Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

kom 'back to basic' med chakrasystemet

2. March 2018 - Chakra
Af: Mariakaisa
kom 'back to basic' med chakrasystemet. Artikel af Mariakaisa

Chakrasystemet er et mange mange tusinde år gammelt system. Og i den grad må man sige at det er back to basic, uden alle mulige nye smarte hokus pokus ting. Chakra er sanskrit og betyder energihjul. Chakra er også en betegnelse for de syv energicentre/energihjul der sidder ned gennem din krop.

De 7 hovedchakra er Rod Chakra (Muladhara), Hara Chakra (Svadhisthana), Solar plexus chakra (Manipura), Hjerte Chakra (Anahata), Hals Chakra (Vishudda), Pineal Chakra (Agnya) og Krone Chakra (Sahasrara). Navnene i parentes er chakraenes navne på sanskrit.

Chakrasystemet er et forbundet system. Dvs. at en ubalance et sted vil forårsage ubalance/reaktion andre steder. Generelt kan man sige, at hvert chakra enten kan være balanceret, ubalanceret, underaktivt eller overaktivt.

Deres funktion er at optage, fordele og integrere energi i kroppen, samt energien mellem kroppen og omgivelserne.

Der strømmer energi ind i chakrasystemet fra tanker, følelser og det fysiske legeme og den energi der kommer ind i din krop

Det er således vigtigt at chakraerne er i balance med hinanden, og hver især fungerer harmonisk, uden hverken at være over- eller underaktive. Der findes en række måder, hvorpå du kan undersøge, om dine chakraer er ude af balance eller blokerede. 

Ved at arbejde med dine chakra kan du bringe dem i balance, og dermed øge din styrke og kraft. Og det er jo netop styrke, balance og kraft du skal bruge for at kunne handle og tage styringen i dit liv.

Styringen til at skabe din fremtid - lige nu.

Ved at opnå balance i dine chakra spirituelt, mentalt, fysisk og følelsesmæssigt kan du nå et højere energiniveau, og herfra du kan udrette og skabe alle de ting, du ønsker dig, både i dig selv og omkring dig.

Vores chakra-system er ansvarlig for vor virkelighed, ja faktisk hele den fysiske verden.

Balance i energien har også stor betydning for hele den transformationsproces, der i øjeblikket foregår i store dele af verden.

Det er vigtigt at forstå, at eftersom vore chakra er ansvarlige for vor virkelighed - er det gennem vores chakra og en forståelse af deres kraft, at vi bedst kan forme vores egen virkelighed og skabe reel livskvalitet.  
Dine chakra skaber en balance imellem det, der er oppe og det der er nede, det der er inde og det der er ude.

Kan jeg selv mærke om der er balance i mine chakra?

Ja, det kan du, men det kan være svært at slå hovedet fra og reelt mærke hvordan det står til hos dig. Derfor har jeg lavet denne test, så du nemt kan se hvordan det står til med dit energisystem

Til hvert chakra hører forskellige ting, dem vil jeg kort fortælle dig om her:

 

Rodchakra:

Til rodchakra hører både den røde og den sorte farve. Den røde er den handlende og udadreagerende energi, den der sørger for at tingene bliver gjort, og at du kan sige nej og ja alt efter dine behov. Den sorte er den stærke stabile energi der sørger for at du kan stå i og ved dig selv, selv når livet larmer og udfordrer dig, og at du ikke væltes af andres energi.

Dit rodchakra finder du nederst i kroppen, man kan sige at det er kroppens bundprop. Det sørger for at holde dig nede på jorden, så du ikke mister jordforbindelsen. Jordforbindelse er nemlig rodcharkaets hovedopgave.

 

Ud over jordforbindelse hører alle dine basale behov til her, så som tryghed, sikkerhed, tillid, overlevelse, penge, hjem, og job.
Rent fysisk er det din lugtesans, dit skelet, dine binyrer, lymfe og i det hele taget udskillelses system der hører til her.

Harachakra:

Orange er harachakraets farve. Dit harachakraet findes et par fingre under din navle. Til dig harachakra hører dine følelser, fornemmelser, mad, sex, appetit, både på mad og livet i det hele taget.

