Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Kærlighed ved første blik

7. September 2018 -
Af: Steen Blendstrup
Kærlighed ved første blik. Artikel af Steen Blendstrup

Hvis ikke kærlighed ved første blik, så i det mindste liderlighed ved første blik. Eller bare interesse. For hvad er det, der får ham til at komme med en smart bemærkning til hende i baren? Hvad får hende til at smile til ham? Hvorfor skriver vi til den ene datingprofil frem for den anden?

Verden er ikke retfærdig. Nogle mennesker er født med symmetriske træk, ældes med ynde, kan spise, hvad de vil, uden at tage på. Nogle mennesker bliver supermodeller og filmstjerner eller ledende forretningsmænd og meningsdannere. Nogle kommer lettere til det end andre, og nogle er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Seksuel markedsværdi

Faktum er, at vi må spille med de kort, vi har. Vi kan selvfølgelig forbedre den hånd, vi har fået. De ovennævnte personer kan lige så godt have opnået både succes og udseende ved hårdt arbejde.

Det kan du selvfølgelig også med de forudsætninger, du nu engang har fået; du kan træne lidt mere, spise lidt sundere, tage den uddannelse, løbe risikoen og søge et nyt job, tage ud at rejse, opbygge en ny omgangskreds – og ja, du kan også vælge en kosmetisk operation.

Faktum er, at vores udseende og sociale status er afgørende faktorer, når vi leder efter en partner. Vi kan også kalde det seksuel markedsværdi.

Kulturelle normer

Selvfølgelig gælder der forskellige kulturelle normer for, hvad der anses for attraktivt, og det ændrer sig over tid og fra land til land. Tilsyneladende er mænds forkærlighed for timeglasfiguren (forholdet 1:0,7 mellem hofte- og tajlemål) dog universel, ligesom kvinder synes at have præference for Y-profilen (brede skuldre, smalle hofter).

Derudover kan vi hver især have en fysisk fetich; altså tænde på højde, stor røv, hårfarve, tatoveringer, far-krop, hænder eller et hvilket som helst andet træk.

Men der er en grund til at Brad Pitt og Angelina Jolie udgjorde et par gennem lang tid … og ikke Brad og dig eller Angelina og dig.

Hvis du ignorerer seksuel markedsværdi som en faktor i pardannelsen, risikerer du at spilde din tid i din søgen på en partner. Du kan skrive til nok så mange smukke kvinder og flotte mænd på datingsitet, men hvis de ikke ser tilsvarende attraktive kvaliteter i dig, så får du ikke noget svar (eller i hvert fald ikke et positivt).

At en del mænd gør lige præcis det, er grundlag for en indbringende industri for unge, barmfagre kvinder fra Østeuropa, der vil elske at møde en ældre, uplejet mand … hvis han altså lige vil betale billetten og hendes mors hospitalsregning, eller hvad det nu er. Og altid lige én regning mere.

Seksuelt selvværd

Hvis du voksede op som den lidt kiksede type. Hvis du måske bærer rundt på en snert af social angst. Hvis du som barn aldrig var den populære dreng/pige, så kan du godt gå rundt med et falsk selvbillede, hvor du undervurderer dig selv. Hvor du forhindrer dig selv i at indfri dit fulde potentiale, når det gælder om at finde en partner.

Lavt selvværd er klassisk stof for terapeuten. Og hvad det seksuelle selvværd angår, i særdeleshed for sexologen.

Jeg vil gerne understrege, at din seksuelle markedsværdi er ikke en fastlåst størrelse. Livet igennem får du erfaringer, ændrer status og udseende. Gener og egen indsats gælder også her. Dertil kommer loven om udbud og efterspørgsel, hvor de mest attraktive individer – især mænd – ofte begynder at se efter yngre partnere (fordi de kan, og fordi det stiver deres selvbillede af at blive set med en attraktiv kvinde - ja, et statussymbol, en ”trofækone”).

