dem, hun nu kan finde på singlescenen, er dem, som andre kvinder har kasseret. Men hvis vi lige skal lægge den påtagede søstersolidaritet til side, så er der altså også kvinder, der har behandlet søde, attraktive mænd dårligt, og disse ’gode mænd’ er altså blevet singler og dermed principielt ’på markedet’ for at finde en ny kvinde.

Men det er måske værd lige at tjekke shoppinglisten. Hvis ’the good ones’ skal forstås som George Clooney, så ja, den type hænger måske ikke på træerne. Og hvis det er George Clooney, du vil have – en attraktiv, velplejet, socialt kompetent, erhvervsmæssigt succesfuld, seksuelt velfungerende mand – så skal du måske også kigge indad.

Det er en god regel at gå efter, at lige tiltrækker lige. Rent overfladisk betyder det, at se med ærlige øjne i spejlet. Ikke bare på udseendet, men også på vores livssituation; uddannelse, arbejde, omgangskreds, interesser, livsindstilling. Og er du derude, hvor den slags dejlige mænd, som du gerne vil møde, færdes? Helt ærligt: De mest succesfulde dyr på savannen bruger altså ikke datingsites.

10 årsreglen

Eller de jager efter yngre vildt. Jeg bliver tit spurgt, hvorfor mænd efter skilsmissen tror, de skal ud og score en ti år yngre model. Spændende, attraktive kvinder – især over 50 – oplever, at de på datingsites kun får henvendelser fra mænd, der er 10-20 år ældre. Det skyldes dels, at mange søger på alder (og derfor ikke ser profilerne på de jævnaldrende, dejlige kvinder), dels at mange mænd er bange for at blive gamle og gifter sig til en anden ungdom. Det skyldes også, at de kan slippe afsted med det.

Da vi er nogenlunde lige mange mænd og kvinder, og kvinder som regel giver udtryk for, at de gerne vil have en jævnaldrende mand, kan de ti år ældre mænds succes kun skyldes, at mange af de yngre mænd er blevet uinteressante eller har ’meldt sig ud’ – f.eks. ved at søge en udenlandsk kvinde.

Så muligheden for at møde en jævnaldrende, attraktiv mand stiger, når kvinden opsøger et rum, hvor de kan opleve hinandens udstråling. Hvor de ikke indbyrdes opstiller tjeklister om alder, højde, drøjde, hårfarve, bolig, økonomi, arbejde og så videre. Hvor de mødes i øjenhøjde og, i hvert fald mentalt, nøgne.

Karisma

Jo, manden bliver visuelt stimuleret. Forskningen peger på, at mænd er genetisk kodet til at kigge efter signaler på fertilitet hos kvinden, selv om forplantning slet ikke er på dagsordenen (længere). Det er noget med hofte-talje ratio, struttende (men ikke nødvendigvis store) bryster, langt hår, klare øjne, røde læber og ikke mindst en tiltalende duft.

Selv om de modne mænd ikke selv er Adonis’er med smalle hofter og brede skuldre (og alle de andre tegn på gode gener, som kvinder tænder på), så kan du som kvinde sagtens tænke i en tur til frisøren, investere i velsiddende tøj og lægge en stilfuld makeup. Eller kort sagt: gøre godt med det du har. Det bliver værdsat.

Vælger du at se dig selv som smuk og sexet? Og at klæde dig derefter – frem for at skjule dine former? Bruger du dine penge på boligindretning og gaver til børnene eller på dig selv? Det er jo ikke helt forkert, hvad de siger i reklamen: fordi du er det værd!

Men tag endelig ikke fejl: mænd kan sagtens hæve blikket op over kavalergangen. Blikket i dine øjne, smilet på dine læber er det, der inviterer ham til at indlede flirten. Udstråling sidder ikke i din røv, men i din attitude, din kropsholdning, din mimik, din adfærd.

Hvilket kropssprog tillægger du dig, når du går i byen? Er din opmærksomhed fokuseret på de veninder, du er ude sammen med, eller kaster du blikket ud og løber risikoen/tager chancen for, at øjne mødes på tværs af dansegulvet? Smiler du til fremmede?

Det gælder selvfølgelig begge veje: Vi bliver tiltrukket af mennesker, der udstråler overskud. Selvfølgelig kan man(den) gå på rov blandt de forsagte typer, der forsøger at gå i et med tapetet. Selvfølgelig kan man forbarme sig over den generte type og hive ham med hjem. Men det er også en invitation til et dysfunktionelt forhold, hvor den ene vil stå som redder og den anden som offer. Men kort og godt: smil sælger!

Sæt ikke dit lys under en skæppe

Flosklen lyder, at vi leder efter en mand/kvinde, der ’hviler i sig selv’. Til kvinden vil jeg sige, at mænd ser efter kvinder, der stråler.

Kvinden, der elsker sig selv og elsker verden, udstråler, at hun også kan elske en mand. Hun er åben og klar til at blive taget (af den rette). Det inspirerer manden til at tage initiativ (du inviterer, han tager initiativ).

Så i arbejdet med sig selv – i at elske sig selv og udvise omsorg for sig selv – opnår kvinden en dobbelt gevinst. Hun kan faktisk godt passe på sig selv og varetage sine egne behov. Og hun bliver langt mere interessant for en mand. Spirituelt kan vi sige, at hun viser sin energi og tiltrækker en matchende energi hos en mand, så der bliver god polaritet mellem det maskuline og det feminine.

Hvor meget tid bruger du egentlig på dig selv? Hvad gør du for at passe din fysik? Og dit psykiske velbefindende?

Lige som lyset på terrassen om sommeren kan den lysende kvinde tiltrække flere natsværmere, end hun egentlig bryder sig om. Selv om lige tiltrækker lige, så er det også vigtigt, at vi ved, præcis hvad vi gerne vil have, så vi efter nærmere kontakt kan sige nej tak, hvis vi ikke er interesserede. Men når vi er kommet overens med, hvem vi er, er det også lettere at se, hvem der vil være gode for os.

Intention

Kvinden, der står og stråler og tiltrækker ligeværdige mænd, skal være opmærksom på sine egne og på de potentielle partneres intentioner.

Der er ikke noget i vejen med at ønske god sex. Og kun sex. Hverken for en mand eller en kvinde. Det er også omsorg for en selv at få dækket ens seksuelle behov. Men hvis vi skal undgå misforståelser, hvor den ene eller begge bliver skuffede, er det vigtigt, at vi gør os vores intention klar. Og at vi er villige til at melde den ud.

Vi kan alle risikere at løbe ind i en løgner. En der bevidst vildleder om sine intentioner. Det må så være vedkommendes karma. Men i almindelig omgang med andre mennesker gælder det, at vi får det igen, som vi sender ud.

Den korte version? Vær dig selv. Vær den bedste version af dig selv, men vær dig selv. Strengt taget kan du ikke være andre. Gennem livet har de fleste af os lært at være noget andet – for at klare os, for ikke at blive såret, for at opnå fordele, for at undgå ulemper, for at være bedre, for ikke at blive afsløret, for at skjule os. Derfor skal vi som regel arbejde på at komme tilbage til os selv.

Så … vil du møde en mand?

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 15 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+