Leg og kreativitet hører også til dig harachakra. Lige som hele din seksualitet, og skyld og skam omkring denne også bor her.

Det er også i dit harachakra at alle dine fortrængte følelser, oplevelser, tanker mm gemmer sig, så når du arbejder med dit harachakra sætter du også dig selv fri af alle disse gamle fortrængninger.

Rent fysisk hører din smagssans, hele dit formerings- og optagelsessystem, og dine kønskirtler til her.

Solar plexus:

Gul er farven der hører til dig Solar Plexus. Dit solar plexus finder du øverst i din mave, lige under dit brystben.

Det er her du kan mærke sommerfuglene når du er forelsket eller glæder dig til noget, og her hvor du kan mærke en knude når tingene er svære.
Til dit solar plexus hører følelsen af frihed og personlig styrke, kontrol, selvdefinition, intellekt, selvværd og selvtillid.

Rent fysisk hører dit syn, dine muskler, din bugspytkirtel og hele dit fordøjelsessystem til her.

Hjertechakra:

Grøn og lyserød er hjertechakraets farver. Den lyserøde er kærligeheden til dig selv, og den grønne er kærligheden til og fra dig og andre mennesker.Dit hjertecharka finder du der hvor dit fysiske hjerte også er.

Til dit hjertechakra hører hele din opfattelse af kærlighed og forhold, at være åben og modtagelig for kærligheden, at have balance mellem at give og modtage kærlighed. Accept, både af dig selv og andre, er også et vigtigt tema for dit hjertechakra.

Rent fysisk hører dit fysiske hjerte, hele kredsløbssystemet, dine lunger og din følesans til her.

 

Halschakra:

Lys blå er halschakraets farve. Dit halcchakra finder du nederst i halsen, som om det hviler på dine kraveben.

Til dit halschakra hører hele dit udtryk, ikke kun det talte, men også det kreative, det at male, skrive, synge, lave forskellige ting med dine hænder.

Også det at kunne modtage, overflod, manifestation hører til her.

Rent fysisk er det din hørelse der hører til dit halscharka, men også dit stofskifte og din skjoldbruskkirtel, og selvfølgelig også dine tænder, hals og mund.

3. øje eller pinealchakra:

Indigo, den mørklilla, nærmest blå, er pinealchakraets farve.

Dit pinealchakra sidder nederst i din pande, som om det hviler mellem dine øjenbryn.

Til dit pinealchakra hører den spirituelle opmærksomhed, den individuelle bevidsthed, klarsyn, intuition og integritet.

Rent fysisk hører hele dit hormonsystem, din vækst og din hypofyse til her.

Ved marreridt er det super effektivt at lægge en hånd på pinealchakraet, og der vil straks komme ro på. Ved tankemylder omkring sengetid hjælper det også at ligge med en hånd på 3. Øje, dette vil give ro.

Indlæringsvanskeligheder hører også til dit pinealchakra.

Kronechakra:

Den lilla farve eller det klare hvide lys hører til dit kronechakra. Begge dele kan bruges, så prøv hvad der er bedst for dig.

Dit kronechakra findes på toppen af dit hoved, der hvor du var blød da du var lille.

Til dit kronechakra hører enhedsfølelsen og bevidstheden, altså bevidstheden om at alt er et, vi alle er et. Dit kronechakra er porten til din universelle bevidsthed og til kilden for retning og guidning fra universet. Chakraet forbinder os med den uendelige bevidsthed. Ved at åbne det kan man få adgang til en dybere åndelig forståelse

Rent fysisk hører hele dit nervesystem og din pinealkirtel her

Du kan balancere alle dine chakra ved brug af meditationer, krystaller, farveterapi, aura soma, yoga, fysiske øvelser, æteriske olier og en masse andet

Nogle mennesker har rigtig stor glæde af at bruge farve og lyder til at meditere på deres chakra med, andre foretrækker fuldstændig ro.

Vil du høre mere om chakra, så kan du se denne facebooklive

Har du glæde af farver og musik, så kan du evt. prøve denne

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+