Mænd bruger øjnene

Selvfølgelig betyder personlighed også noget. Den kommer bare først i spil, når vi har modet til at kaste os ud i parringsdansen i den virkelige verden. Her kan charme, blink i øjet og måske et forførende kys bygge bro over nogle grader af fysisk SMV.

På den ene side må vi erkende, at ”mænd er nogle svin”, som ikke kan holde øjnene fra en god kavalergang og et par lange slanke ben. Det er ikke dårlig opdragelse, men genetisk kodning, at mænd scanner for tegn på fertilitet – og derved muligheden for at videreføre deres gener.

Hvis det er din kæreste, der gør det, så hold fast i den positive tanke, at uanset hvor meget han kigger, så er det dig, han holder i hånden, og dig, han går hjem med. Og det er måske en meget rar tanke, at du har udkonkurreret en tyve år yngre model med dådyrøjne og pariserrøv.

På den anden side må det retfærdigvis siges, at mænd kigger på ansigter. Når vi kommer ud over liderligheden, så søger manden ofte efter ”sødme” hos en partner. Den finder han i øjnene og i smilet – og i samtalen.

Et forsøg med øjen-tracking på mænd og kvinder, der så på porno, viste, at kvinderne tjekkede, hvad der foregik mellem lårene, mens mændene også i denne sammenhæng kiggede på ansigter. En forklaring lyder, at en kvinde let kan konstatere, om hun ophidser en mand, mens en mand skal aflæse tilsvarende signaler i kvindens ansigt.

Kvinder bruger erfaringen

Når forelskede mænd tænker på deres kæreste, aktiverer det – surprise – blandt andet den del af hjernen, som styrer seksuel ophidselse, Når forelskede kvinder tænker på deres kæreste, aktiverer det områder i hjernen, der knytter sig til erfaringer. De vurderer ud fra erfaringen, om han er ”en god mand”.

I biologisk forstand er det en mand, der er villig til at dele sine ressourcer med hende. Så når vi ser den unge starlet sammen med en ældre korpulent filmproducer, behøver vi ikke tænke golddigger. Hans status og vilje til at dele sine ressourcer er bare attraktive i hendes øjne. Let’s face it: verden over gifter kvinder sig socialt opad.

Overscoring

Vi skal ikke være blinde for, at nogle mennesker med høj seksuel markedsværdi i en ”mangelsituation” vil være åbne for at score under niveau. Interessen vil ofte fordufte, når mangelsituationen ophører. Medmindre du har nogle fantastiske kvaliteter, som kommer frem under det korte møde.

Det siges, at enhver by med respekt for sig selv har et værtshus med tilnavnet ”sidste chance”. Det er der, hvor – måske især mænd – ser stort på deres seksuelle markedsværdi og tager, hvad de kan få. Nogle gange er behovet for udløsning eller for en varm krop stort nok til, at vi ser bort fra, hvad vi ønsker og normalt kan få (eller tror, vi kan få).

Eller som det udtrykkes med omvendt fortegn: Problemet er ikke at få sex, problemet er at få det med en, du har lyst til at dyrke sex med.

Hvis vi lægger spørgsmålet om følelser oveni; hvis vi ønsker kærlighed og drømmer om et længerevarende forhold, så stiger vores kritiske sans. Hvis vi på den anden side stiler højere end vores seksuelle markedsværdi – og alle vore andre gode egenskaber – tilsiger, så må vi se alternativet i øjnene: at vi forbliver singler.

Lad det komme an på en test

Flirten i den virkelige verden er det bedste middel til at afgøre din egen seksuelle markedsværdi. Du kan altid prøve at smile til den smukkeste mand/kvinde i lokalet. Hvis ikke invitationen/initiativet bliver godt modtaget, så kan du kigge andre steder hen. Det er klassisk trial-and-error, hvor du finder ud af, i hvilken gruppe af højde, drøjde, alder og status du hører hjemme.

Og mens du flirter/tester, risikerer du både at få nogle gode seksuelle oplevelser og at støde ind i hende eller ham, som du gerne vil holde fast i. Og som du med din fantastiske personlighed slår benene væk under.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+