Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Kærlighedens freelancere

5. May 2017 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
Kærlighedens freelancere. Artikel af Steen Blendstrup

Eller som vi normalt siger: singler. Enlige. Ensomme (av, den sved). Uanset om vi nu er selvstændige i erhvervsmæssig forstand eller blot selvstændige i vores opførsel, så handler det om at tage ansvaret for sit liv. Også sit følelsesliv og sit sexliv.

Komikeren Rune Klan bemærker i sit aktuelle show ”Barnløs”, at han og hans kæreste – de er hhv. 40 og midt i 30’erne – er lidt et særtilfælde i vennekredse, fordi de ikke har børn (endnu). Han bemærker også, at vennerne tager særhensyn til dem – det forventes, at de sover længe … og at de altid har tømmermænd! Forældrevennerne forventer simpelthen, at de – hver dag! – lever det frie, vilde ungdomsliv, hvor hver weekend var en fest, og weekenden varede mindst 4 dage (og nætter).

Så hvilke fordomme har vi egentlig om singlelivet – både som par og som singler? At singlerne knalder helt vildt med nye partnere og med eksperimenterende sex …? eller at de desperat swiper mulige kandidater på Tinder for at fylde tomheden i deres liv?

Begge dele er selvfølgelig muligt. For vi bestemmer selv, hvad vi putter i vores singletilværelse. Og ud over det med løse/faste partnere kan vi nyde en lang række friheder, når det handler om at prioritere tid og penge.

Men på mange måder kan vi sammenligne vores singlestrategi med vores business-plan. Vi hviler i vores faglighed og dygtiggør os hele tiden, så vi forbliver skarpe. Derfor er vi attraktive forretningspartnere og leverandører. Det kan man oversætte til et selvbillede, der hedder:

Jeg er lækker.

Jeg forbliver lækker.

Det har både et fysisk aspekt og et mentalt. Vi gør noget ud af os selv, holder os fysisk aktive og er vores eget værd bevidst. Det betyder, at vi kan tiltrække ’kunder’, og/eller at vi med selvsikkerhed kan opsøge dem. Har vi et problem på det område – som singler såvel som i parforhold – så forestår der et arbejde, og det er først og fremmest et mentalt arbejde, f.eks. med en terapeut. Fitness, slankekure, udrensninger og nyt tøj har ringe effekt, hvis det, vi selv ser i spejlet, ikke er noget, vi selv ville købe.

For at tiltrække kunder annoncerer vi, vi netværker, og vi prøver nye veje. Vi skal være synlige på markedet for både gamle kunder og for nye. Hvis vi sidder i vores lille butik eller gemmer os bag skærmen derhjemme, så sker der ikke ret meget. Vi skal ud, hvor tingene sker, og have antennerne ude. Det kan for singlerne oversættes til:

Jeg ser muligheder.

Jeg pålægger ikke mig selv begrænsninger.

Selvfølgelig kan man også som single annoncere – altså slå en profil op på diverse datingsites. Men som vi ved fra annoncer i al almindelighed, så er det ikke altid, produktet lever op til det lovede. Og markedsføringsloven gælder (desværre) ikke for kontaktannoncer. Men der er en mulighed. Det er også en slags markedsundersøgelse: hvem er mine konkurrenter på markedet, hvor stor er efterspørgslen på det, jeg udbyder. Og – især – hvis det er erotiske eksperimenter, man har i tankerne, så er det til at finde partnere til uforpligtende sex.

Det gælder selvfølgelig også i den virkelige verden. Der kan sandelig godt flirtes til netværksarrangementer, og hvis man ikke ønsker at blande forretning og fornøjelse, så kan man opsøge fredagsbarer i åbne netværk og andre sociale arrangementer. Deciderede singlefester er også en mulighed … men bliver let en live version af datingsites.

Hvis man i sin grundholdning er monogam og gerne vil leve i et fast parforhold (igen), skal man lige huske det med de selvvalgte begrænsninger: monogamien gælder netop ikke, når man er single. Der er plads til eksperimenter. Singletilværelsen er en mulighed for at udfordre ens fastlåste ideer om, hvem der er passende partnere; han/hun har måske ikke lige den størrelse, jeg forestiller mig af en kommende partner, men det kunne være han/hun var en fantastisk elsker … og et sødt og inspirerende menneske. Og her kan man indsætte andre parametre: alder, uddannelse, formue, arbejde, etnicitet, bopæl og så videre.

Vi ved udmærket godt, at vi ikke tænder på telefonsælgerens aflirede salgsgas, men derimod lytter til den leverandør, der brænder for sit produkt. Og er interesseret i vores virksomhed, og hvordan de to ting kan kombineres:

Jeg er passioneret.

Jeg er nysgerrig.

Her tænker jeg på, om vi virker levende, når vi præsenterer os for andre mennesker. Om vi kan og tør tale passioneret om vore liv og interesser, så bliver vi interessante for potentielle partnere.

Forretningsmæssigt er vi opmærksomme på, at vi hele tiden skal være i udvikling og lære nyt. Så hvis vi som kærlighedens freelancere er ærligt interesserede i de mennesker, vi møder, så bliver vi klogere. Og de mennesker, vi taler med, vil føle sig smigrede over interessen. Det er et fremragende udgangspunkt for et møde mellem to mennesker. Det gælder selvfølgelig også på det erotiske område, hvor passion og nysgerrighed er vigtige kvaliteter.

Lige på kontoen for passion og nysgerrighed er netdating slemt skuffende, fordi de færreste kan udtrykke sig passioneret på skrift, så profilteksterne bliver en ret klinisk opremsning. Eller en indkøbsliste. Og hvad nysgerrigheden angår, oplever man ofte … lad os være ærlige: oplever kvinder ofte, at de mænd, der henvender sig, alligevel ikke har læst profilteksten. Og de opfølgende spørgsmål er ofte en begrænsende tjekliste: lever du op til mine kriterier for alder, vægt, størrelse …?

Endelig er det i singlelivet, som i livet som selvstændig, vigtigt at huske ens målsætning:

Jeg spilder ikke min tid og fokuserer på, at min tid kan faktureres!

Er vi med andre ord ude efter sexpartnere, så er det det, vi skal signalere og kigge efter, og så skal vi måske ikke investere i lange datingforløb. Er vi på den anden side på udkig efter en partner for længere tid, måske resten af livet, så skal vi måske søge på en anden måde og med andre parametre. Ikke at en god sexpartner ikke kan udvikle sig til ens livs kærlighed. Vi skal bare huske, hvad der stod i kontrakten, da vi indledte samarbejdet. Vi kan ikke skrive en regning ud for et arbejde, der ikke er bestilt. Hvis vi ønsker at lægge noget nyt i et forhold, så er vi selvfølgelig selv ansvarlige for at afklare, at det indebærer noget nyt – at det er på tide at indvie familien, flytte sammen, få papir på hinanden. Og den anden kan sige nej tak til den nye kontrakt.

Men at singler skulle være stakler, der ikke kan finde sig en fast partner, er en lige så forkert opfattelse som, at selvstændige/freelancere er nogle stakler, der ikke kan finde sig et fast arbejde. Både som selvstændige og som kærlighedens freelancere vælger vi med hjertet. Vi har frihed. Vi kan sige nej til opgaver/relationer. Vi kan søge nye veje og forfølge vores lyst – med passion og nysgerrighed. Vi tager ansvaret for vores egen karriere/eget liv på os.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+